Bundesliiga: Dortmund ei anna armoa Wolfsburgille


Bayern München 1.18, tasapeli 6.50, FC Augsburg 15.00

Bayernille tämä ottelu on vain lämmittelyä mestaruusjuhlia varten. Valmentaja Jupp Heynckes peluuttaa kuitenkin kovinta mahdollista kokoonpanoa, ja kaikki tietävät, mitä siitä seuraa: maaleja, maaleja ja maaleja. Bayern ei kuitenkaan liikaa tuhlaa energiaansa, joten 3-0 on lähempänä totuutta kuin 6-0. Mutta mielestäni 6-0 on kuitenkin todennäköisempi tulos kuin 1-0. Vedonlyönti Bayernin puolesta vastaa sitä, että löisit ruletissa rahasi sekä mustan että punaisen puolesta. Valitettavasti se näkyy kertoimissakin.

Schalke 04 1.36, tasapeli 4.75, VfB Stuttgart 8.50

Schalken nouseva supertähti Julian Draxler on pelikiellossa, joten Raffael siirtyy avauskokoonpanoon Klaas-Jan Huntelaarintaakse. Stuttgart on pelannut muutaman umpisurkean ottelun, joten sen olisi nyt esitettävä jonkinlaista taistelutahtoa. Vierailla on ongelmia oikean pakin paikalla, sillä vakiokokoonpanon pakeista yksikään ei ole käytettävissä. Schalken luotsi Jens Keller tarvitsee voiton a) varmistaakseen nelossijan ja b) pitääkseen työpaikkansa. Tämä, Schalken vahva kotietu sekä Huntelaarin herääminen puhuvat kotivoiton puolesta. Päästyään harmaaseen keskikastiin ja Saksan cupin finaaliin Stuttgartilla on ollut vaikeuksia keskittyä liigapeleihin.

Bayer Leverkusen 1.33, tasapeli 5.00, Hannover 96 9.00

Kummallakaan joukkueella ei ole realistisesti ajatellen panosta. Hannoverin mahdollisuus päästä Eurooppa-liigaan on lähinnä teoreettinen. Leverkusenilla on paljon loukkaantumishuolia. Sidney Samin, Gonzalo Castron ja Andre Schürrlen pelaaminen on epävarmaa, joten tarkista kokoonpanot. Bayerilla ei ole penkillä paljon vaihtoehtoja hyökkäyksen pelipaikoille. Kaikki tietävätkin jo, että Hannover on ollut tällä kaudella surkea vierasjoukkue. Kaksi viikkoa sitten se tosin haki pisteet Greuther Fürthin kotiluolasta. Ohipeli kotijoukkueesta voi olla kannattava valinta.

VfL Wolfsburg 3.95, tasapeli 3.80, Borussia Dortmund 1.80

Wolfsburg on kahdeksan liigaottelun tappiottomassa putkessa. Schalkea (1-4) ja cup-ottelussa Bayernia (1-6) vastaan joukkueella ei kuitenkaan ole mitään saumoja, joten vaikeuksia lienee edessä myös Dortmundin lepuutettua ykkösmiehistöä vastaan. Dortmund-luotsi Jürgen Klopp haluaa saada parhaimmistonsa hyvään iskuun ennen Wembleyn Mestarien liiga -finaalia. Volkswagen Arenalla Dortmundille tuskin on ongelmia luvassa. Kaikki muu paitsi selvä vierasvoitto on yllätys, ellei keltamustien peli mene yliyrittämiseksi. Dortmundilta on puuttunut venymiskykyä tällä kaudella, mutta kaikella todennäköisyydellä Dortmund on parhaimmillaan finaalin lähestyessä.

