Bundesliiga: Leverkusenin voittokulku jatkuu


FC Nürnberg-SC Freiburg

Gertjan Verbeekin aikakausi Nürnbergin peräsimessä alkoi hyvällä 1-1-tasapelillä VfB Stuttgartin vieraana. Uusi luotsi on luvannut viedä joukkueen pelityyliä hyökkäävämpään suuntaan. Verbeek kokeilee onneaan 4-3-3-ryhmityksellä. Daniel Ginczekin paluu kärkeen on hyvä buusti. Freiburg on voittanut koko kaudella vain yhden ottelun, Saksan cupin pelin Stuttgartia vastaan. Valmentaja Christian Streichin pitäisi saada kurja putki poikki välittömästi. Valitettavasti valmentajan rotaatio ei ole ainakaan vielä kantanut hedelmää. Kumpikin joukkue on tehnyt vähän maaleja. Allle 2,5 maalin kerroin on 1,90.

Hamburger SV-Borussia Mönchengladbach

HSV on huono kotijoukkue, sillä kotisaldo näyttää vain neljää pinnaa. Vain yhden pisteen tien päältä saalistanut Gladbach taas on kehno vierasjoukkue. Viime aikojen esitykset ovat kuitenkin olleet hyviä etenkin HSV-leirissä. Bert vn Marwijkin valmennuskaudella hampurilaiset eivät ole hävinneet neljästä pelistään yhtäkään, ja joukkue näyttää aivan eri ryhmältä kuin ennen valmentajanvaihtoa. Lasse Sobiech korvaa puolustuksessa loukkaantuneen Johan Djoroun, mutta se ei ole mikään katastrofi. Muita poissaoloja HSV:llä ei ole. Gladbach joutuu tekemään pari muutosta takalinjoilleen, sillä Martin Stranzl palaa pelikiellosta ja Roel Brouwers on loukkaantunut. Kaikki tärkeimmät pelaajat ovat kuitenkin valmiita ja täydessä pelikunnossa. Luvassa on viihdyttävä ottelu. Pelin saa Gladbach tuplamahdollisuudella (1,63).

Eintracht Braunschweig-Bayer Leverkusen

Leverkusen on loistoiskussa, sillä Manchester Unitedille kärsimänsä 2-4-vierastappion jälkeen tilille on tullut kuusi voittoa ja tasapeli (Bayern Müncheniä vastaan). Haamumaalikohulla ei ole ollut mitään negatiivista vaikutusta, ja lisäksi tärkeä Lars Bender on pelikunnossa. Braunschweig-luotsi Thorsten Lieberknechtille kerrottiin, että hän saa jatkaa, jos (todennäköisesti kun) joukkue putoaa kauden päätteeksi. Tästä ottelusta nousijajoukkue tuskin saa mitään mukaansa. Leverkusen iskee tappavasti vastaan. Vierasvoitto kertoimella 1,50.

TSG Hoffenheim-Bayern München

Jalkavammasta toipunut Dante palaa baijerilaisten kokoonpanoon. Sekä Arjen Robben että Toni Kroos olisivat todennäköisesti pelikunnossa, mutta kumpaakin lepuutettaneen viime aikoina vaivanneiden nivusvaivojen takia. Javier Martinezin uskotaan olevan ensimmäistä kertaa avauksessa tämän kauden Bundesliigassa. Philip Lahm putoaa oikeaksi pakiksi, ja Mario Götze on ehdokas avaukseen. Hoffenheim-valmentaja Markus Gisdolilla on paljon vaihtoehtoja, mutta ainakaan erinomaisesti toimineeseen hyökkäyspäähän (25 maalia, Dortmundin kanssa eniten liigassa) tuskin tulee muutoksia. Bayernin tai yli 2,5 maalin kertoimet eivät juuri houkuttele, joten haetaan erilaista lähestymistapaa: peleihin Bayernin 2-1- (8,5) ja 3-1- (11,00) -voitot.

Hertha BSC-Schalke 04

Hertha voi olla erittäin tyytyväinen alkukauteensa, vaikka viime lauantaina tulikin 2-3-tappio Münchenissä. Jos Luhukayn suojatit kiusasivat Bayernia viimeiseen asti, ja myös Schalke on kovan paikan edessä. Vierasjoukkueen itseluottamus on alhaalla Dortmundille kärsityn derbytappion myötä, ja myös hyökkääjävaihtoehdot ovat vähissä. Kevin-Prince Boateng on pelikunnossa, mutta Hertha nappaa ainakin tasapelin. Vetoihin tuplamahdollisuuskohteesta kotivoitto tai tasapeli (1,40).

Eintracht Frankfurt-VfL Wolfsburg

Kummallakaan joukkueella ei ole tuoreita loukkaantumishuolia, ja Wolfsburgilla on Bas Dostin myötä vihdoinkin hyvä vaihtoehto Ivica Olicille. Wolfsburgin 3-0-kotivoitto Werder Bremenistä tuntui olevan iso asia maalivahti Dieter Heckingille. Frankfurt otti viimeksi kuokkaan Mönchengladbachilta numeroin 1-4 ja on ollut huono kotijoukkue (ei voittoja neljästä kotiottelusta). Vierasjoukkue voi hyvinkin yllättää Commerzbank-Arenalla. Peleihin Wolfsburg tuplamahdollisuudella (2,12).

Lyö vetoa Bundesliigasta täällä!