Bundesliiga: Leverkusen ja Dortmund mättävät maaleja


Mainz 05 - 1. FC Nürnberg

Kautta on jäljellä vain kolme kierrosta, mutta Nürnbergissä koettiin silti ajan olevan otollinen valmentajanvaihdolle. Gertjan Verbeekille annettiin tiistaina kenkää puhelimitse, kun luotsi oli ystävänsä häissä. Nürnberg on Verbeekin jäljiltä suoran putoajan paikalla ennen lauantain visiittiä Coface Arenalle.

Nürnberg on hävinnyt yhtä vaille kaikki yhdeksästä edellisestä liigaottelustaan, joten Mainz on selvä suosikki. Stefan Bell korvaa Niko Bungertin (pelikielto) kotijoukkueen puolustuksessa. Bungert lensi ulos edellisen kierroksen 2-4-tappiossa Dortmundille. Nyt Mainz palaa voittojen tielle. Peleihin Mainz -1 kertoimella 2,90.

TSG Hoffenheim - Eintracht Frankfurt

Hoffenheim on viime aikoinaan ollut kotonaan vakuuttava (viisi voittoa kuudesta viime ottelusta). Tällä viikolla tuli lisää hyviä uutisia, kun kapteeni Andreas Beck jatkoi sopimustaan vuoteen 2017. Hoffenheimin puolustus on tällä kaudella ollut liigan huonoin, mutta hyökkäyspeli toimii sitäkin hienommin. Vain Bayern München ja Borussia Dortmund ovat tehneet Hoffea enemmän maaleja.

Eintracht yrittää välttää kolmannen peräkkäisen tappion. Hoffenheimista lainattu ja viisi ottelua seitsemään viime otteluun tehnyt hyökkääjä Joselu kohtaa "oman" seuransa, joten luvassa voi olla maaleja. Yli 3,5 maalin kerroin on 1,92. 

Bayern München - Werder Bremen

Kauden aiempi kohtaaminen päättyi Bayernin 7-0-voittoon, mutta nyt luvassa on tasaisempi kohtaaminen. Tämä ei ole vielä kovin rohkea väite. Real Madrid -tappion jälkeen Bayern tarvitsisi kuitenkin nostetta ennen tiistain toista osaottelua.

Werder ei ole yhtä haavoittuvainen kuin edellisen kohtaamisen aikoihin. Siitäkin huolimatta lopputulos riippuu lähinnä siitä, kuinka paljon Bayern kierrättää pelaajistoaan. Thiago Alcantara ja Xherdan Shaqiri ovat yhä sivussa, mutta Bayernin muutaman maalin voitto näyttää mahdolliselta. Bayern -2 antaa kertoimen 2,45.

Hertha BSC - Eintracht Braunschweig

Hertha on Bundesliigan huonovireisin joukkue, mutta seura on silti varmistanut säilymisensä suhteellisen helposti. Saavutuksen arvoa ei ole syytä väheksyä, sillä kaikesta huolimatta berliiniläisseura pelaa ensimmäistä pääsarjakauttaan vuoden tauon jälkeen.

Braunschweig nousi Herthan tavoin vuosi sitten, ja Eintrachtilla on ollut paljon vaikeampaa. Leijonat elättelee kuitenkin edelleen säilymistoiveita. Eintracht on vain kahden pisteen päässä karsintapaikasta. Mahdollisuus on siis olemassa, mutta Braunschweig on voittanut vain yhden vierasottelun koko kaudella. Hertha päättänee siis huonon jaksonsa tähän. Kotivoiton kerroin on 1,95.

VfL Wolfsburg - SC Freiburg

Viime viikonloppuna Wolfsburg murskasi Hamburger SV:n vieraskentällä, mutta Freiburg on jo kovempi testi. Seitsemän viime ottelun jaksolla vierasjoukkue on lähes tuplannut kauden pistesaldonsa. Vierailta puuttuu viime viikon Borussia Mönchengladbach -voitossa (4-2) upean maalin tehnyt Oliver Sorg korttitilin täyttymisen vuoksi.

Wolfsburgilla ei ole varaa virheisiin, mikäli se haluaa saada sarjanelosen Bayer Leverkusenin kiinni. Ykköstykki Ivica Olicin tällä viikolla tekemä kaksivuotinen jatkosopimus nostaa fiiliksiä. Avausmaali Olicin tekemänä antaa kertoimen 5,10.

Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund

Sarjanelonen ja -kakkonen kohtaavat lauantain myöhäisottelussa. Leverkusen hakee kolmatta peräkkäistä voittoaan Sascha Lewandowskin tultua (takaisin) joukkueen peräsimeen. Lauantain ottelu on Leverkusenin loppuohjelman vaikein, joten isännillä on lauantaina paineita.

Manchester Unitediin yhdistetty Dortmund-luotsi Jürgen Klopp joukkoineen on jo varmistanut paikan ensi kauden Mestarien liigaan. Myös sarjan kakkostila on sinettiä vaille varma, mutta BVB tuskin nostaa jalkaa kaasulta. Ottelusta tulee tasainen, mutta maalirikas. Yli 2,5 maalin kerroin on 2,25.

Bundesliiga-vedot sisään täällä!