Bundesliiga: Klopp hyvästelee Dortmundin voitolla


Bayern München - Mainz 05

FBL-GER-BUNDESLIGA-FREIBURG-BAYERN MUNICH : News Photo

Lauantain ottelun jälkeen Bayern nostaa mestaruuspokaalin. Itse ottelussa joukkueen tavoite on katkaista seuran Bundesliiga-ajan ensimmäinen kolmen ottelun tappioputki. Bayern ei ole saanut pistettäkään sen jälkeen, kun joukkue varmisti mestaruutensa.

Mainz haluaa tietysti jatkaa mestareiden vaikeaa jaksoa. Avointa ottelua on silti turha odottaa. Bayern tulee pitämään palloa valtaosan ajasta. Edessä on melko harmaa ja vähämaalinen ottelu. Alle 2,5 maalin kerroin on mielenkiintoinen 3,55.

FC Köln-VfL Wolfsburg

FBL-GER-BUNDESLIGA-WOLFSBURG-DORTMUND : News Photo

Köln hävisi viikko sitten Mainzille 0-2. Ryhmä on kuitenkin pysynyt poissa putoamistaistosta koko kauden, mikä on hyvä suoritus nousijajoukkueelle. Yksi menestyksen avaintekijä on joukkueen kotivire. Köln ei juuri kotonaan häviä.

Wolfsburg pyrkii varmistamaan sijoittumisensa sarjassa toiseksi ja saamaan hyvän esityksen alle ennen ensi viikon cup-finaalia. Kapteeni Diego Benaglio ja Ricardo Rodriguez ovat sivussa loukkaantumisten takia. Marginaalit ovat pienet, eikä 3,70-kertoiminen tasapeli ole lainkaan hullumpi vetoidea.

Borussia Dortmund-SV Werder Bremen

Westfalenstadionilla nähdään tunteikkaita hetkiä, kun Dortmundin kapteeni Sebastian Kehl ja päävalmentaja Jürgen Klopp hyvästelevät kotiyleisön. Klopp on yrittänyt rauhoitella nostalgikkoja, sillä itse ottelussa BVB:llä on mahdollisuus napata paikka Eurooppa-liigaan.

Sama tavoite on myös Werder Bremenillä, joka on kuitenkin kompuroinut viime aikoina. Dortmundissa Bremen on hävinnyt seitsemän kertaa peräkkäin, joten Kloppilla on hyvät mahdollisuudet onnistuneisiin jäähyväisiin. Peleihin Dortmundin johtoasema sekä tauolla että ottelun päätteeksi kertoimella 1,70.

SC Paderborn-VfB Stuttgart

Harva olisi ennen kauden alkua uskonut, että Paderbornilla on vielä ennen päätöskierrosta mahdollisuus säilyä. Viime viikon kirvelevästä Schalke-häviöstä huolimatta Paderborn nousee karsijan paikalle, jos se voittaa Stuttgartin ja HSV menettää pisteitä Schalkea vastaan.

Hyvän loppukauden myötä Stuttgart on siinä asemassa, että voitto varmistaa pääsarjastatuksen ensi kaudeksi. Toisaalta paineetkin ovat kovat - tappiolla vuoden 2007 mestarijoukkue putoaa. Kuntopuntari antaa odottaa Stuttgartin voittoa, etenkin kun VfB:n vahva hyökkäys pääsee nokikkain Paderbornin vuotavan puolustuksen kanssa. Vierasvoiton kerroin on 2,10.

Hamburger SV-Schalke 04

FBL-GER-BUNDESLIGA-BREMEN-HAMBURG : News Photo

HSV:n tilanne on viime viikon Stuttgart-tappion jälkeen selkeä: kaikki tai ei mitään. Schalkea vastaan on tultava voitto, tai HSV putoaa Bundesliigasta ensimmäistä kertaa ikinä.

Hampurilaisten etu piilee siinä, että Schalke on varmistanut paikkansa ensi kauden Eurooppa-liigaan. Isäntien Rafael van der Vaart on sivussa, mutta tästä ja heikoista otteistaan huolimatta HSV venyttänee voiton (kerroin 2,30). Sekään ei tosin välttämättä riitä.

TSG Hoffenheim-Hertha BSC

Maalittoman Eintracht Frankfurt -tasapelin myötä on teoriassa mahdollista, että Hertha joutuu karsimaan.

Siihen vaadittaisiin tosin useamman maalin tappio Hoffenheimille, jonka meno on hidastunut viime viikkoina. Hertha on esittänyt tarpeeksi kypsiä otteita saadakseen tasapelin (3,60), jolla Bundesliiga-paikka varmistuisi.

Hannover 96-SC Freiburg

Toisessa jumbokuusikon joukkueiden kohtaamisessa kumpikin ryhmä on samassa tilanteessa: voitto tietää pääsarjataipaleen jatkumista. Viikko sitten Hannover katkaisi 16 ottelun voitottoman putkensa Augsburgia vastaan ja Freiburg nousi tappioasemasta voittoon Bayern Müncheniä vastaan.

Augsburg-ottelussa punaista nähnyt Hiroki Sakai on pelikiellossa. Freiburgin joukkue on täysin terve. Joukkueiden väliset erot ovat hyvin pienet. Tasapeli saattaisi riittää kummallekin, ja kun kumpikaan joukkue ei ole pelannut järin vakuuttavasti, pistejako (3,10) on myös paras pelivalinta otteluun.

Eintracht Frankfurt-Bayer 04 Leverkusen

FBL-GER-BUNDESLIGA-LEVERKUSEN-HOFFENHEIM : News Photo

Ottelu on käytännössä panokseton. Leverkusen sijoittuu neljänneksi ja Eintracht ruuhkaiseen keskikastiin. Leverkusenin haasteena on Frankfurtin kymmenen kotipelin tappiottoman putken rikkominen. Frankfurtin tyyliin ei kuulu bussin parkkeeraaminen, ja kun Leverkusenkin pelaa hyökkäysvoittoista jalkapalloa, luvassa voi olla keväinen maali-iloittelu. Yli 3,5 osuman kerroin on 2,12.

Borussia Mönchengladbach-FC Augsburg

Gladbach on ollut vuodenvaihteen jälkeen Bundesliigan paras joukkue ja tulee viemään "kevätmestaruuden", kävi Augsburgia vastaan miten tahansa. Voitto Werder Brmeenistä varmisti Gladbachin pääsyn Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Puolustaja Tony Jantschke on sivussa kauden päätösottelusta.

Augsburgista pelikieltoja sovittavat kapteeni Paul Verhaegh ja joukkueen paras maalintekijä Raul Bobadilla. Kumpikin lensi ulos viime viikon yllätystappiossa Hannoverille. Vieraiden Eurooppa-liigan paikka on silti lähes varma.

Vain Eintracht Frankfurt on voittanut Mönchengladbachissa tällä kaudella, ja tähän tilastoon tuskin tulee muutosta. Gladbach -1 antaa kertoimen 2,33.

Lyö vetoa Bundesliigasta täällä!