Werder Bremen 2.20, tasapeli 3.40, Eintracht Frankfurt 3.15

Ensin Sir Alex Ferguson järkytti eläkepäätöksellään. Nyt näyttää siltä, että myös Thomas Schaafin aika Werder Bremenin peräsimessä päättyy tämän kauden jälkeen. Putoaminenkin on edelleen mahdollista. Bremen tarvitsee ehdottomasti voiton tästä ottelusta. Kotiyleisö asettuu vahvasti isäntien taakse, ja Frankfurtin kehno puolustus avaa mahdollisuuksia isännille. Frankfurtin kapellimestari ja ykköspyssy Alexander Meier on sivussa. Tasapeli näyttää järkevältä valinnalta, vaikka yksi piste ei juuri auttaisi kumpaakaan joukkuetta.

TSG Hoffenheim 1.90, tasapeli 3.75, Hamburger SV 3.60

Joukkueiden välinen ero on 10 pistettä, mutta ottelu ei ole etukäteen selvä. Hoffenheim on ollut viime otteluissaan melko hyvä. Joukkue uskoo itseensä ja hyökkääjä Sven Schipplock on hyvässä iskussa. Werder Bremen -ottelun kaksi maalia tietävät miehelle varmasti paikkaa avauksessa. Uskomatonta kyllä, HSV:llä on edelleen mahdollisuuksia eurokentille. Joukkue on ollut erittäin ailahteleva. HSV voi aivan yhtä hyvin joko voittaa tai hävitä 1-3, joten peleihin kannattaa mieluummin iskeä over-vetoja. Kumpikin joukkue hakee maaleja, kummankin puolustus on kehno. 

Mainz 05 2.20, tasapeli 3.45, Borussia Mönchengladbach 3.15

Mainz on voittanut kymmenestä viime ottelustaan vain yhden (1-0-voitto Leverkusenista), kun hyökkäysvaihtoehtojen vähäisyys on alkanut näkyä. Samalla Mainzin peleistä on kadonnut todellinen panos. Viime aikoina seurassa onkin keskitytty ensi kauden joukkueen kokoamiseen. Gladbachilla on enemmän panosta: vain voitto kelpaa, jotta paikka Eurooppa-liigassa olisi mahdollinen. Juan Arango on avauksessa ja valmentaja Lucien Favre käyttänee hyökkäävää 4-4-2-muodostelmaa, minkä pitäisi riittää vierasvoittoon.

Greuther Fürth 4.75, tasapeli 3.55, SC Freiburg 1.75

Ensimmäisenä joukkueena putoamisensa varmistanut Fürth on pelannut viime viikkoina yllättävän hyvin. Lauantaina sillä on myös paljon panosta: ottelu Christian Streichin suojatteja vastaan on viimeinen mahdollisuus (todennäköisesti ainakin muutamaan vuoteen) ottaa seurahistorian ensimmäinen kotivoitto Bundesliigassa. Freiburg on vaikeasti voitettava joukkue, eikä se anna tilaa yhtä paljon kuin Fürthin viime aikojen vastustajat. Ottelu on kuitenkin isännille kuin cup-finaali. Lyödään vetoa onnellisen, vaikkakaan ei kovin satumaisen lopun puolesta.

Fortuna Düsseldorf 1.85, tasapeli 3.40, 1.FC Nürnberg 4.40

Neljän ottelun tappioputki on muuttanut ilmapiirin Nürnbergissä täysin. Valmentaja Michael Wiesinger ja hänen suojattinsa ovat kovan paineen alla. Vierasjoukkue on luvannut esiintyä aivan eri tavalla Düsseldorfissa. Kotijoukkue häätää todennäköisesti putoamispeikon harteiltaan, jos se voittaa ottelun. Laitapakki Timothy Chandler puuttuu Düsseldorfin riveistä, mutta hän on pelannut melko mitäänsanomattomasti muutenkin. Fortunan harjoituskentällä riideltiin taas; tällä kertaa Andriy Voronin ja Rafael ottivat yhteen. Kumpikin saa luvan katsoa tämän ottelun sivusta. Under-vetoja lapulle.

Lyö vetoa Bundesliigasta täällä!