Bundesliiga: Bayern kovilla Leverkusenin käsittelyssä


VfB Stuttgart-Eintracht Frankfurt

Eintracht Frankfurtin valmentaja Armin Veh epäonnistui viime kaudella toisella yrittämällään Stuttgartin peräsimessä. Nyt Veh luotsaa myös Frankfurtia toistamiseen. Viikko sitten Eintracht nappasi pisteen FC Augsburgilta, mutta tuloksesta oli pitkälti kiittäminen maalivahti Lukas Hradeckyn torjuntoja aiemmin ottelussa.

Stuttgart on edelleen pisteittä, vaikka sillä pitäisi olla täydet kuusi pinnaa. Sekä HSV:tä että Kölniä vastaan ryhmällä oli enemmän kuin tarpeeksi tekopaikkoja, mutta puolustuksen kurittomuus kävi kaliiksi. Heikosta alustaan huolimatta Stuttgart lähtee otteluun suosikkina.

FC Augsburg-FC Ingolstadt

Ingolstadt sai isän kädestä Borussia Dortmundia vastaan. Valmentaja Ralph Hasenhüttl myönsi, että vastustaja oli aivan liian kova. Bavarian paikallisottelussa nousijan mahdollisuudet ovat paremmat.

Augsburg jahtaa edelleen kauden avausvoittoaan, sillä Frankfurtia vastaan omissa soi loppuhetkillä. Puolustaja Raul Bobadilla on sovittanut pelikieltonsa, ja kotijoukkueen pitäisi napata täysi pistepotti.

FC Köln-Hamburger SV

Köln olisi hyvinkin voinut kukistaa Wolfsburgin vastahyökkäystaktiikallaan viikko sitten. Joukkue sai tyytyä tasapeliin, mutta peliesitys oli rohkaiseva.

HSV nousi yllättäen voittoon Stuttgartia vastaan ja nappasi tärkeän täyden pistepotin. Köln on kuitenkin pelannut niin hyvin, että lauantaina hampurilaisten on pelattava kurinalaisesti. Ryhmä on kuitenkin omassa päässään edelleen sen verran naiivi, että Köln on vahvoilla.

FSV Mainz 05-Hannover 96

Ingolstadt-kotitappion jälkeen Mainz ryhdistäytyi ja voitti Borussia Mönchengladbachin vieraissa. Hannover taas hävisi kotonaan Bayer Leverkusenille kesyllä esityksellä.

Hannover on voittanut vain yhden yhdeksästä edellisestä keskinäisestä kohtaamisesta. Vieraiden valmentaja Michael Frontzeck ei ole tehnyt mitään, mikä antaisi odottaa muuta kuin vaikeaa kautta häntäpäässä. Kotivoitto.

SV Darmstadt-TSG Hoffenheim

Hoffenheimin Kevin Volland iski viikko sitten Bundesliigan historian nopeimman maalin, kun Bayern München joutui antautumaan jo yhdeksän sekunnin jälkeen. Bayern nousi kuitenkin väkisin rinnalle ja ohi. Hoffenheim hävisi johtoasemasta jo toisessa peräkkäisessä ottelussa.

Myös Darmstadt on hukannut johtonsa kummassakin ottelussaan, mutta nousija on sentään saanut kasaan kaksi pistettä. Kumpikin joukkue on kiivaasti avausvoiton perässä. Yli 2,5 maalin kerroin on 1,90.

Bayern München-Bayer Leverkusen

Viikonlopun huippuottelussa Mestarien liigan lohkovaiheeseen selvinnyt Leverkusen matkustaa hallitsevan mestarin vieraaksi. Leverkusen kuuluu niihin harvoihin Bundesliigan joukkueisiin, jotka pystyvät nappiesityksellä venymään Bayernin tasolle.

Nopean Douglas Costan pitäminen kurissa auttaa, mutta Leverkusenin ongelmana on, että Costa on vain yksi Bayernin lukuisista vaarallisista pelaajista. Toisaalta Bayernin on oltava varuillaan erikoistilannespesialisti Hakan Calhanoglun kanssa. Maalijuhlia ei välttämättä kannata odottaa. Joukkueet ovat varsin lähellä toisiaan, ja alle 2,5 osuman kerroin 2,55 on kiinnostava.