Bundesliiga lauantaina: Bayern München voittaa jälleen


VfB Stuttgart 2.05, tasapeli 3.40, 1. FC Nürnberg 3.45

Kotijoukkue (sarjasijoitus 12) on ainoa jäljelläoleva saksalaisedustaja Eurooppa-liigassa, kiitos torstain 2-0-vierasvoiton Genkistä. Pieni huolenaihe on, että Nürnberg tulee vastaan alle 48 tuntia myöhemmin. Bruno Labbadia joutuu tekemään pari muutosta: Georg Niedermeier ei saa pelata pelikiellon takia. Stuttgart pelaisi varmaankin mieluummin vieraissa. Omassa päässä makaavia vastustajia vastaan sillä on vaikeuksia luoda tekopaikkoja. Sijalla 14 oleva Nürnberg on kelpo vireessä ja voi pystyä turhauttamaan tasoltaan paremman kotijoukkueen. Vähämaalinen tasapeli näyttää todennäköiseltä.

FC Bayern München 1.18, tasapeli 6.50, Werder Bremen 14.00

Bremenin urakka ei ole aivan toivoton: Bayern on menettänyt pisteitä tällä kaudella neljä (!) kertaa ja tapauksista kolme on sattunut Allianz Arenalla.  Lisäksi Marko Arnautovic, vieraiden Zlatan-tyylinen hyökkääjä, palaa kokoonpanoon. Itävaltalaiselle tilaa saa tehdä Eljero Elia. Siinä ne positiiviset asiat Werderin kannalta olivatkin. Bayernin kokoonpanoon palaavat Arjen Robben ja Mario Gomez, jotka eivät olleet Lontoossa avauksessa. Vieraiden luotsi Thomas Schaaf taas joutuu keksimään korvaajan kreikkalaispuolustaja Sokratis Papastathopoulosille, joka onkin pohjoissaksalaisten ainoa viime kuukausina hyvin esiintynyt puolustaja. Assani Lukimya on todennäköinen korvaaja. Hän on vahva, mutta usein liiankin vahva. Hän on ollut kahdeksan kertaa avauksessa ja lentänyt kahdesti ulos, mikä viittaa kurittomuuteen. Itse asiassa muotoillaan asia näin: Bremenin urakka on toivoton.

Hannover 96 2.55, tasapeli 3.40, Hamburger SV 2.60

Vuoden alussa olisi ollut vaikeaa uskoa, että HSV voisi voittaa Hannoverin. Vierasjoukkue on kuitenkin aloittanut vuoden vahvasti kolmella voitolla, yhdellä tasapelillä ja tappiolla. Samalla Mirko Slomkan suojatit ovat hiljalleen menettämässä otettaan Mestarien liigaan oikeuttavista sijoista. Kotijoukkueella on lisäksi väsymystä torstain Anzhi-tasapelin (1-1) jäljiltä. Ottelusta on aikaa alle 48 tuntia, kun pallo pyörähtää Hannoverissa liikkeelle. HSV saa takaisin ykkösveskarinsa Rene Adlerin. Suhdanteet ovat vieraiden puolella. Hannover on kuitenkin todella hyvä kotijoukkue (seitsemän voittoa 11 ottelusta), ja koska kyseessä on derby, motivaatio on huipussaan. Peleihin sittenkin niukka kotivoitto.

Mainz 05 2.05, tasapeli 3.40, VfL Wolfsburg 3.45

Bayern alisti viime viikon perjantaina Wolfsburgia miten halusi. Sudet saivat vain yhden laukauksen maalia kohti. Mainz ei ole samantasoinen nippu, mutta sekin voi aiheuttaa ongelmia: Wolfsburgilla on vaikeuksia, kun vastustaja prässää keskikentällä aggressiivisesti. Schalke-tasapelissä (2-2) Mainz kaatui yksilövirheisiin, mutta valmentaja Thomas Tuchel tuskin muuttaa avauskokoonpanoaan. Vierailla on vaihtoehtoja keskikentälle, kun Ivan Perisic on jälleen pelikunnossa. Ottelu on vaikea veikattava. Wolfsburg hakee tasapeliä ja voi saadakin sen. Maalijuhlia tuskin on tulossa.

FC Augsburg 2.15, tasapeli 3.35, TSG Hoffenheim 3.20

"Putoamistaisto on meille tuttua kauraa", totesi Augsburgin päävalmentaja Markus Weinzierl. Onko se sitä myös Hoffenheimille? 0-1-tappiossa Stuttgartille hermostuneisuus ja luovuuden puute johtivat epätoivoisen huonoon esitykseen. Augsburgia ja paljon rikkaampaa Hoffenheimia erottaa vain yksi piste, joten tämä on Weinzierlin joukoille mahdollisuus nousta karsintapaikalle. Pelikiellosta vapautuva brassi Roberti Firmino tuo hieman lisäkipinää vierasjoukkueelle, mutta Augsburg, jonka kaikki avainpelaajat ovat käytettävissä, osoittautuu vahvemmaksi. Kotivoitto.

Schalke 04 1.52, tasapeli 3.90, Fortuna Düsseldorf 6.35

Yllättävän kelvollinen esitys Istanbulissa (1-1 Galatasarayta vastaan) herätti toivoa siitä, että Schalken "megakriisi" (Süddeutsche Zeitung -lehden lanseeraama käsite) olisi tulossa päätökseensä. Avainhyökkääjä Klaas-Jan Huntelaar on myös jälleen käytettävissä, joten Schalkella on hyvät saumat napata toinen liigavoittonsa sitten marraskuun alun. Fortuna-valmentaja Norbert Meier harkitsee tiettävästi siirtymistä takaisin 4-2-3-1-systeemiin, jossa Stefan Reisinger pelaisi piikissä. Fortunaa vastaan on vaikea pelata, ja mitä pidempään ottelu pysyy maalittomana, sitä levottomammaksi yleisö muuttuu. Parantunut itseluottamus auttanee kuitenkin Schalken kotivoittoon.

Lyö vetoa Bundesliigasta täällä!