Bundesliiga: Bayern jatkaa siitä mihin jäi


Bayern München 1.10, tasapeli 9.25, Greuther Fürth 23.50

"Meillä on mahdollisuutemme", sanoi Fürthin manageri Mike Büskens. Saksan kielessä on oiva sanonta tällaisille lausahduksille: viheltelyä metsässä. Hyräilet säveltä, jotta et olisi niin peloissasi pimeässä. Edes täysi kuoro ei kuitenkaan pysäyttäisi Bayernia tässä ottelussa. Kaikki paitsi loukkaantunut toppari Holger Badstuber ovat käytettävissä Qatarissa vietetyn virkistävän tauon jälkeen. Lisäksi taustalla on uutinen Josep Guardiolan tulosta valmentajaksi. Fürth ruuhkauttaa keskikentän ja saattaa selvitä avausjaksosta ilman takaiskuja, mutta en mitenkään näe mahdollisena, että sarjajumbo lähtisi Allianz Arenalta edes yksi piste mukanaan.

VfL Wolfsburg 2.10, tasapeli 3.40, VfB Stuttgart 3.30

Bruno Labbadia joutuu raapimaan kokoonpanonsa kasaan väkisin. Stuttgartilta puuttuu ykköspyssy Vedad Ibisevic (pelikielto), kaksi oikeaa pakkia (Gotoku Sakai, Arthur Boka) wekä keskikentän ankkuri William Kvist ovat myös sivussa. Kotijoukkueen ainoa merkittävä poissaolija on toppari Naldo (pelikielto). Hyökkääjä Bas Dost tosin aloittanee vaihdossa, sillä hän on toipunut nivusvammasta. On mielenkiintoista nähdä, miten Dortmundista hankittu Ivan Perisic esiintyy Wolfsburg-debyytissään. Kumpikin joukkue tunnetaan epätasaisuudesta, mutta odotan kotivoittoa.

TSG Hoffenheim 2.45, tasapeli 3.30, VfL Borussia Mönchengladbach 2.80

Isäntien uuden valmentajan Marco Kurzin odotetaan korvaavan toppari Marvin Compperin Jannik Vestergaardilla, mutta luotsi jatkanee Markus Babbelin 4-2-3-1-systeemillä ja paljolti edeltäjänsä vakiopelaajilla. Hoffenheim pääsee peliin parhaalla miehistöllään. Borussialla on kosolti taktisia vaihtoehtoja. Keskikentän jokapaikanhöylä Alexander Ring (polvi) on sivussa, mutta se ei ole valtava menetys. Lucien Favren joukoilla on vahvoja hyökkäysvaihtoehtoja. Patrick Herrmann aloittanee Luuk de Jongin takana 4-4-1-1-muodostelmassa, sillä de Jong on toipunut loukkaantumisesta. Gladbach voi tosin myös aloittaa 4-3-3-ryhmityksellä suojatakseen laitoja. Lapulle joka tapauksessa jotain muuta kuin kotivoitto.

Bayer Leverkusen 1.58, the draw 4.00, Eintracht Frankfurt 5.25

Bayer Leverkusen ei ainakaan vielä näe itseään aitona mestarikandidaattina. Kokoonpano on kuitenkin todella vahva ja André Schürrlen, Gonzalo Castron ja Stefan Kiesslingin muodostama kolmikko on täydessä tikissä, joten Bayer pysynee hyvissä asemissa kauden loppuun saakka. Frankfurt on kuitenkin kova testi. Armin Veh käyttää melko samanlaista vastaiskuihin perustuvaa pelityyliä. Frankfurt ei tosin ole omassa päässä yhtä vahva ja sen keskikenttäpelaajilla on enemmän vapauksia nousta hyökkäyksiin. Tästä voi tulla varovainen ottelu. Leverkusen on selvä suosikki, muttei välttämättä pääse tekemään tukuttain maaleja. Under-vedoille on käyttöä.

