Bundesliiga: Leverkusen vie voiton Hoffenheimissa


Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg

Dortmund kärsi lauantaina ties kuinka monennen tappionsa tällä kaudella, kun se hävisi Herthalle 0-1. Sairaslistakin piteni Berliinissä: takareitensä reväyttänyt Henrik Mkhitaryan on sivussa loppuvuoden. Kapteeni Mats Hummels puolestaan suututti Borussia-kannattajat, kun hän poistui ottelun päätyttyä suoraan pukukoppiin kiittämättä kannattajia.

Wolfsburg hallitsi sunnuntaista Paderborn-ottelua, muttei voittanut sitä. Kun Wolfsburg viimeksi vieraili Ruhrin alueella marraskuussa, se pelasi surkean ensimmäisen puolituntisen Schalken vieraana. Se oli selvä merkki siitä, että ryhmältä puuttuu iskukykyä tärkeissä vierasotteluissa. 3,65-kertoiminen tasapeli on silti hyvinkin Wolfsburgin otettavissa.

Borussia Mönchengladbach - Werder Bremen

FBL-GER-BUNDESLIGA-LEVERKUSEN-MOENCHENGLADBACH : News Photo

Gladbach nousi tappioasemasta tasoihin Leverkusenin vieraana tuuraajatoppari Roel Brouwersin maalilla. Ykkösvaihtoehto Martin Stranzlin pelaaminen on edelleen epävarmaa, joten Brouwers lienee jälleen avauksessa.

Ottelu on Gladbachille hyvä mahdollisuus vahvistaa asemia kärkinelikossa. Werderin sijoitus sarjan hännillä ei kuitenkaan anna oikeaa kuvaa siitä, mitä uusi valmentaja Victor Skripnik on saanut aikaiseksi. 19-vuotiaan David Selken kaltaiset nuoret ovat huippuiskussa, mutta Gladbach on silti liian vahva. Kotivoitto, 1,44.

TSG Hoffenheim - Bayer Leverkusen

Hoffenheim voitti perjantaina Eintracht Frankfurtin 3-2, mutta nuori puolustaja Niklas Süle loukkaantui vakavasti. 19-vuotiaan lupauksen polvivamma on kova isku, sillä Süle on ollut avauksessa kaikissa tämän kauden liigapeleissä.

Myös Leverkusenilta puuttuu yksi avainpelaaja. Erikoistilannespesialisti ja viikonlopun maalintekijä Hakan Calhanoglu on flunssan takia sivussa ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Viime kauden vastaavassa ottelussa nähtiin surullisenkuuluisa haamumaali. Leverkusen voittaa ilman Calhanogluakin, vaikka samanlaista draamaa ei välttämättä nähdä. Kerroin on 2,20.

Eintracht Frankfurt - Hertha BSC

FBL-GER-BUNDESLIGA-FRANKFURT-MAINZ : News Photo

Eintracht-luotsi Thomas Schaaf oli tyytyväinen omiensa esitykseen Hoffenheim-ottelussa, vaikka Frankfurt hävisikin. Herthasta tuli puolestaan viimeisin Dortmundin "yllättänyt" joukkue, kun Julian Schieber teki voittomaalin ex-seuransa verkkoon. Kumpikaan joukkue ei erityisemmin vakuuta, mutta Alexander Meier saattaa olla erottava tekijä ryhmien välillä.

Hoffenheim-tappion yllättävin asia oli kenties se, että Meier ei tehnyt kumpaakaan Frankfurtin maaleista. Eintrachtin kulttipelaaja on Bundesliigan maalipörssin kärki 10 osumallaan. Yhdistelmä Meierin maali+Frankfurtin voitto antaa kertoimen 3,45.

SC Paderborn - Schalke 04

Paderborn onnistui kuin ihmeen kaupalla saamaan pisteen mukaansa Wolfsburgista. Tulos oli loistava esimerkki joukkueen yhtenäisyydestä, vaikka apuja tuli tuomariltakin. Loukkaantumisia ei tullut, joten nousijajoukkue voi lähteä otteluun samalla avauskokoonpanolla.

Schalke pääsi jo hyvään vauhtiin ja voitti kolme ottelua peräkkäin, kunnes se pelasi lauantaina heikon toisen jakson ja hävisi kotonaan Kölnille 1-2. Julian Draxlerin ja Kevin-Prince Boatengin kaltaiset pitkäaikaispotilaat ovat yhä sivussa. Olisi silti yllätys, jos Schalke ei voittaisi ottelua. Vieraskerroin on 2,50.

Lyö vetoa Bundesliigasta täällä!