Tiki: Suomi menee finaaliin pitämällä kanadalaiset poissa maalinedustalta


Suomi kohtaa lauantaina jääkiekon nuorten MM-kisojen välierässä turnauksen suursuosikki Kanadan. Unibetin lähettiläs Esa Tikkanen uskoo Suomen jatkomahdollisuuksien olevan hyvät, mikäli Leijona-pakit pitävät kanadalaishyökkääjät poissa maalinedustasta. 

-Kun katsottiin mistä kanukit tekivät maalinsa Sveitsiä vastaan, niin homma on selvä. Ristolaisen ja kumppanien on pystyttävä pitämään taitavat kanadalaiset poissa maalin edestä. Sieltä ne survoi kiekkoa sisään, Tiki sanoo.

-Muuten en näe mitään syytä, miksi Suomi ei voisi Kanadaa voittaa. Turnaus on turnaus ja Nuorilla Leijonilla on takana paitsi iso voitto, niin myös hyvä peli. Vaikka oltiin tappiolla 3-2, niin ei pidä unohtaa että Suomi oli koko pelin selvästi parempi joukkue.

Keneen Leijonaan kohdistat odotukset tähän otteluun?

-Kyllä Suomen paras pelaaja näissä kisoissa on ollut Teuvo Teräväinen. En ymmärrä tätä asiantuntijoiden kritiikkiä häntä kohtaan. Yhdeksän syöttöpistettä näissä peleissä kertoo kuka on Suomen tärkein ja paras pelaaja, Tiki lataa.

-Suomi on kuitenkin joukkue ja on hienoa, että onnistumisia löytyy läpi rintaman, mutta jos katsotaan mistä nuo tehopisteet yleensä tulevat niin oikea osoite on Teukka.

Tänään on myös vuoden ensimmäinen Liiga-kierros. Millä näkymin uuteen vuoteen?

-Tietysti tänään ainakin mulle pääpeli HIFK-Kärpät. HIFK on pelannut hyvää kiekkoa ja Kärpistä nyt ei tarvitse sanoa mitään. HIFK:lle tuli viimeksi kotona turpiin Jokereita vastaan, joten tänään on ryhdistäytymisen paikka. Paljon riippuu myös siitä, kenet Rami (Summanen) laittaa maalille, Tiki ennakoi.

-Muutenkin loistava kierros tänään. HIFK, Jokerit, Lukko ja JYP ovat kaikki yhden pisteen sisällä sarjassa. Hyviä pelejä tulossa.

U20 Kanada-Suomi otteluun kertoimiin tästä

Liiga-kertoimiin tästä.