Suomelle ensimmäinen todellinen testi


Suomen 5-1-voitto Latviasta ei ollut numeroista huolimatta kaikilta osin vakuuttava esitys, mutta siitä ei kannata vetää liikaa johtopäätöksiä. Heikko vastustaja vaikuttaa väistämättä pelin tasoon käytännössä aina ja Suomi pystyy nostamaan omaa tasoaan perjantaiaamun Tshekki-kamppailuun.

Tshekki ei ole tässä turnauksessa suurimpien mestarisuosikkien tai niiden haastajien tasolla. Niin Kanadan, USA:n, Ruotsin, Suomen kuin Venäjänkin voi lukea Tshekkiä paremmaksi ryhmäksi. Mistään turisteista Tshekki ei koostu, mutta materiaalin tasossa se häviää kilpakumppaneilleen. Avausottelunsa Tshekki hävisi Ruotsille 1-4. Tshekin aggressiivinen peli kostautui jäähyjen muodossa ja Ruotsi pääsi karkuun.

Suomen avainhahmo Miro Aaltonen (Latvia-ottelussa 2+1) loukkaantui eikä pelaa enää näissä kisoissa, joten muiden miesten on noustava esiin. Sen ei kuitenkaan pitäisi olla ongelma, sillä Suomen hyökkäys on todella kova. Ketjut menevät uusiksi, mutta silläkään ei ole suurta merkitystä, sillä kisoihin ei muutenkaan ole paljoa valmistauduttu ketju ketjulta.

Kerroinasettelussakin Suomi on selvä suosikki kertoimella 1,35. 

Muissa otteluissa Kanada voittanee Slovakian ja Ruotsi Sveitsin. Kisojen ensimmäinen todellinen huippuottelu käydään isäntämaa Venäjän ja USA:n välillä. USA:ta on pidetty kisojen mustana hevosena, Venäjää taas yhtenä ennakkosuosikeista. Venäjä väänsi Slovakiasta tapaninpäivänä 3-2-voiton, USA taas jyräsi Saksan 8-0. Varsinaiseksi mittariksi Saksasta ei ole, mutta rumat lukemat ovat kuitenkin osoitus Yhdysvaltojen iskukyvystä. Venäjä on silti suosikki ja kotikerroinkin on mukava 2,10.