Mainz 05 2.05, tasapeli 3.30, SC Freiburg 3.55

Kauden avauspuoliskon yllättäjäjoukkueet antavat todellisen oppitunnin prässäämisestä, mutta spektaakkeli saattaa mennä kyttäilyksi - ellei jompikumpi tee maalia heti alkuun. Mainz on kotonaan suosikki ja muutenkin laadukkaampi joukkue. Kummankin joukkueen keskikenttä on kuitenkin muuttunut pakon edessä, mikä tekee ottelusta vaikeammin ennustettavan. Isäntien valmentaja Thomas Tuchel joutuu nostamaan kokoonpanoon Eugen Polanskin ja Julian Baumgartlingerin. Pelaajat korvaavat Elkin Soton ja Jan Kirchhoffin, joka on menossa Bayerniin. Christian Streich puolestaan nostaa Johannes Flumin avaukseen, kun Cédric Makiadi on Afrikan mestaruuskisoissa. Tyylikkään hyökkäävän keskikenttämiehen Jan Rosenthalin poissaololla on myös vaikutuksensa, joten Mainzin pitäisi raapia niukka voitto.

Werder Bremen 4.80, tasapeli 3.75, Borussia Dortmund 1.67

Werderin valmentaja Thomas Schaaf on seitsemän tappion ja 29 päästetyn maalin (liigan toiseksi korkein lukema) jälkeen ymmärtänyt, että hänen 4-1-4-1-systeeminsä jättää vastustajalle liikaa ovia auki. Hän on kokeillut muodostelmaa, jossa Clemens Fritz ja Zlatko Junuzovic pelaavat keskustassa puolustuslinjan edessä. Hänen odotetaan jatkavan samalla systeemillä hallitsevaa mestaria vastaan.Marko Arnautovic on pelikiellossa, joten muita isoja nimiä ei ole syytä jättää ulos kokoonpanosta. Dortmund saa Nuri Sahinin takaisin. Turkkilainen tuo vaihtoehtoja, muttei nouse avaukseen. Dortmund on joka tapauksessa liian vahva Bremenille.

1. FC Nürnberg 2.40, tasapeli 3.40, Hamburger SV 2.80

HSV:n tärkeimmän pelaajan Rafael van der Vaartin pelaaminen oli epäselvää, mutta hän on pelikunnossa myrskyisän talvitauon jälkeen, jonka aikana hänelle tuli julkinen avioero. Muita tärkeitä poissaoloja ei ole, joten HSV on suursuosikki Nürnbergin vahvasta kotiedusta huolimatta. Isännät menettivät valmentaja Armin Vehin Wolfsburgiin. 40-vuotias Michael Wiesinger luotsaa edustusjoukkuetta ensimmäistä kertaa. Uhkapeli tuskin kannattaa ainakaan heti. Vierasvoitto.

Fortuna Düsseldorf 2.25, tasapeli 3.30, FC Augsburg 3.10

Turha odottaa supertähtiä tai vauhdikasta päästä päähän kirmailua. Sarjasijoitukset ovat 13 ja 17. Odotettavissa on väsytystaistelua, mutta molempien joukkueiden kunniaksi on sanottava, että ne pystyvät pelaamaan hyvää futista viimeisellä kolmanneksella. Augsburg päästää ex-Sunderland Don-Won Jin irti 4-1-4-1-muodostelmassa. Fortuna-luotsi Norbert Meier peluuttaa Dani Schahinia yksinäisenä kärkenä. Vierasjoukkue on tehnyt kauden 17 ottelussaan vain 12 maalia. Auttaako pelityylin muutos hyökkäävämpään suuntaan? Näyttää todennäköisemmältä, että valmentaja Markus Weinzierl pääsee suunnittelemaan aikaista kesälomaa. Fortuna voittaa.

Lyö vetoa viikonlopun Bundesliiga-otteluista täällä.