Bundesliiga lauantaina: Bayern varmistaa mestaruuden Frankfurtissa


Borussia Dortmund 1.27, tasapeli 5.30, FC Augsburg 10.00

Hallitsevalla mestarilla on mielessään isompiakin asioita, eli Mestarien liiga -välierien toinen osaottelu Malagaa vastaan tiistaina. Mats Hummels saattaa palata puolustukseen toivuttuaan nilkkavammasta, mutta joitakin keskikenttäpelaajia tullaan todennäköisesti lepuuttamaan. Dortmund on tällä kaudella kärsinyt pistemenetyksiä juuri tällaisissa otteluissa, mutta Augsburgilta puuttuu keskikentän avainpelaaja Ja-Cheol Koo. Lisäksi tärkein hyökkääjä Jan Mölders voi myös joutua jättämään pelin sivuun jalkavamman takia. Keltamustat raapivat voiton.

Borussia Mönchengladbach 1.60, tasapeli 3.75, Greuther Fürth 5.50

Fürth on tiedostanut, että sarjataso vaihtuu kauden päätteeksi. Valmentaja Frank Kramer ilmoitti, että maalivahdit Max Grün ja Wolfgang Hesl vuorottelevat loppukauden otteluissa. Hesl ei ole kovinkaan tyytyväinen päätökseen. Gladbachia vastaan pelaa Grün. Mönchengladbachin kautta on häirinnyt epätasaisuus. Fürthiin verrattuna ylivoimainen hyökkäyskalusto on kuitenkin jälleen käytettävissä, sillä Freiburg-tappiossa lepuutettu Juan Arango on jälleen käytettävissä. Fürth ei puolusta kovinkaan häävisti, eli lapulle kotivoitto.

Bayer Leverkusen 1.50, tasapeli 4.20, VfL Wolfsburg 6.00

Uutinen Andre Schürrlen todennäköisestä loikasta Chelseaan on vienyt huomiota itse ottelusta, mutta Leverkusen on nykyvireessään silti selvä suosikki. Wolfsburgin tulokset ovat olleet mitäänsanomattomia, eikä muutosta ole näkyvissä. Useampikin pelaaja on jättänyt virallisia fanitapaamisia väliin, mikä ei ole valmentaja Dieter Heckingin mieleen. Pelaajia muistutettiin velvollisuuksistaan palaverissa, jossa rajua kielenkäyttöä ei säästelty. Koko tarina kertoo kuitenkin osuvasti ylipalkatusta joukkueesta, joka vain palloilee pelit pois. Leverkusen voittaa ja Bay-Arenalla nähdään paljon osumia.

Werder Bremen 2.65, tasapeli 3.40, Schalke 04 2.50

Puolustus on liigan jaetusti huonoin (52 päästettyä maalia) ja voitoton putki on kuuden ottelun mittainen. Werderillä ei juuri ole ilonaiheita ennen vaikeaa ottelua. Puolustava keskikenttäpelaaja Zlatko Junuzovic on yhä sivussa. Schalken puolelta poissa pelistä on Jermaine Jones. Schalke on kuitenkin täynnä itseluottamusta: hyvä vire (neljä voittoa viiteen viime otteluun) on nostanut Kuninkaansiniset neljännelle sijalle, jolle seura kuuluu. "Vähintäänkin haluamme pitää tämän sijan", totesi kapteeni Benedikt Höwedes. Schalke voittaa, ja väliaikaisvalmentaja Jens Keller pysyy edelleen ehdokkaana vakituiseksi valmentajaksi.

Eintracht Frankfurt 5.75, tasapeli 3.90, Bayern München 1.57

Vierasvoitto ratkaisisi mestaruuden kohtalon, kävi Dortmundin ottelussa miten tahansa. Juventus-voiton jälkeen Bayernin kokoonpanoon tulee paljon muutoksia. "Emme voi pelata tällä tavalla joka päivä", tiedosti Thomas Müller. Ainakin Bastian Schweinsteigeria, Franck Riberya ja Mario Mandzukicia todennäköisesti lepuutetaan. Bayernin kakkosmiehistöäkään vastaan ei juuri huvita lyödä vetoa, sillä reservit pieksivät viime viikolla HSV:n maanrakoon 9-2-voitolla. Frankfurtin urakkaa vaikeuttaa entisestään epävarmuus keskikentän Pirmin Schweglerin ja Alexander Meierin pelikunnosta. Frankfurtin kaduilla nähdään baijerilaisia olutsuihkuja.

Hamburger SV 2.25, tasapeli 3.40, SC Freiburg 3.00

Kotijoukkueen valmentaja Thorsten Finkin on pakko tehdä muutoksia Münchenin kauhusirkuksen jälkeen. Michael Mancienne nousee takaisin avaukseen Jeffrey Bruman tilalle, keskikentän Milan Badelj on sivussa ja Marcell Jansen tulee vasemmaksi pakiksi. Ryhmitys muuttuu 4-4-2:ksi timanttikeskikentällä. Tässä europeleihin halajavien joukkueiden kamppailussa asetun kuitenkin Freiburgin kannalle. Christian Streichin suojattien esitys 2-0-voitossa Gladbachista oli loistava. Freiburg on juuri sellainen hyvin organisoitu ja kovaa prässäävä joukkue, joka voi hyödyntää HSV:n taktisia heikkouksia.

Lyö vetoa Bundesliigasta täällä!