Bundesliiga: Dortmund iskee jo alkuillasta


FC Nürnberg - TSG Hoffenheim 

Hoffenheim-luotsi Markus Gisdol on luvannut joukkueensa puolustavan tiiviimmin talvitauon jälkeen. Joukkue on päästänyt 38 maalia 17 ottelussa, mutta tehnyt itsekin paljon osumia. Jens Grahlin odotetaan pelaavan Nürnbergin maalilla. Malmöstä hankittu Jiloan Hamad voi korvata loukkaantuneen Kevin Vollandin hyökkäävänä keskikenttäpelaajana. Hoffenheim on pelannut hyvin tauon harjoitusotteluissaan, mutta sama pätee Nürnbergiin, joka jahtaa edelleen kauden avausvoittoaan. Kallistun kuitenkin vieraiden kannalle. Kerroin on 2,60.

Borussia Dortmund - FC Augsburg

Odotettu talvitauko toi tuoreutta ja lisää terveitä pelimiehiä loukkaantumisista kärsineen Dortmundin miehistöön. Ilkay Gündogania ja Mats Hummelsia ei nähdä lauantaina, mutta hyökkäyksessä ei ole ongelmia, ja puolustukseen on tarjolla paljon parempia vaihtoehtoja kuin viikkoihin. Augsburg oli kauden ensimmäisen puoliskon yllättäjä. Vierasjoukkue luottanee tuttuun 4-1-4-1-ryhmitykseensä. Dortmund-valmentaja Jürgen Klopp pahoitti mielensä, kun Augsburgin Tobias Werner "haaveili kolmesta pisteestä". Klopp lupasi palauttaa Signal Iduna Parkin maineen vaikeana paikkana vierasjoukkueelle. Dortmund ratkaisee ottelun aikaisessa vaiheessa: peleihin isäntien taukojohto kertoimella 1,73.

SC Freiburg - Bayer 04 Leverkusen 

Sarjakakkonen Leverkusen joutuu järjestelemään puolustuksensa uudestaan. Topparit Philipp Wollsscheid ja Emir Spahic ovat pelikiellossa. Pitkään sivussa ollut keskikenttäpelaaja Stefan Reinartz tuuraa, mutta hän ei ole omimmalla pelipaikallaan. Freiburgissa ollaan varmasti tyytyväisiä siihen, että Eurooppa-liiga on joukkueen osalta ohi. Hyökkääjä Sebastian Freis (kantapää) on sivussa, mutta muita merkittäviä ongelmia ei ole. Vierasjoukkue korjaa voiton (1,78) loukkaantumishuolistaan huolimatta.

VfB Stuttgart - Mainz 05

Stuttgart-hyökkääjä Mohammed Abdellaouen hyvät esitykset ovat johtaneet ryhmityksen muutokseen. VfB-valmentaja Thomas Schneiderin odotetaan käyttävän 4-4-2:ta, jotta Abdellaoue sekä ykköshyökkääjä Vedad Ibisevic mahtuisivat kentälle samaan aikaan. Työteliästä Mainzia vastaan 4-4-2 on riskialtis ryhmitys, mutta toisaalta muutos antaa Stuttgartille mahdollisuuden purkaa prässi pitkillä palloilla. Sarjassa yhdeksäntenä oleva Mainz peluuttaa uutta hankintaansa Ja-Cheol Koota heti avauksessa kymppipaikalla. Valmentaja Thomas Tuchel on kuitenkin rauhoitellut kannattajia. "Tavoitteemme on vakiinnuttaa pääsarjapaikka", luotsi korosti. Ottelu on ennakkoon todella tasainen. Lapulle alle 2,5 maalia kertoimella 2,18.

VfL Wolfsburg - Hannover 96

39-vuotias Tayfun Korkut korvasi Mirko Slomkan Hannoverin peräsimessä talvitauon aikana. Ensimmäisessä Bundesliiga-ottelussaan Korkut käyttää 4-4-2-ryhmitystä, johon kuuluu kaksi puhdasta hyökkääjää: uusi hankinta Artjoms Rudnevs sekä Mame Diouf, jonka pitäisi ehtiä pelikuntoon Ala-Saksin derbyyn. Wolfsburg on kuitenkin selkeä suosikki. Yhdeksästä viime ottelustaan se on voittanut kuusi ja pelannut kolme tasan. Lisäksi joukkue hankki Kevin De Bruynen. Kotivoitto (1,52).

Eintracht Frankfurt  - Hertha BSC

Kummankin joukkueen ryhmitys on 4-2-3-1, mutta vierailla on enemmän laatua hyökkäyspäässä: loistava kolumbialaiskärki Adrian Ramos sai lisämotivaatiota maanmiehensä Radamel Falcaon loukkaantumisesta. Mielessä siintävät kesän MM-kisat. Pirmin Schwegler ja Sebastian Rode muodostavat Frankfurtin keskikentän pohjakaksikon. Takashi Inui ja Stefan Aigner aloittanevat laidoilla. Luvassa voi olla puolustusvoittoinen ottelu, sillä Hertha antaa suosiolla Frankfurtin viedä peliä ja keskittyy iskemään vastaan. En usko Herthan häviävän. Pelit tuplamahdollisuuskohteessa tasapelille tai vierasvoitolle (1,60).

Lyö vetoa Bundesliigasta täällä!