Bundesliiga: Dortmundin takamatka kasvaa taas


Bayern München-Eintracht Braunschweig

Vastakkain ovat sarjakärki ja -jumbo, mutta edes se ei kerro vielä mitään siitä, kuinka iso ero joukkueiden välillä on. Bayern on voittanut kaikki tämän kauden kotiottelunsa. Nousijajoukkue Braunschweigilla on vain neljä vieraspistettä. "Emme ole edes altavastaajia (underdogs), olemme sylikoiria", Eintracht-luotsi Torsten Lieberknecht ennakoi ottelua. Bayernilta puuttuu kapteeni Phillip Lahm (takareisi). Valmentaja Josep Guardiola saattaa kierrättää miehistöään. Se ei muuta lopputulosta. Peleihin Mario Götzen onnistuminen maalinteossa (1,82).

Bayer Leverkusen-1. FC Nürnberg

Leverkusen häpäisi itsensä (ja Bundesliigan) häviämällä keskiviikkona Manchester Unitedille 0-5. Lauantaina meininki on todennäköisesti aivan erilaista. Kannattajat ja seurajohto ainakin odottavat vahvaa reagointia nöyryytykseen. Nürnbergin peli paranee jatkuvasti Gertjan Verbeekin alaisuudessa. Wolfsburgin kentältä napattu piste oli tärkeä, mutta esitys ei ollut silti niin vakuuttava, että sen perusteella voisi uskoa Nürnbergin kestävän Leverkusenin rynnistyksen. Lapulle Leverkusen -1 kertoimella 2,16.

TSG Hoffenheim-Werder Bremen

Hoffenheimin viime viikolla Augsburgille kärsimä 0-2-tappio oli merkittävä. Hoffenheim jäi maaleitta ensimmäistä kertaa 15 otteluun Bundesliiga ja Saksan cup mukaanlukien. 2-3-kotitappion Mainzille kärsinyttä Werderiä vastaan isäntien pitäisi kuitenkin saada ilonaiheita. Vieraiden puolustava keskikenttäpelaaja Felix Kroos on sairastuvalla, joten Werder-puolustus on haavoittuvainen. Maalivahti Sebastian Mielitzin viime viikon esitys oli painajaismainen. Kärjessä Nils Petersenin paluu tuo vaihtoehtoja Werder-luotsi Robin Duttille. Luvassa on runsasmaalinen ottelu. Yli 3,5 maalin kerroin on 2,40.

Mainz 05-Borussia Dortmund

Jürgen Klopp palaa entiselle kotistadionilleen. Dortmund voitto Napolin 3-1, mutta nyt luvassa on vaikea vääntö. Marco Reusin, Robert Lewandowskin ja Henrikh Mkhitaryanin kaltaisia avainpelaajia ei voi lepuuttaa. Mainzin kovatempoinen prässi tekee keltamustien elämästä todella vaikeaa. Entinen Mainz-puolustaja Manuel Friedrich palaa Dortmundin avaukseen. Napolia vastaan erinomaisesti topparina pelannut Sven Bender nousee taas keskikentälle. Kotivoiton tai tasapelin kerroin tuplamahdollisuuskohteessa (2,40) houkuttelee.

Hertha BSC-FC Augsburg

Hertha-luotsi Jos Luhukay joutuu lepuuttamaan toppari John Anthony Brooksia. Kapteeni Fabian Lustenberger jätti harjoituksia väliin flunssan vuoksi, mutta hänen odotetaan pelaavan. Hertha on pelannut kotonaan epätasaisesti (neljä voittoa, kolme tappiota), mutta Augsburgin pitäisi kaatua. Kyseessä on nimittäin kehno vierasjoukkue. Augsburgilla on kasassa vain kolme vieraspistettä, ja kuudesta matkapelistä viisi on päättynyt tappioon. Lisäksi koko kauden hyvin pelannut keskikenttäpelaaja Andre Hahn on vierailta sivussa. Kotivoitto (1,95).

Schalke 04-VfB Stuttgart

Schalken esitys 0-0-tasapelissä Steaua Bukarestin vieraana oli taas kerran pettymys. Kroonisten polvivaivojen takia taas kerran sivussa ollut Kevin-Prince Boateng palannee kokoonpanoon. On kuitenkin vaikea sanoa, missä kunnossa hän on. Avauksessa oleva Julian Draxler kuulunee kuitenkin ratkaisupelaajiin. Stuttgartilla on vaihtoehtoja keskikentälle, ja se saattaa olla terävämpi joukkue ainakin alkuhetkillä. Lyödään vetoa Stuttgartin taukojohdon puolesta kertoimella 2,70.

Lyö vetoa Bundesliigasta täällä!