Bundesliiga: Bayer Leverkusenin rämpiminen jatkuu


FC Nürnberg 2.80, tasapeli 3.30, VfB Stuttgart 2.50 

Uusi Stuttgart-luotsi Huub Stevens johdatti kotidebyytissään joukkueensa voittoon ex-seurastaan HSV:stä. Voitto oli Stuttgartille ensimmäinen kymmeneen otteluun. Esitys ei ollut kaunis saati vakuuttava. "Ottelussa oli liikaa huonoja hetkiä", myönsi Stevenskin. Uusi, puolustava kokoonpano voi kuitenkin toimia paremmin Nürnbergiä vastaan. Kotijoukkue pelaa varsin hyökkäävästi Gertjan Verbeekin alaisuudessa, mutta viime aikoina se on kadottanut itseluottamuksensa. Lisäksi isänniltä puuttuvat avainpuolustajat Javier Pinola (pelikielto) ja Ondrej Petrak (murtunut nenä ja aivotärähdys). Uskon Stuttgartin voittavan jälleen.

FC Augsburg 2.40, tasapeli 3.40, Bayer Leverkusen 2.85

Leverkusen on yhdeksän ottelun voitottomassa putkessa kaikki kilpailut mukaanlukien, joten valmentaja Sami Hyypiä on paineen alla. "Olemme olleet erittäin tyytyväisiä häneen ja käytännössä olemme edelleenkin", lausui seurapomo Rudi Völler lauantaina Hoffenheim-kotitappion (2-3) jälkeen. Luottamuslause ei ollut kovinkaan vakuuttava. Yhtäkkiä vierasmatka Augsburgiin näyttää pelottavalta haasteelta. Leverkusen ei voi menettää juurikaan enempää pisteitä, jos se aikoo puolustaa neljättä sijaansa. Augsburgia vastaan on painajaismaista pelata, mutta pisteen Leverkusen sentään saanee mukaansa. Tasapeli.

Eintracht Frankfurt 2.85, tasapeli 3.40, Borussia Mönchengladbach 2.40

Frankfurt-valmentaja Armin Veh on ottelun alla kertonut olevansa tyytyväinen ringin leveyteen. Veh on oikeassa: joukkue on selvinnyt Sebastian Roden, Alex Meierin ja Bamba Andersonin poissaoloista odotettua paremmin. Gladbach on kuitenkin löytänyt itsensä katastrofaalisen alkuvuoden jälkeen. Puolustus- ja hyökkäyspelin välille on löytynyt tasapaino, ja vierasjoukkue hyödyntänee kaiken tilan Commerzbank-Arenan nurmella. Maaliodotusarvo on korkea: lapulle yli 2,5 maalia kertoimella 1,78.

Hamburger SV, 2.05, tasapeli 3.40, SC Freiburg 3.55

HSV joutuu otteluun ilman loukkaantuneita Hakan Calhanoglua ja Ivo Iliceviciä. Valmentaja Mirko Slomka pyrkii paikkaamaan keskikenttämiesten poissaoloja vaihtamalla 4-4-2-ryhmitykseen. Hyökkäyskaksikkona nähdään Jacques Zoua ja Pierre-Michel Lasogga, joka pelasi viimeksi 3-0-kotivoitossa Dortmundista. Freiburg on kahden ottelun voittoputkessa (3-1 vs. Werder Bremen, 4-1 vs. Eintracht Frankfurt), ja yhtäkkiä se on yksi sarjan kovakuntoisimmista ryhmistä. Freiburg näyttää fyysisesti aiempaa vahvemmalta ja sen seurauksena se myös luo enemmän maalintekopaikkoja ja puolustaa paremmin. Luvassa on avoin ottelu. Kumpikin joukkue onnistunee maalinteossa (1,70).

TSG Hoffenheim 1.88, tasapeli 3.80, Hannover 3.75

Hannover hävisi lauantaina Dortmundille selkeästi 0-3. Maalikone Hoffenheimia vastaan tiedossa voi olla samanlainen tulos. Hoffenheim pelasi viikonloppuna jälleen runsasmaalisen ottelun ja voitti Leverkusenin 3-2. Vierasjoukkueen ykköshyökkääjä Artjoms Rudnevs on jälleen mukana. Mame Diouf on useita viikkoja sivussa olkapäävamman takia. Hoffenheimin hyökkäys on kuitenkin vastustamattomassa iskussa. Over-vetojen kertoimet ovat alhaalla, mutta povaan selvää kotivoittoa. Peleihin Hoffenheim -1 (3,25).