Bundesliiga: Dortmundin huonolle viikolle jatkoa


1. FC Nürnberg - Borussia Dortmund

Kaikki, mikä voi mennä pieleen, meni Dortmundilta Napolissa pieleen. Miten joukkue reagoi Stadio San Paolon kauhushow'n jälkeen? Polvesta selkäänsä saaneen Mats Hummelsin pelaaminen on epävarmaa. Myös Sokratisin pelaaminen on epävarmaa. Sven Bender saattaa tuurata puolustajana, jolloin keskikentälle ei olisi yhtään puolustavaa vaihtoehtoa (kapteeni Sebastian Kehl on myös sivussa). Nürnberg ylsi viime kauden vastaavassa ottelussa 1-1-tasapeliin. Joukkue on kokenut ja tiivis. Valmentaja Michael Wiesingerin asema on kyseenalaistettu ja kokenut Hanno Balitsch siirtyy katsomoon heikkojen esitysten takia. Peleihin tuplamahdollisuuskohteesta yhdistelmä 1X, kerroin 3,10.

Hamburger SV - Werder Bremen

Nordderby on kahden kriisijoukkueen kohtaaminen. Thorsten Finkille kenkää antaneella HSV:llä ei ole vakituista valmentajaa. Seuran ex-pelaaja Rodolfo Cardoso hoitaa pestiä toistaiseksi. Bremeniltä puuttuu Franco Di Santo (pelikielto), jonka todennäköinen korvaaja kärjessä on Nils Petersen. (Petersen on joka tapauksessa paljon parempi pelaaja). Kummankin joukkueen itseluottamus on pohjamudissa, joten avausmaalin tekijä on vahvoilla. HSV on kotiedun ansiosta suosikki, mutta surkeat esitykset huomioiden kerroin on alhaalla. Parempi vaihtoehto on Werderin voitto tasapeli ei vetoa -kohteessa kertoimella 2,67.

Hannover 96 - FC Augsburg

Hannover pelasi viime viikolla Münchenissä hyvin 0-2-tappiosta huolimatta. 96 on lisäksi vahva kotijoukkue. Pelintekijä Szabolcs Husztin paluu tekee hyvähenkisen Augsburgin puolustuksen avaamisesta helpompaa. Vierasjoukkue on kolmen pelin voittoputkessa. Markus Weinzierlin odotetaan luottavan viime viikon Freiburg-ottelun avauskokoonpanoon, mutta en usko muuhun kuin kotivoittoon (2,40), vaikka isäntien avainhyökkääjä Mame Diouf onkin sivussa.

Mainz 05 - Bayer Leverkusen

Leverkusenille tulee vaikea ilta. "Fysiikalla on aina merkitystä", sanoi hyökkääjä Stefan Kiessling, kun häneltä kysyttiin lauantain ottelusta. Bayer-pelaajat korostivat, että 2-4-tappio Manchester Unitedille ei ole henkinen takaisku, joka veisi keskittymistä Mainz-ottelusta. Kotijoukkue kärsi viime viikolla 0-1-kotitappion Schalkelle. Hyökkäyksestä puuttuu tulivoimaa. Se tarina saattaa toistua Leverkusenia vastaan, sillä Bayer osaa puolustaa paljon paremmin kuin tiistain Mestarien liiga -ottelu antoi ymmärtää. Peleihin alle 2,5 maalia (2,15).

VfL Wolfsburg - Hoffenheim

Isäntien Luiz Gustavo on taas sivussa pelikiellon takia. Gustavoa hyökkäävämpi Ivan Perisic korvannee brassin keskikentällä. Valmentaja Dieter Hecking on kokeillut kärjessä Vierinhaa, mutta Ivica Olic pitänee silti tonttinsa. Wolfsburg on voittanut molemmat kotiottelunsa ja vaikuttaa siksi selvältä suosikilta, mutta tasoltaan joukkueet ovat tasaiset. Hoffenheimin luovin pelaaja Roberto Firmino on edelleen sivussa, mutta Kevin Volland on yksi tämän hetken parhaista saksalaishyökkääjistä (neljä maalia yhtä monessa ottelussa). 2-1-voitto Mönchengladbachista nosti fiiliksiä Hoffenheim-leirissä, ja vierasjoukkue tulee aiheuttamaan vaikeuksia Volkswagenarenalla. Tuplamahdollisuuskohteen kerroin 1,92 tasapelille tai vierasvoitolle on erinomainen.

Schalke 04 - Bayern München

Schalke on hävinnyt viisi edellistä otteluaan Bayernia vastaan. Neljällä viime yrittämällä se on tehnyt yhteensä vain yhden maalin. "Asia on korjattava", totesi urheilujohtaja Horst Heldt. Pelaajat pitivät kuitenkin jalkansa maassa parhaansa mukaan. Mestarien liigan 3-0-voitto kehnosta Steaua Bukaerestista oli tyylikäs, mutta se ei auta enää yhtään. Bayernin Bastian Schweinsteiger jäänee taas penkille, joten Philipp Lahm jatkaa keskustassa. Rafinhan pelaaminen oikeana pakkina miellyttää varmasti Schalken Julian Draxleria. Schalke luo paikkoja, mutta onnistuu tuskin pitämään nollaa. Erityisesti kuninkaansinisten laitapakit ovat jäävät jälkeen Arjen Robbenia ja Franck Riberyä vastaan. Bayern voittaa (1,54).

Lyö vetoa Bundesliigasta täällä!