Big Lang Theory: näitä nuoria brasseja kannattaa seurata siirtoikkunassa


Tammikuun siirtoikkuna on aivan nurkan takana ja tiedossa on jälleen iloa ja menetyksen tuskaa, kun huhut kiertävät jokaisella hetkellä. Siirtoikkuna on jalkapallofaneille sekä huima unelma että pahin painajainen.

Jos sinulla käy tuuri, seurasi johto välttää siirtomarkkinoiden sudenkuopat (Marlon King, Nigel Quashie jne.) ja tuo seuraan eteläamerikkalaista taitoa. Tässä viisi brassia, jotka saattavat päätyä Valioliigaan vuonna 2013. (Jätin Neymarin pois, koska a) tiedät hänet jo ja b) todennäköisemmin helvetti jäätyy kuin Neymar siirtyy Englantiin tammikuussa. Anteeksi, Manchester City.)

1. Bernard (Atlético Mineiro)

Ronaldinho vei ison osan huomiosta, kun Atlético kamppaili Brasilian liigan mestaruudesta, sirkuksen todellinen tähti oli nauravan kulkurin apulainen. Kauden aikana 20 vuotta täyttänyt Bernard pelasi koko joukon huikeita otteluita. Energinen ja vikkeläjalkainen nuori leikkasi laidaltaan sisään menestyksellä ja laukoi 11 maalia sekä alusti useita muita (mukaan lukien syöttö tähän huikeaan osumaan Grêmio-ottelussa). Ronaldinho on verrannut Bernardia nuoreen Lionel Messiin. Hän ei ole väärässä.

Sopisi näille seuroille: Liverpool, Arsenal.

2. Paulinho (Corinthians)

Paulinho on 24-vuotiaana vanhempi kuin osa tämän listan muista pelaajista, mutta kyseessä on todellinen tähti. Keskikenttäpelaaja on ollut Corinthiansin ykkösnimi jo parin kauden ajan. Paulinho oli tärkeässä roolissa, kun Corinthians voitti sekä Copa Libertadoresin että seurajoukkueiden MM-turnauksen. Periaatteessa Paulinho on puolustava keskikenttäpelaaja, mutta hänen vahvuuksiinsa kuuluvat ärhäkät juoksut rangaistusalueelle. Bryan Robson -tyylinen vainu ja loistavat pääpelitaidot ovat tuottaneet useita osumia sekä Corinthiansissa että Brasilian maajoukkueessa. Paulinho näyttää vakiinnuttaneen avauskokoonpanon paikan maajoukkueessa. Inter on ollut pelaajan perässä, mutta São Paulon jättiseura ei myy talenttiaan halvalla.

Sopisi näille seuroille: Chelsea, Manchester United.

3. Bruno Mendes (Botafogo)

Lapsenkasvoinen Mendes näyttää siltä, että mies kuuluisi kouluun ennemmin kuin jalkapallon pääsarjajoukkueeseen. (Pyyntö ei ole kohtuuton, sillä pelaaja täytti juuri 18). Mutta kun Mendes pelaa, asioita tapahtuu. Aiemmin tänä vuonna pelaaja auttoi Guaranin toiseksi São Paulon osavaltion mestaruussarjassa, mikä oli seuran paras suoritus 24 vuoteen. Cup-ottelussa Mendes kiinnitti Botafogo-valmentaja Oswaldo de Oliveiran huomion. Mendes vaihtoi Campinasin Rio de Janeiroon eikä ole vilkuillut olkansa yli. Mendes oli avauksessa kuudessa Série A -ottelussa ja paukutti kuusi maalia. Mendesillä on tappajanvaistoa maalin edessä ja hän tulee vain paranemaan kokemuksen myötä.

Sopisi näille seuroille: Liverpool, Tottenham.


4. Wellington Nem (Fluminense)

Äänestettiin vuoden "pelastajaksi" 2011, kun Nem johdatti keskinkertaisen Figueirensen seitsemännelle sijalle Série A:ssa. Wellington Nemin kehitys vain jatkui emoseura Fluminensessa tänä vuonna. Nem muodosti hyvän parin armottoman Fredin kanssa ja harhautteli lukuisia vastustajia kahville, kun Fluminense rynni toiseen mestaruuteensa kolmen vuoden aikana. Maajoukkueen aiempi valmentaja Mano Menezes nosti Nemin brassien maajoukkuemiehistöön. On vain ajan kysymys, milloin Nem lentää yli Atlantin.

Sopisi näille seuroille: Arsenal, Manchester City.

5. Souza (Náutico)

Náuticolle ei juuri annettu arvoa ennen Série A -kauden alkua, mutta seura hiljensi kriitikkonsa ja sijoittui kunniakkaasti sarjan keskivaiheille. Keskikentän sisupussi Souza ansaitsee paljon tunnustusta joukkueen saavutuksesta. Pelaajan läpimurto jäi Palmeirasissa tekemättä ja ura tuntui olevan laskusuunnassa, mutta Náuticossa 24-vuotias nousi uudestaan pinnalle tyylillä. Keskikenttäpelaaja näytti joukkuekavereilleen esimerkkiä pelaamalla hyvin joka osa-alueella. Erityistä huomiota ansaitsevat pelaajan erikoistilanteet, joiden avulla Souza iski seitsemän maalia. Se on hänen ammattilaisuransa paras saldo. Jos kehitys jatkuu, Souza olisi hyvä hankinta monellekin joukkueelle.

Sopisi näille seuroille: Everton, Newcastle.

Jack Lang