Bundesliiga lauantaina: maalijuhlat Schalken ja Dortmundin välillä?


FC Bayern München 1.10, tasapeli 9.00, Fortuna Düsseldorf 22.00

"Kaikki luulevat, että voitamme jokaisen ottelun", sanoi Bayernin toppari Daniel van Buyten. Väite pitää täysin paikkansa ja näkemys on Bayernin tämän kauden liigaesitysten perusteella täysin perusteltu. Sarjakärki menetti pisteitä viimeksi kahdeksan kierrosta sitten. Vedonlyöjältä tarvitaan aika paljon teräshermoja ja hyvää uskoa, jotta lapulle päätyisi nyt vierasjoukkue, vaikka Norbert Meierin luotsaama ryhmä onkin yksi liigan viheliäimmistä vastustajista. Bayernin täydellinen dominointi on ainoa asia, joka antaa pienen toivonkipinän: viime viikon 1-0-vierasvoitossa Hoffenheimista Bayern ei saanut potkittua itseään parhaimmilleen. Lisäksi ajatuksia on ehkä suunnattu jo tulevaan Arsenal-otteluun. Nämä ovat kuitenkin äärimmäisen ohuita oljenkorsia. Kotivoitto.

Schalke 04 3.45, tasapeli 3.40, Borussia Dortmund 2.05

Derbypäivä! Schalke ei ole ollut näin hyvässä vireessä Huub Stevensin lähdön jälkeen. Sinipaidat ovat pelanneet neljä peräkkäistä ottelua tappioitta. Dortmundin pysäyttäminen on kuitenkin hankala urakka, etenkin kun hallitseva mestari haluaa kostaa aiemmin tällä kaudella naapurilleen kärsimän 1-2-tappion. Dortmundin itseluottamus on huipussaan viikolla Shahtaria vastaan otetun 3-0-voiton ansiosta. Keskikentän Sebastien Kehl ja Sven Bender ovat todennäköisesti sivussa ja toppari Mats Hummelsin pelaaminen on hieman epävarmaa, mutta edes pienet loukkaantumishuolet eivät vie keltaisten optimismia. Kuninkaansinisiltä puuttuu pelikiellossa oleva keskikentän kovanaama Jermaine Jones. "Ottelussa nähdäänkin sitten tavallista vähemmän rikkeitä", vitsaili Dortmund-valmentaja Jürgen Klopp. Maaleja ottelussa kuitenkin nähdään - ja lopulta myös tasapeli.

SC Freiburg 1.95, tasapeli 3.45, VfL Wolfsburg 3.75

Freiburg on jälleen kotonaan suosikki. Valmentaja Christian Streichillä ei ole minkäänlaisia loukkaantumis- tai pelikieltohuolia. Vierasjoukkueen luotsi Dieter Hecking taas tekee paljon muutoksia saadakseen Wolfsburgin koneet käyntiin. Toppariosastolta sivussa ovat sekä Naldo että Alex Madlung. Hermoilla on myös osansa pelin kulkuun: Wolfsburg on vaarallisen lähellä putoamisviivaa. Kaikesta huolimatta ottelu haiskahtaa kuitenkin tylsältä tasurilta, jossa kumpikin joukkue tekee korkeintaan yhden maalin.

Mainz 05 2.95, tasapeli 3.30, Bayer Leverkusen 2.35

Mainzin vasemman pakin tontilla Marco Caligiuri tuuraa pelikiellossa olevaa Radoslav Zabavnikia. Muuten Thomas Tuchelilla on koko miehistö käytettävissään. Avainhyökkääjä Adam Szalaita lepuutettiin Düsseldorf-tasapelissä, joten mies on jälleen riveissä mukana. Leverkusenilla on ongelmia puolustuksen keskustassa: avauksen toppareista sekä Ömer Toprak (polvi) että Philipp Wollscheid (pelikielto) ovat sivussa. Veteraani Manuel Friedrich ja Daniel Schwaab tulevat korvaajiksi, elleivät valmentajat Sascha Lewandowski ja Sami Hyypiä siirrä Michal Kadlecia laidalta keskelle. Mainz yrittää hyötyä näistä muutoksista. Pieni veto kotivoiton puolesta voi olla paikallaan.

Greuther Fürth 2.60, tasapeli 3.40, TSG Hoffenheim 2.55

Fürthille olisi tarjolla hyvä sauma ottaa kauden ensimmäinen kotivoittonsa: jos tästä pelistä ei tule kolmea pistettä, on vaikea uskoa, että Fürth kuroisi kiinni seitsemän pisteen eron putoamiskarsintasijalle. 1-1-tasapeli Hampurissa loi hieman itseluottamusta Ludwig Preisin miehistöön, mutta Hoffenheimkin uskoo itseensä hävittyään kotona Bayernille vain niukasti. Kerrankin Hoffenheimin kotiyleisö taputti eikä buuannut ottelun jälkeen. Fürthiltä on sivussa keskikentän Edgar Prib, vieraat taas joutuvat pärjäämään ilman Sejad Salihovicin erikoistilannetaitoja. Tekisi mieli sanoa, että kumpikin häviää tämän ottelun. Toinen vaihtoehto on vierasvoitto.

Borussia Mönchengladbach 2.30, tasapeli 3.40, Werder Bremen 2.95

Werderin 0-1-kotitappio Augsburgille oli jo kolmas häviö putkeen. Kurjuusputken ansiosta joukkue alkaa olla vaarallisen lähellä putoamisviivaa. Onneksi valmentaja Thomas Schaaf on ymmärtänyt ongelman. "Yleisölle avoimissa harjoituksissa ei oikeasti voi harjoitella mitään, koska kaikki tietävät siitä heti". Tottakai - millä muulla viimeisen viiden vuoden kyvyttömyyden puolustuspäässä voisi selittää? Schaafin odotetaan jatkavan, eh, rohkealla 4-1-4-1-muodostelmallaan, mutta valitsevan keskikentälle puolustavia pelaajia. Joukkueen kauden parhaalla pelaajalla Kevin De Bruynella on polvivaivoja, joten tarkista kokoonpanot. Gladbachilta puuttuu keskikenttämies Thorben Marx, mutta joukkue on hävinnyt 12 edellisestä liigaottelustaan vain kaksi, ja nekin tappiot tulivat vieraissa. Werderin vakiotoppareiden Sebastian Prödlin ja Sokratis Papastathopoulosin poissaolot viittaavat kotivoittoon.

Lyö vetoa Bundesliigasta täällä!