Tikkanen vaatii Jokeri-tähtiä hereille


Tänä iltana se ratkeaa. Päättyykö Helsingin Jokerien kausi täydelliseen katastrofiin SM-liigan puolivälierissä, vai heräävätkö Ilmalan herrat henkiin? Unibetin jääkiekkoasiantuntija Esa Tikkanen haluaa herätellä ennen kaikkea Jokerien unisia tähtipelaajia.

Ilari FilppulaTeuvo TeräväinenTeemu Pulkkinen ja Nichlas Hardt ovat niitä herroja, joiden pitäisi kannatella omiaan kevään isoissa peleissä. Toistaiseksi esimerkiksi kyseinen nelikko on ollut enemmän tai vähemmän unessa.

– Kukaan ulkopuolinen ei tiedä syytä Jokeri-tähtien uneen. Onko heitä peluutettu kauden aikana liikaa ja virta on loppu? Kuinka monella heistä on loukkaantuminen alla? Syitä voi olla useita, miettii Tikkanen.

– Kaikki tietävät kyllä sen, että Filppulan polvi on sökönä, mutta se ei selitä kaikkea. Nyt pitäisi laittaa kaikki mahdollinen likoon Jokerien puolesta eikä miettiä tulevia diilejä, Tikkanen vaatii.

Tikkasen mukaan Jokerien loppukausi määräytyy tähtipelaajien suoritustason mukaan.

– Jokereilla on laadukkaita työmiehiä ja uurastajia, mutta se ei pelkästään riitä. Tai kesälomille lähtöön se kyllä riittää, mutta ei muualle. It’s time to wake up, ohjeistaa Tikkanen huolellisesti englanniksi.

Lukon lisäksi JYPillä, Ässillä ja Tapparalla on tänä iltana mahdollisuus edetä välieriin.

– Neljäs voitto on aina se vaikein voitto. HIFK ja KalPa paransivat edellisissä peleissä, mutta nyt edessä on taas vieraspelit. Tällä kertaa en ala edes veikkaamaan illan lopputuloksia. Antaa joukkueiden nyt kerrankin pelata ja sitten katsotaan lopputulokset.

Mitä mieltä olet muuten Ilveksen ottamasta toisesta voitosta SM-liigakarsinnassa?

– Kyllä se on nyt goodbye Jukureille. Mikkeliläiset antavat kaikkensa kaukalossa, mutta se ei nyt vain riitä. Vastaavasti osa Ilves-pelaajista liukuu jäällä polvet suorina ja ilman hikeä. Rutiini vie tamperelaiset kuitenkin kuiville, Tikkanen tuumaa.

Lyö vetoa SM-liigasta täällä!