Bundesliiga: Leverkusen purkaa PSG-ottelun turhautumisensa Wolfsburgiin


FC Nürnberg - Eintracht Braunschweig

Braunschweig-luotsi Torsten Lieberknecht joutuu tulemaan toimeen ilman laituri Karim Bellarabia (pelikielto), keskikenttäpelaaja Omar Elabdellaouia (nivunen) ja maalivahti Daniel Davaria (olkapää). HSV:n verkkoon hattutempun tehnyt Domi Kumbela ei pystynyt harjoittelemaan täysipainoisesti viikolla, mutta hän pelaa lauantaina.

Nürnbergin uusi hankinta, pelintekijä Jose Campana saattaa tehdä debyyttinsä. Hän kuitenkin loukkasi harjoituksissa, eikä miehen pelaaminen ole täysin varmaa. Nürnberg on pelannut erinomaisesti talvitauon jälkeen ja on suursuosikki sarjajumboa vastaan.

Luotan Nürnbergiin yhden maalin takamatkaltakin (2,25).

Borussia Mönchengladbach - TSG Hoffenheim

 

Gladbach on aloittanut vuoden katastrofaalisesti. Viime viikon 1-1-tasapeli Werder Bremenin vieraana toi joukkueen tilille vuoden ensimmäisen pisteen neljästä ottelusta. On vaikea sanoa, missä ongelmat piilevät. Keskikentällä tai hyökkäyksessä ei ole suuria loukkaantumishuolia, mutta rytmi on vain kateissa.

Laitapakki Oscar Wendt on lauantaina sivussa. Flunssasta kärsineen Patrick Herrmanin pelaaminen on epävarmaa. Hoffenheimilta puuttuu keskikenttäpelaaja Eugen Polanski (pelikielto). Se tekee jo 44 maalia tällä kaudella päästäneestä joukkueesta entistä epävakaamman.

Hoffenheim on itsekin tehnyt yhtä monta maalia. Runsasmaalisuus onkin hyvä lähtökohta vedonlyöntiin: peleihin yli 2,5 maalia, 1,53.

Hamburger SV - Borussia Dortmund 

Mirko Slomkan pelastusoperaatio Bundesliiga-dinosaurus HSV:n peräsimessä alkaa tästä ottelusta.

HSV on itse asiassa Dortmundille todellinen peikko. Jürgen Kloppin suojatit ovat hävinneet HSV:lle viisi kertaa, useammin kuin millekään muulle joukkueelle Kloppin alaisuudessa vuodesta 2008 lähtien.

Slomkan odotetaan tekevän muutoksia puolustukseen. Slobodan Rajkovic tullee avaukseen ja Heiko Westermann siirtyy penkille. Päätös on järkevä.

Marco Reus palaa kuitenkin Dortmundin kokoonpanoon, ja keltamustat ovat muutenkin iskussa. Lapulle Dortmund -1 (1,85).

SC Freiburg - FC Augsburg

Augsburgin kahdeksan ottelun tappioton putki päättyi viime viikolla Nürnbergiä vastaan. Ykköshyökkääjä Raul Bobadilla on Freiburgissa sivussa, joten Arkadiusz Milik tai Halil Altintop saa vastuuta hänen sijaansa. Maalivahti Marwin Hitz on myös edelleen sivussa, joten Alex Manninger on jälleen maalissa.

Freiburg pelasi Bayern Müncheniä vastaan paremmin kuin 0-4-loppulukemista voisi päätellä. Valmentaja Christian Streich saattaa tehdä joitakin muutoksia, mutta Augsburg vaikuttaa kokonaisuudessaan luotettavammalta. Vierasvoitto (2,35).

VfB Stuttgart - Hertha BSC

Kuuden ottelun tappioputki on pudottanut Stuttgartin vaarallisen lähelle putoamisviivaa. Tappio tästä ottelusta, ja VfB sivuaa vuodelta 1987 peräisin olevaa peräkkäisten tappioiden ennätystään. Valmentaja Thomas Schneider tuntee jo paineet niskassaan.

Suurimpiin ongelmiin kuuluu vähäinen nollapelien määrä. Tässä ottelussa Stuttgart pelanneekin melko varovaisesti, etenkin kun avainhyökkääjä Vedad Ibisevic on edelleen pelikiellossa.

Hertha jännittää keskikenttäpelaaja Per Skjelbredin (virus) pelikuntoa. Berliiniläisten puolustus on kuitenkin isäntien vastaavaa parempi, eikä Stuttgart saa montaa tekopaikkaa. Alle 2,5 maalia, 1,88.

VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen

 

Wolfsburgin Ivica Olic saattaa tervehtyä ajoissa lauantain kiinnostavaan kamppailuun. Pelikieltonsa sovittanut brassipuolustaja Naldo on taas mukana.

Leverkusen-luotsi Sami Hyypiän on tehtävä muutoksia joukkueen kärsittyä nolon 0-4-tappion Paris Saint-Germainille Mestarien liigassa. Painajaismaisen ottelun pelannut kapteeni Simon Rolfes saattaa olla nimekkäin uhri.

Kotijoukkue on suosikki, mutta odotan vahvaa esitystä Leverkusenilta. Vierasvoitto.