Tikkanen tunteikkaana: "Melkein käy Joni Ortiota sääliksi"


SM-liigan pudotuspelejä on tahkottu nyt kahden näytelmän edestä. Torstain kierros paljasti taas lisää puolivälieräparien voimasuhteista: Tappara vie HIFK:ta kohti kesälomaa ja KalPa pehmenee Ässien paineessa. Sen sijaan HPK ja Lukko heräsivät torstai-iltana henkiin kotivoittojen myötä.

Unibetin jääkiekkoasiantuntija Esa Tikkanen ei voi olla ihastelematta Tapparan tämän hetken tekemistä. Vastaavasti KalPa ja HIFK saavat Tikiltä tiukkaakin tiukempaa tukistusta - ja täysin ansaitusti.

Lukon kairaama 5-2-kotivoitto Jokereista oli raumalaisille elintärkeä. Kotivoiton myötä Jokerit ei sittenkään kävele jatkoon voitoin 4-0.

– Jokerit on silti tämän parin ainut suosikki. Lukon pitäisi nimittäin hakea Helsingistäkin vierasvoitto jossain vaiheessa ja se tuntuu liian kovalta haasteelta minun mielestäni. Eiköhän tämä sarja palaa arkeen lauantaina Jokerien kotivoiton myötä, Tikkanen tuumaa.

HPK venyi myös kotivoittoon JYPistä. Jyväskyläläisten heikolle vieraspelaamiselle ei näytä tulevan loppua.

– Tässä on tämän hetken mielenkiintoisin pari. Kummallakin joukkueella on vaikeaa vieraissa, mutta kotona kulkee. Tuoksuu aika vahvasti seitsemän pelin sarjalta.

Torstai-illan piti olla KalPalle se iskunpaikka, jonka myötä kuopiolaiset iskisivät mukaan taisteluun välieräpaikasta. Toisin kuitenkin kävi. Pullanpehmeäksi kauden aikana lässähtänyt savolaisryhmä jäi nollille Ässiä vastaan.

– KalPalla ei ole senttereitä. Jos siellä ihan oikeasti täytyy peluuttaa Sami Kapasta keskushyökkääjänä tässä vaiheessa kautta, niin eiköhän se kerro kaiken olennaisen tilanteesta. KalPa on sulamassa kauden tärkeimmillä hetkillä ja sulaakin.

Helsingissä nähtiin torstaina Tapparan ryöstöretki. 4-1-vierasvoitto oli jälleen yksi naula HIFK:n arkkuun. Helsinkiläisten kesäloma lähestyy tunti tunnilta.

– Tappara tekee tällä hetkellä kaiken oikein. Siellä on kurinalaisuutta, hyvää veskaripelaamista, yhtenäisyyttä, halua mennä maalille ja laittaa sydäntä likoon. HIFK pystyy vastaamaan vain maalivahtinsa Joni Ortion turvin.

– Melkein käy ihan sääliksi nuorta Ortiota, että on joutunut tuollaiseen tilanteeseen, jossa vastustajan pelaajat kävelevät HIFK:n maalille iskemään kiekkoja sisään. Ortio on ollut läpi kauden HIFK:n tärkein pelaaja, mutta nyt hänet on jätetty kaiken lisäksi kannattelemaan yksin koko jengiä. Onhan se surullista.

Lauantaina pelataan SM-liigan kolmannet puolivälieräottelut. Lyö vetoa peleistä täällä!