Bundesliiga: loistava Bayern jyrää taas voittoon


Augsburg - Eintracht Braunschweig

Eintracht-luotsi Torsten Lieberknecht uskoo yhä, että putoamisen välttäminen on mahdollista, mutta loukkaantumiset eivät helpota asiaa. Puolustajat Ken Reichel (polvi) ja Timo Perthel (pelikielto) ovat varmasti sivussa, toppareiden Deniz Doganin (lonkka) ja Ermin Bicakcicin (murtunut nenä) pelaaminen on epävarmaa. Augsburg on ollut loistavassa iskussa ja hävinnyt kotonaan vain Bayern Münchenille, Borussia Dortmundille ja Wolfsburgille. Kotivoitto kertoimella 1,48.

FC Bayern München- Hamburger SV

HSV:n kolme edellistä visiittiä Allianz Arenalle ovat päättyneet lukemin 6-0, 5-0 ja 9-2. Maalivahti Rene Adlerin nilkkavamma ei välttämättä sattunut huonoon paikkaan. Myös Maxi Beister (pelikielto), Ivo Ilicevic (henkilökohtaiset syyt) ja Heiko Westermann (polvi) ovat sivussa. Bayernin puolella Daniel van Buyten korvaa pelikiellossa olevan Jerome Boatengin. Kotijoukkue tarvitsee hyvän esityksen, sillä 2-3-tappio Manchester Citylle ei ollut mitään riemukulkua. Vierasjoukkueelle on luvassa taas selkäsauna - jotain kertoo se, että Michael Mancienne aloittaa HSV:n oikeana pakkina. Peleihin Bayern -2 (1,74).

Hannover 96 - 1. FC Nürnberg

Sarjan viidenneksi paras kotijoukkue (viisi voittoa, kaksi tasapeliä, yksi tappio) isännöi yhä voitoitta pelaavaa Nürnbergiä. Vierasjoukkueen peli on parantunut, mutta tulokset eivät. "Harjoituksissa on hauskaa ja kehitystä tapahtuu", kehui valmentaja Gertjan Verbeek, joka myös vitsaili Nürnbergin paineettomasta tilanteesta. "Ennätys (15 ottelua ilman voittoa) on jo meidän nimissämme", Verbeek lohkaisi. Hannoverilla paineita kuitenkin on: joukkue on voittanut 10 viime ottelustaan vain yhden. Nürnbergin rahkeet riittävät pisteille. Tuplamahdollisuuskohteesta lapulle X2 (1,78).

TSG Hoffenheim - Borussia Dortmund

Hoffenheimille viime viikolla 2-1-voiton Frankfurtista torjunut Jens Grahl saanee jatkaa maalilla. Valmentaja Markus Gisdolilla on paljon vaihtoehtoja keskikentälle. Puolustava vaihtoehto Tobias Strobl saattaa hyvinkin tulla tukemaan epävarmaa puolustusta. Dramaattisesti Marseillen kukistanut Dortmund on ilmoittanut valmentaja Jürgen Kloppin suulla laittavansa kaiken peliin talvitaukoa edeltäviin otteluihin. BVB-valmentaja haluaa välttää "surkeita otsikoita", mutta varamiehinen puolustus on jälleen koottava uudelleen. Peräpään paras osa, Sokratis Papastathopulos, on nimittäin pelikiellossa. Hoffenheimilla on mahdollisuutensa. Tuplamahdollisuuskohteeseen yhdistelmä 1X (2,02).

Mainz 05 - Borussia Mönchengladbach

Gladbach on voittanut kuusi viime otteluaan. Vain maaliero erottaa neljäntenä olevan ryhmän edellä olevasta Dortmundista. Lisäksi lievästä vammasta toipunut Max Kruse on vieraiden käytettävissä. Lucien Favre ei tule tekemään muutoksia kokoonpanoon. Mainz oli hieman epäonnekas, kun se joutui tyytymään tasapeliin Nürnbergin vieraana. Tällä kertaa rahkeet eivät kuitenkaan riitä voittoon. Vetoihin Gladbach tasapeli ei vetoa -kohteesta (1,73).

VfL Wolfsburg - VfB Stuttgart

Puolustavan keskikenttäpelaaja Luiz Gustavon nivusvamma aiheuttaa huolia Wolfsburg-luotsi Dieter Heckingille. Myös maanmies Diego voi olla sivussa. Ilman kaksikkoa Wolfsburg heikkenee selvästi. Stuttgartin kokoonpano tuskin muuttuu verrattuna vaiherikkaaseen Hannover-otteluun, jonka Stuttgart voitti 4-2. Kotijoukkue on voittanut seitsemästä viime liigaottelustaan viisi, mutta kokoonpanot kannattaa tarkistaa. Jos brassikaksikko ei pelaa, viisas pelipäätös on Stuttgart tuplamahdollisuudella (X2). Kerroin on 2,04.

Lyö vetoa Bundesliigasta täällä!