Bundesliiga: Gladbach avaa vihdoin voittotilinsä


Schalke-Eintracht Frankfurt

Schalke haki viikonloppuna Stuttgartista täydet pisteet, vaikka oli pitkään alakynnessä. Maalivahti Ralf Fährmann pelasi erinomaisen ottelun. Jopa valmentaja André Breitenreiter myönsi, että voitto oli ansaitsematon. Schalken alkukausi ei kuitenkaan ole ollut hullumpi. Frankfurt jäi maalittomaan tasapeliin Hamburger SV:n vieraana, ja on mielenkiintoista nähdä, pystyykö myös Schalke nollaamaan Lukas Hradeckyn joukkueen. Ainakin kotivoittoon sinipaidoilla on hyvät mahdollisuudet.

Hoffenheim-Borussia Dortmund

Thomas Tuchel läpäisi taas yhden testin, kun Dortmund voitti sunnuntaina Bayer Leverkusenin 3-0. BVB on voittanut kaikki 11 kilpailullista otteluaan Tuchelin komennossa. Hoffenheimin kannalta vielä huolestuttavampaa on se, että Marco Reusin odotetaan palaavan Dortmundin avaukseen. Toisaalta myös Dortmundin on oltava varuillaan, sillä Hoffenheim pelasi elokuussa hyvin Bayern Müncheniä vastaan, vaikka jäikin pisteittä. On kuitenkin vaikea nähdä muuta lopputulosta kuin vierasvoitto.

Borussia Mönchengladbach-FC Augsburg

Kauden shokki tarjoiltiin sunnuntaina. Gladbachin valmentaja Lucien Favre erosi tehtävästään kaudena alettua viidellä tappiolla. Toukokuussa Favre johti Gladbachin sen parhaaseen Bundesliiga-sijoitukseen 29 vuoteen. Augsburgia vastaan komennon ottaa seuran alle 23-vuotiaita valmentanut André Schubert.

Augsburg avasi voittotilinsä viikonloppuna Hannoveria vastaan, mutta on vaikea sanoa, millaisen Mönchengladbachin Markus Weinzierlin suojatit saavat vastaansa. Borussian alkukausi on ollut täydellinen yllätys, joten paluu voittojen tielle alkaa olla ajankohtainen.

Hannover 96-VfB Stuttgart

FBL-GER-BUNDESLIGA-STUTTGART-SCHALKE : News Photo

Häviävän joukkueen valmentaja voi varautua työpöytänsä siivoamiseen. Hannoverin saldo viidestä ottelusta Michael Frontzeckin alaisuudessa on yksi vaivainen piste. Alexander Zornigerin luotsaama Stuttgart ei ole pystynyt siihenkään. Stuttgart on kyllä esittänyt kelpo otteita, mutta viimeistely takkuilee. Hannover on ollut joukkueista pelillisesti heikompi, joten Stuttgart on kaikesta huolimatta vahvoilla.

Bayer Leverkusen-Mainz 05

Leverkusen jäi Dortmundia vastaan maaleitta jo kolmannen kerran peräkkäin Bundesliigassa. Näin ei ole käynyt 12 vuoteen. Kapasiteettia Leverkusenilla on vaikka millä mitalla, ja Mainzia vastaan sen olisi syytä näkyä. Javier Hernandez jatkanee kärjessä, vaikka hukkasi avopaikan lauantaina. Mainzilla ei ole viimeistelyongelmaa; Yunus Malli laukoi kolme palloa Hoffenheimin verkkoon perjantaina. On silti vaikea nähdä Leverkusenin häviävän neljättä kertaa peräkkäin.