Tikkanen: ”Suomalainen jääkiekko tarvitsi Ässien mestaruutta”


Porin Ässät kruunattiin keskiviikkoiltana jääkiekon Suomen mestariksi 35 vuoden tauon jälkeen. Tampereen Tappara taipui porilaisten veljellisessä käsittelyssä otteluvoitoin 4-2. Peliyhtiö Unibetin jääkiekkolähettiläs Esa Tikkanen onnittelee porilaisia mestaruudesta, mutta myös palveluksesta suomalaiselle jääkiekkoilulle.

Se oli sitten siinä, Tikkanen. SM-liigakausi 2012-2013 voidaan laittaa pakettiin.

– Kyllä. Pitkä kausi on takana, mutta vastaavasti Ässien mestaruusjuhlat vasta edessä. Toivottavasti osaavat juhlia Porissa huolellisesti ja antaumuksella!

Ässät puski mestariksi voitoin 4-2. Eli seliteltävää ei juurikaan jäänyt.

– Antti Raanta torjui Ässille mestaruuden. Tappara voi jossitella Juha Metsolan sulamisella, mutta isossa kuvassa Raanta on suurin yksittäinen syy Padan mestaruusjuhlaan.

Ässien edellisestä mestaruudesta ehtikin kulua vaivaiset 35 vuotta.

– Se on pitkä aika, mutta urheilussa kaikki on mahdollista. Tämä teki niin hyvää Ässille ja Porille, mutta myös suomalaiselle jääkiekkoilulle. Nyt nähtiin jälleen kerran se, että rajallisillakin resursseilla voidaan saavuttaa vaikka mitä, jos on vain halua, uskoa ja sielua sitoutua. Ässät on loistava esimerkki noista kaikista elementeistä, herkistelee Tikkanen.

– Haluan myös sanoa, että osui aika lailla sydämeen nähdä Veli-Pekka Ketola jälleen Isomäessä. Tunnen ”Vellun” hyvin ja tiedän, että hän halusi palata hallille nimenomaan Karri Kiven joukkueen takia. Hieno ele, hieno mies!