Bundesliiga: Leverkusen hakee vierasvoiton


Borussia Mönchengladbach 5.45, tasapeli 4.10, Bayern München 1.57

Gladbachin pääseminen Eurooppa-liigaan on epätodennäköistä, mutta jo mahdollisuus kaataa mestari Bayern on itsessään suuri motivaattori. Vierasjoukkueen on taas pidettävä pelirytmiä yllä ennen ensi viikon Mestarien liiga -finaalia. Jupp Heynckes tuleekin jälleen peluuttamaan parasta miehistöään. Kotijoukkueelta on sivussa tärkeä toppari Alvaro Dominguez, mutta viime viikolla kolme maalia Mainzin verkkoon tehnyt Branimir Hrgota pitää luonnollisesti paikkansa Mike Hanken vierellä. Bayern voittaa, mutta vain niukasti.

Borussia Dortmund 1.40, tasapeli 5.40, TSG Hoffenheim 1899 5.75

Viime viikon 3-3-tasapeli Wolfsburgin vieraana summasi Dortmundin tämän kauden ongelman: kun joukkue ei keskity tai panosta fyysisesti 100-prosenttisesti, tulee pistemenetyksiä. Hoffenheim putoaa, jos se häviää. Siksi vierasjoukkue saattaa pelata neljällä hyökkääjällä, ja ottelusta tulee erittäin avoin. Dortmundin riveissä Ilkay Gündogan korvaa Mario Götzen kymppipaikalla. Kotijoukkue on suursuosikki, mutta turvallisimmat pelivalinnat löytyvät over-vedoista.

VfB Stuttgart 2.10, tasapeli 3.50, Mainz 3.30

Mainz on voittanut talvitauon jälkeen vain kaksi ottelua. Suurin syy ovat loukkaantumiset. Thomas Tuchelin miehistö sijoittuu keskikastiin tämän huonon jaksonsa päätteeksi. Mercedez Benz-Arenallakin Mainz todella kapealla ryhmällä. "Fyysisesti ja henkisesti olemme aivan äärirajoilla", sanoi Tuchel ottelun alla. Kaikki viittaa kotivoittoon. Cup-finalistien riveistä puuttunee toppari Serdar Tasci. Hänelle ei ole kunnon korvaajavaihtoehtoa, mutta Mainz luo harvoin tekopaikkoja. Isäntien tulivoima on liikaa.

Hannover 96 2.62, tasapeli 3.45, Fortuna Düsseldorf 2.55

Hannover voi peluuttaa parasta puolustuslinjaansa, kun sekä Johan Djourou että Christian Schulz palaavat kokoonpanoon. Hyökkääjävaihtoehtoja on kuitenkin vähän. Hannover on viime aikoina näyttänyt väsyneeltä ja huonosti motivoituneelta. Valmentaja Mirko Slomkalla on kuitenkin vähemmän ongelmia kuin Fortuna-kollega Norbert Meierilla. 11 ottelun voitoton putki tekee Fortunasta tämän kalenterivuoden huonoimman joukkueen. Düsseldorfilta puuttuu tärkeä kapteeni Andreas Lambertz ja Christian Weberiä joudutaan peluuttamaan oikeana pakkina. 29-vuotias pelasi viimeksi neljännellä sarjatasolla Düsseldorfin kakkosjoukkueen riveissä. Meierin odotetaan saavan pitää työpaikkansa, vaikka Fortuna putoaisi. Putoaminen saattaa hyvinkin osua kohdalle: Düsseldorf tulee häviämään tämän ottelun ja tarvitsemaan kilpailijoiltaan pistemenetyksiä.

1. FC Nürnberg 2.35, tasapeli 3.55, Werder Bremen 2.75

1-1-tasapeli Frankfurtia vastaan riitti karistamaan putoamispeikon Werder Bremenin harteilta. Keskiviikkona valmentaja Thomas Schaaf lähetettiin kuitenkin matkoihinsa 14 valmennusvuoden jälkeen. 52-vuotias luotsi päätti jättää hyvästit jo ennen viimeistä kierrosta, joten Nürnberg-ottelu menee apuvalmentajien Wolfgang Rolfin ja Matthias Hönerbachin komennossa. Nürnberg ei ole yhtä laadukas joukkue kuin Bremen. Se haluaa kuitenkin piristää omia fanejaan pelattuaan viime aikoina huonosti. Werderiä puolestaan ei tunneta minään voittokoneena. Kotivoitto.

Eintracht Frankfurt 1.95, tasapeli 3.65, VfL Wolfsburg 3.60

Kotijoukkue tarvitsee vain yhden pisteen saadakseen paikan Eurooppa-liigasta. "Joukkueen laatu riittää europelipaikan saavuttamiseen", sanoi seurapomo Heribert Bruchhagen. Frankfurt jännittää kuitenkin vielä hyökkäävän keskikenttäpelaaja Alexander Meierin pelikuntoa. Ilman Meieriä joukkueen hyökkäysuhka puolittuu. Wolfsburgilla ei ole juuri mitään panosta, paitsi sijoittuminen sarjassa yhdeksänneksi. Kahdeksan ottelun tappioton putki kertoo, että Dieter Hecking on löytänyt tavan saada epätasapainoisesta joukkueesta paras (tai ainakin jotain hyvää) irti. Wolfsburg voi hyvinkin pilata juhlat. Vierasvoitto.

FC Augsburg 1.45, tasapeli 4.15, Greuther Fürth 7.00

"Jos joku luulee, että tämä on läpihuutojuttu, hän on aivan pihalla", lausui Augsburgin valmentaja Markus Weinzierl. Loppuunmyyty SGL-Arena toivoo juhlivansa isäntien säilymistä. Pistekin jo kauan sitten putoamaan tuomitulta Fürthilta riittää putoamiskarsintaotteluihin 1. FC Kaiserslauternia vastaan. Voitolla Augsburg voisi nousta Düsseldorfin ohi ja säilyä suoraan. Weinzierlin varoituksista huolimatta on vaikea uskoa muuhun tulokseen kuin kotivoittoon.

SC Freiburg 2.90, tasapeli 3.40, Schalke 04 2.35

Kierroksen huippuottelu, tai "finaali", kuten Schalken urheilujohtaja Horst Heldt asian ilmaisi. Kotivoitto nostaa Freiburgin Schalken edelle Mestarien liiga -paikalle. "Kaikki paineet ovat Schalkella", ilmoitti kotijoukkueen valmentaja Christian Streich. Schalke-luotsi Jens Keller on pitänyt suljettuja harjoituksia ottelun alla. Vieraita auttaa Julian Draxlerin paluu pelikiellosta. Vieraiden pitäisi saada ainakin piste, mutta vedonlyönti on aina vaikeaa, koska Schalke on Schalke. Ehkäpä sittenkin underia lapulle.

Hamburger SV 3.25, tasapeli 3.90, Bayer 04 Leverkusen 2.00

HSV voi sijoittua hullun kautensa päätteeksi europaikalle, jos se voittaa ja Frankfurt häviää. 4-1-vierasvoitto Hoffenheimista antaa syytä olla luottavainen, mutta tulos saattaa olla hieman harhaanjohtava. Leverkusen on yksi liigan parhaista vastaiskujoukkueista. HSV on sitä vastaan altavastaaja, vaikka vierailla ei olekaan todellista panosta. Vieraiden parempi taktinen osaaminen ja joukkuepelaaminen tekevät vierasvoitosta hyvän vetovalinnan.