Bundesliiga: Bayernin maalihanat eivät kuivu


PERJANTAI

SV Darmstadt 98-1. FC Köln

Piskuisen nousijajoukkue Darmstadtin luisu kohti putoamistaistelua on alkanut. Joukkue on voittanut seitsemästä edellisestä liigaottelustaan vain yhden ja kahlannut kuusi peliä ilman tehtyä pelitilannemaalia.

Köln on sekin voittanut vain yhden kuudesta viime ottelustaan. Joukkue on kuitenkin täysin terve, ja valmentaja Peter Stöger on väläytellyt taktiikkamuutoksen mahdollisuutta perjantai-illan otteluun. Köln on tällä kaudella ollut parempi vieraissa kuin kotona. Darmstadt on viime aikoina ollut todella vaisu.

Vierasvoitto, 2,45

LAUANTAI

Bayern München-Hertha BSC

Hertha-hyökkääjä Salomon Kaloun mukaan Bayern-ottelu osuu berliiniläisten kannalta parhaaseen mahdolliseen aikaan. Joku voisi olla eri mieltä: seitsemässä edellisessä kotipelissään Bayern on tulittanut 32 maalia. Isäntien valmentaja Josep Guardiolan tapoihin ei kuulu vastustajan aliarviointi, ja nyt siihen ei ole aihettakaan. Hertha-luotsi Pal Dardai on tehnyt hienoa työtä ja nostanut joukkueensa neljänneksi.

Viime kaudella Hertha hävisi Allianz Arenalla vain yhdellä maalilla, mutta nyt baijerilaiset ovat sellaisessa maalivireessä, että Herthalla on täysi työ pitää lukemat kohtuullisina.

Yli 3,5 kotimaalia, 2,22.

SV Werder Bremen-Hamburger SV

Lauantaina pelataan yksi Saksan suurimmista derbyistä. Vierasjoukkue HSV pääsee otteluun paremmassa vireessä. Viikko sitten HSV kellisti Borussia Dortmundin, ja peliesityksen perusteella voitto meni oikeaan osoitteeseen. Edes muutamat merkittävät loukkaantumiset eivät jarruttaneet HSV:n menoa.

Werder puolestaan hävisi Wolfsburgille 0-6, eikä siinäkään tuloksessa ole ilmaa. Werdan kotivirekään ei vakuuta: neljä peräkkäistä kotitappiota liigassa.

HSV joutuu otteluun ilman Emir Spahicia, Gojko Kacaria ja Aaron HuntiaPierre-Michel Lasoggan pelaaminen on epävarmaa. Werder on joukkueista terveempi, mutta ryhmältä on lupa odottaa enemmän. Etenkin alavireisen Zlatko Junuzovicin olisi löydettävä terävyytensä.

HSV on voittanut Bremenissä viimeksi kuusi ja puoli vuotta sitten, mutta lauantaina olisi hyvä aika katkaista se putki.

Vierasvoitto, 2,95.

Hannover 96-FC Ingolstadt

FBL-GER-BUNDESLIGA-SCHALKE-INGOLSTADT : News Photo

Hannover olisi voinut laittaa viime viikon vierastappionsa Borussia Mönchengladbachille loukkaantumisten piikkiin, mutta tekosyille ei ollut tarvetta. Hannover pelasi hyvän ottelun, ja tappiota voi lopulta pitää epäonnekkaana.

Kotivireen olisi kuitenkin syytä kaunistua. Hannover on hävinnyt kuudesta edellisestä kotiottelustaan viisi. Se ei ole hyvä merkki, kun Ingolstadt tulee kylään. Nousijajoukkue on nimittäin liigan kolmanneksi paras vierasjoukkue Bayernin ja Borussia Dortmundin jälkeen. Vierasvoiton kerroin on lauantainakin houkutteleva.

Vierasvoitto, 2,85.

TSG Hoffenheim-Borussia Mönchengladbach

Hoffenheimin päävalmentaja Huub Stevens on pitkin viikkoa korostanut, että Hoffen on saatava pisteitä niin pian kuin mahdollista. Kyläjoukkue on sarjajumbona, eikä ryhmä ole tehnyt maaliakaan kolmessa ottelussaan Stevensin alaisuudessa. Vastustaja Hoffenheim puolestaan uhkuu itseluottamusta, sillä Andre Schubertin johdolla Varsat on voittanut 13 ottelustaan yhdeksän.

Viime otteluissa Gladbachin taso on hieman laskenut, mutta Hoffenheim on niin heikossa jamassa, että Gladbachin voitto on todennäköinen.

Vierasvoitto, 2,30.

Mainz 05-Eintracht Frankfurt

Kartalla joukkueita erottaa alle 50 kilometriä ja sarjataulukossa vain kolme pistettä. Mainz lähtee on kuitenkin viime aikoina ollut joukkueista vakuuttavampi. Martin Schmidtin suojatit eivät ole hävinneet kolmeen otteluun, Eintracht taas on voittanut yhdeksästä edellisestä pelistään vain yhden.

Eintracht-hyökkäys on tehnyt vain kolme maalia joukkueen viidessä edellisessä liigaottelussa. Edes viime kauden maalikuningas Alex Meier ei ole osunut. Mainzia on ilman muuta pidettävä ottelun suosikkina.

Kotivoitto, 2,25.