Allsvenskan: Djurgården-BK Häcken


Viime aikoina on puhuttu Elfsborgin romahduksesta, AIK:n voimannäytöstä derbyssä ja Malmön iskunpaikasta. BK Häckenistä ei puhuta yhtä paljoa, vaikka göteborgilaiset voivat tänään nousta Allsvenskanin kärkeen.

Kaikki ennusmerkit viittaavat dramaattiseen kultataisteluun Allsvenskanissa. Neljä joukkuetta pelaa mestaruudesta. Niistä yksi voi ottaa hennon otteen kärkisijasta voitolla Tukholman stadionilla. Moni asia puhuu sen puolesta, että Häcken onnistuu siinä. Häcken on voittanut neljä viime otteluaan maalierolla 13-5. Viimeksi joukkue otti varman 2-0-vierasvoiton Geflestä, ennen sitä kaatui Åtvidaberg 5-2.

Djurgården haluaa revanssin derbytappiosta, mutta kysymys kuuluu, onko siinä tarpeeksi motivaatiota. Joukkueella ei ole oikein mitään muuta, mitä tavoitella, eikä joukkue näytä myöskään kyvykkäältä puolustamaan Häckenin vahvaa hyökkäystä vastaan. Häcken on tehnyt 50 maalia tällä kaudella, kymmenen enemmän kuin seuraavaksi tehokkain joukkue Åtvidaberg. Djurgården päästi derbyssä AIK:ta vastaan kolme maalia ja ennen sitä kaksi osumaa Örebron vieraana.

Häckenin vieraskerroin on pelikelpoinen 2,55. Yli 2,5 maalin kerroin 1,80 on myös hyvä. Yli 77 prosentissa Häckenin tämän kauden otteluista on tehty yli 2,5 maalia.