Bundesliga: Viikonlopun ennakko


Borussia Dortmund 1.50, tasapeli 4.00, Bayer Leverkusen 6.35

Kumpikin joukkue päässee otteluun parhaalla mahdollisella avauskokoonpanollaan, eli tiedossa on huima ottelu. Dortmundilla oli yllättäviä vaikeuksia Nürnbergin vieraana, mutta fanaattisen kotiyleisön edessä joukkue on aina vahva. Leverkusenin uudehko 4-4-3-systeemi on luotu tekemään tilaa Andre Schürrlen ja Stefan Kiesslingin kaltaisille pelaajille. Sami Hyypiän miehistö aiheuttaa Dortmundin laitapakeille vaikeuksia vastahyökkäyksissä. Tarkista kokoonpanot: jos Leverkusenin Simon Rolfesin akillesjännevamma pitää kapteenin sivussa, Leverkusen on pakoitettu pelaamaan avoimemmin, mistä seuraa maaleja.

FC Bayern München 1.18, tasapeli 6.50, Mainz 05 15.00

Arjen Robbenin loukkaantuminen maajoukkuetauolla ei ollut kauden suurin yllätys. Hollantilainen on parantunut, mutta saattaa silti olla lepovuorossa Mestareiden liigan takia. Ongelma ei ole valtava. Jupp Heynckesillä on riittävästi vaihtoehtoja esimerkiksi Thomas Müllerissä ja Xerdan Shaqirissa, vaikka Toni Kroos (lihasvamma) ei pystyisikään pelaamaan. Javi Martinez tulee todennäköisesti peliin mukaan toisella jaksolla.

Mainzin kova prässi aiheuttaa usein ongelmia Bayernille. Vieraat pääsevät otteluun myös tuoreemmilla jaloilla, koska ryhmällä ei ole maajoukkuemiehiä. Bayernilla on kuitenkin kentällä aiempaa enemmän teknistä taitoa. Kotijoukkueen tulivoima on vieraille liikaa.

Borussia Mönchengladbach 1.80, tasapeli 3.45, 1. FC Nürnberg 4.45

Väsytytaistelu uhkaa Borussia Parkin yleisöä. Nürnberg näytti Dortmundia vastaan, kuinka hyviä he ovat paremman vastustajan hyydyttämisessä. Gladbach on edelleen pohjimmiltaan vastahyökkäysjoukkue, mutta ryhmä ei ole vielä täysin sopeutunut Marco Reusin lähtöön. Paineita on erityisesti hollantilaishyökkääjä Luuk de Jongilla, joka tuli seuran ennätyssummalla Twentestä. Hän ei ole vielä avannut maalitiliään. Gladbachilla tulee olemaan vaikeuksia Dieter Heckingin miehistöä vastaan. Vieraspiste Nürnbergille kelpaa peleihin.

VfB Stuttgart 1.65, tasapeli 3.65, Fortuna Düsseldorf 5.25

Stuttgart joutuu otteluun ilman pelikiellossa olevaa ykköshyökkääjä Vedad Ibiseviciä. Cacau ei ole kärjessä yhtä kyvykäs ja hän on enemmän elementissään vastaiskupelissä. Stuttgartin Bayern-ottelussa nähdyt ongelmat puolustuksessa johtanevat siihen, että joukkue pelaa käsijarru päällä. Fortuna yrittää hyödyntää erikoistilanteensa ja pelata pallon hyvissä ajoin ylös hyökkääjä Nando Rafaelille. Osa VfB:n pelaajista tuli melko myöhään takaisin maajoukkueidensa riveistä. Düsseldorf taas on hyvin levännyt. Tästä ottelusta voi hakea yllättävää vierasvoittoa.

Hannover 96 2.30, tasapeli 3.40, Werder Bremen 2.90

Hannover-valmentaja Mirko Slomka haluaisi peluuttaa samaa joukkuetta, joka voitti Wolfsburgin 4-0. USA:n maajoukkueen mukana olleen kapteeni Steve Cherundolon väsymys on kuitenkin kysymysmerkki. Bremeniltäkin oli pelaajia maajoukkueiden mukana, joten avausjakso voi olla löysähköä pelaamista. Vedonlyönnin kannalta hyvä lähestymistapa voi olla tasapelin lyöminen taukotuloksena. Over-vetoja on syytä hakea, sillä tässä ottelussa nähdään maaleja.

Greuther Fürth 3.75, tasapeli 3.45, Schalke 04 1.95

Schalke-valmentaja Huub Stevens saattaa käyttää hieman rotaatiota Mestareiden liigaa silmälläpitäen. Schalkella on kuitenkin tarpeeksi leveä materiaali. Ibrahim Afellay on ensi kertaa avauksessa vierasottelussa sarjanousijaa vastaan. Hollantilainen aloittaa hyökkääjä Klaas-Jan Huntelaarin takana. Greuther Fürthillä on luottavainen olo Mainz-voiton jälkeen, mutta kotijoukkue on selkeä altavastaaja. Schalkella ei pitäisi olla vaikeuksia.

SC Freiburg 2.25, tasapeli 3.40, TSG Hoffenheim 3.00

Markus Babbelin Hoffenheim on täydessä kriisissä. Retki kovana kotijoukkueena tunnetun Freiburgin stadionille tulee huonoon aikaan. Hoffenheimin kokoonpanossa tulee olemaan muutoksia, mutta on mysteeri, tietääkö Babbel itsekään, mikä on Hoffenheimin paras mahdollinen avaus. Eren Derdiyokin kaltaisten pelaajien yksilöosaamista ei saa vähätellä, mutta joukkueena Freiburg on paljon vahvempi. Odotettavissa on runsasmaalinen ottelu.

Eintracht Frankfurt 2.05, tasapeli 3.45, Hamburger SV 3.40

Frankfurtilla on alla kaksi voittoa ja kokoonpano tuskin muuttuu. HSV nostanee avaukseen Rafael van der Vaartin, jolla on valtavat paineet kääntää joukkueen kurssi paluuottelussaan. Valmentaja Thorsten Fink suosii hyökkäävää kokoonpanoa, mutta ottanee kuitenkin jonkin verran varman päälle: joukkueen puolustuslinja tarvitsee kaiken mahdollisen tuen ja suojan. Vähämaalinen ottelu.