Bundesliiga: Bayern pitää nollan Nürnbergin isäntänä


FC Bayern München 1.08, tasapeli 10.00, 1. FC Nürnberg 26.00

Nürnberg ylsi viime kaudella Münchenissä tasapeliin Markus Feulnerin hienolla maalilla. Entinen Bayernin keskikenttäpelaaja on toipunut ja lauantaina pelikunnossa. Sama pätee toppari Per Nilssoniin. Vieraiden valmentaja Michael Wiesinger pystyy peluuttamaan vahvaa joukkuetta, mutta riittääkö se pysäyttämään punaisen vyöryn? Josep Guardiola päästänee Mario Götzen tekemään debyyttinsä Bayern-paidassa, vaikkakin vaihtomiehenä. Javier Martinezia lepuutetaan jälleen. Bayernin kerroin ei ole häävi, joten lyön vetoa sen puolesta, että Nürnberg ei tee maalia (1,58). Guardiola sai kritiikkiä joukkueen avoimuudesta, joten luotsi korostanee nyt nollan pitämisen tärkeyttä.

Bayer Leverkusen 1.70, tasapeli 3.65, Borussia Mönchengladbach 5.00

Ottelu on kova testi Gladbachin haaveille neljän joukkoon sijoittumisesta. Joukkue oli erinomainen 3-0-voitossaan Hannoverista, ja nopeat suunnanmuutokset tulevat aiheuttamaan päänvaivaa Leverkusenin puolustukselle. Leverkusenilla on mahdollisuus voittaa kahdeksas liigaottelu putkeen. Se olisi uusi ennätys. Laituri Sidney Sam ei näillä näkymin ole Sami Hyypiän käytettävissä, mutta Robbie Kruse on kelpo korvaaja. Gladbach pääsee otteluun parhaalla miehistöllään. Kotijoukkuetta pidetään selvänä ennakkosuosikkina, mutta odotan tasaista ottelua. Gladbachin voitto ilman tasapelimahdollisuutta (3,60) saa pelin.

Hannover 96 2.60, tasapeli 3.45, Schalke 04 2.55

1-1-tasapeli Mestarien liigassa PAOK:ia vastaan oli Schalkelle pettymys. Jefferson Farfan huilaa turvonneen nilkkansa takia, eikä laidoille ole oikein laatuvaihtoehtoja. Avaukseen noussee Max Meyer, joka voi pelata julian Draxlerin kummallakin puolella. Monet uskovat, että Schalke olisi tyytyväinen tasapeliinkin. Hannover tekee muutoksia takalinjoilleen: Salif Sané pelaa oikeana pakkina, Karim Haggui palaa keskustaan. Hannover on yleensä vahva kotonaan, mutta joukkue ei ole vielä hitsautunut yhteen. Kumpikin joukkue lähtee otteluun varovaisesti. Peleihin alle 2,5 maalia, 2,45.

Hertha BSC 1,90, tasapeli 3,50, Hamburger SV 4,00

HSV on kriisissä ja paineen alla. Vasen pakki Marcell Jansen (murtunut varvas) on sivussa, joten puolustukseen tulee muutoksia. 22-vuotias Zhi Gin Lam saattaa nousta avaukseen, sillä Dennis Aogo häipyi kesken kauden lomalle Mallorcalle ja saa rangaistuksena jäädä kokoonpanon ulkopuolelle. Herthalla pyyhkii paljon paremmin, vaikka paikalliselle juorulehdelle tehty paljastus häiritsikin tekemistä tällä viikolla. Valmentaja Jos Luhukaylla riittää vaihtoehtoja etenkin keskikentälle. HSV:n ykköshyökkääjä Artjoms Rudnevs on puolestaan ensimmäistä kertaa avauksessa. Kotivoitto.

TSG Hoffenheim 1899 1.80, tasapeli 3.35, SC Freiburg 4.40

Hoffenheimin kausi on alkanut upeasti. Viime kauden ongelmat näyttävät olevan tiessään. Pelissä on vapautuneisuutta ja tyyliä. Erityisesti pelintekijä Roberto Firmino on ollut loistava. Freiburgilla sitä vastoin on vaikeuksia loukkaantumisten ja uusien hankintojen sisäänajon kanssa. "Tiesin, että tästä tulisi vaikeaa", synkältä vaikuttanut valmentaja Christian Streich sanoi ottelun alla. Hyökkääjä Mike Hankella on pieni mahdollisuus rynniä avaukseen, mutta Hoffenheim on joka tapauksessa selvä suosikki. Freiburgilla on ongelmia maalinteon kanssa, joten lähestyn otteluun sen kautta, että vierasjoukkue jää nollille (2,85).

Lyö vetoa Bundesliigasta täällä!