Bundesliiga: Dortmund voittaa Freiburgin


Bayern München - SC Freiburg

Christian Streich on luvannut Freiburgin "pelaavan jalkapalloa" Allians Arenalla. On kokonaan toinen juttu, kannattaako se 45 ottelun tappiottomassa putkessa olevaa joukkuetta vastaan.

Freiburg on itse asiassa toinen niistä kahdesta joukkueesta, jotka ovat pakottaneet Bayernin tasapeliin tällä kaudella. Tempun toistaminen on kuitenkin liikaa pyydetty. Bayern osoitti 5-0-voitossa HSV:stä, ettei jalka ole nousemassa kaasulta.

Bayernin kertoimet ovat kuitenkin niin alhaalla, että peleihin kannattaa harkita Freiburgin voittoa kolmen maalin etumatkalla (2,02).

Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt 

Joukkueet kohtasivat tiistaina Saksan cupissa, eikä näky ollut kaunis. Etenkään Eintracht-puolustaja Carlos Zambrano ja Dortmund-hyökkääjä Robert Lewandowski eivät tulleet toimeen.

Dortmund voitti 1-0, mutta paha veri virtaa tänäänkin. "Kukaan ei halunnut Zambranon paitaa", Dortmund-luotsi Jürgen Klopp vitsaili (?) medialle. Frankfurt-kollega Armin Vehin mielestä juttu ei ollut kovinkaan hauska.

Dortmundin Marco Reus (takareisi) on edelleen sivussa. Frankfurtilta puuttuu keskikenttäpelaaja Pirmin Schwegler. Kortin päässä pelikiellosta olevaa Zambranoa saatetaan lepuuttaa. Kaikki merkit viittaavat selkeään kotivoittoon. Peleihin Dortmund -1 kertoimella 1,77.

Eintracht Braunschweig - Hamburger SV 

Bert van Marwijk on edelleen HSV:n valmentaja. Vai onko? Tarkista kokoonpanot mahdollisimman myöhään.

Felix Magath ilmoitti torstai-iltana, ettei hän lähde van Marwijkin seuraajaksi. Ellei hän muuta mieltään, hollantilainen saanee vielä yhden tilaisuuden välttää potkut.

HSV:n on pakko voittaa hinnalla millä hyvänsä. Pelkokin voi vaikuttaa otteluun, sillä HSV:llä on paljon enemmän hävittävää kuin Braunschweigilla. Materiaaliero puhuu kuitenkin vieraiden puolesta. Vierasvoitto, 2,50.

TSG Hoffenheim - VfB Stuttgart

Viidesti peräkkäin hävinnyt Stuttgart ja valmentaja Thomas Schneider ovat kovan paineen alla. Ykköstykki Vedad Ibisevicin pelikielto ei helpota tilannetta Hoffenheim-ottelun alla.

Hoffenheim on suosikki hyvän vireensä ja kotietunsa turvin. Asetelma ei kuitenkaan ole yhtä selvä, jos tarkastellaan koti- ja vierassarjataulukoita. Stuttgart pelaa paremmin vieraissa kuin kotonaan, ja sama pätee Hoffenheimiin. Kummallekin kelpaisi tasapeli, jonka kerroin on 3,50.

Werder Bremen - Borussia Mönchengladbach

Joukkueet ovat keränneet yhteensä vain yhden pisteen tämän vuoden puolella. Werder ylsi 1-1-tasapeliin Braunschweigia vastaan.

Bremenin ongelmat eivät ole yllättäneet juuri ketään, mutta Gladbachin vaikeuksia talvitauon jälkeen on jo vaikea selittää. laitapakki Julian Korbin paluu auttaa asioita, mutta luottamukseni ei riitä Gladbachin tukemiseen.

Myös Bremeniin on vaikea luottaa, sillä joukkueen maaliero on katastrofaaliset 21 osumaa pakkasella. Vain Braunschweig on rumemmin miinuksella. Odotan runsasmaalista ottelua. Yli 3,5 maalin kerroin on 2,75.

Bayer Leverkusen - Schalke 04

s

Sami Hyypiä jätti Schalkeen siirtyvän Sidney Samin pois kokoonpanosta. "Periaatekysymys", Leverkusen-luotsi kuittasi.

Sam ei välttämättä olisi muutenkaan yltänyt avaukseen Gonzalo Castron ja Heung-Min Sonin edelle. Schalkea heikentävät oikean pakin Atsuto Uchidan ja kapteeni Benedikt Höwedesin poissaolot. Myös Julian Draxler on edelleen sivussa. Kuninkaansiniset ovat kuitenkin voittaneet kolme viime otteluaan.

Kyseessä on kärkiottelu, mutta kummankin joukkueen talvitauon jälkeiset esitykset tekevät veikkaamisesta arvailua. Tasapelikerroin 3,45 kiinnostaa.

Lyö vetoa Bundesliigasta täällä!