Bundesliiga: Mestarien liigaan keskittyvä Bayern päästää maalin


VfB Stuttgart - SC Freiburg

Normaalisti "pieni" Baden-Württembergin derby (kuten Stuttgartin urheilujohtaja Fredi Bobic asian ilmaisi) ei ole yhtä kuuma tapahtuma kuin Stuttgartin ja Karlsruhen kohtaamiset. Tällä kertaa asiat ovat toisin.

Kumpikin joukkue pelaa putoamista vastaan, ja 55 000 ihmistä vetävän Mercedes-Benz-Arenan odotetaan täyttyvän. 3-2-voiton Nürnbergistä ottanut Freiburg pääsee otteluun hyvällä itseluottamuksella. Stuttgartilla taas oli epäonnea, kun se kärsi 2-3-kotitappion Borussia Dortmundille.

Stuttgartin kokoonpanossa Karim Haggui korvaa Georg Niedermeierin (pelikielto). Vieraiden luotsi Christian Streich korvaa keskikentällä Julian Schusterin (pelikielto) Gelson Fernandesilla. Kumpikaan joukkue ei puolusta kovinkaan hyvin, joten luvassa on värikäs ottelu. Yli 2,5 maalin kerroin on 1,75.

Werder Bremen - Schalke 04

Werder voitti Hannoverin viime hetken maalilla 2-1 ja antoi itselleen paljon enemmän tilaa hengittää. Sarjassa sijalla 12 oleva Bremen on todennäköisesti varmistanut säilymisensä, sillä sen ero putoamisviivaan on kahdeksan pistettä. Schalke-ottelun alla ryhmällä ei ole uusia loukkaantumishuolia.

Schalke on voittanut viidestä edellisestä liigaottelustaan neljä. Klaas-Jan Huntelaar pelaa kärjessä ja Kevin-Prince Boateng tulee kymppipaikalle, koska valmentaja Jens Keller haluaa lepuuttaa huippulupaus Max Meyeriä.

Schalke vie voiton (1,95).

Nürnberg - Borussia Mönchengladbach

Nürnbergin keskikenttäpelaajat José Campana (loukkaantuminen) ja Niklas Stark (pelikielto) ovat sivussa, kuten myös Freiburgia vastaan ulosajettu puolustaja Emanuel Pogatetz. Myös toppari Ondrej Petrakille (nilkkavamma) on löydettävä korvaaja.

Nürnbergin hollantilaisluotsi Gertjan Verbeekin suosima hyökkäävä pelitapa jättää Gladbachille paljon tilaa. Myös vieraiden on tehtävä muutoksia puolustukseen, sillä Martin Stranzl on sivussa. Itävaltalainen loukkasi nilkkansa 3-1-voitossa Hamburger SV:stä ja on sivussa loppukauden.

Luvassa on runsasmaalinen ottelu. Peleihin yli 2,5 maalia kertoimella 1,85.

FC Augsburg - FC Bayern München

"En ole varma, tarvitseeko meidän laittaa kaikkea peliin", Bayernin Arjen Robben sanoi Old Traffordilla, kun häneltä kysyttiin Augsburg-ottelusta. Myös valmentaja Josep Guardiola myönsi, että toinen osaottelu Manchester Unitedia vastaan menee lauantain mittelön edelle.

Bayern tulee jälleen kierrättämään pelaajistoaan. Sivussa on loukkaantunut Diego Contento. Augsburgilta puuttuu avainlaituri André Hahn ja joitakin hyökkääjiä. Augsburg tekee kuitenkin todennäköisesti maalin, kun Bayern keskittyy muihin asioihin. Kummankin joukkueen onnistuminen maalinteossa antaa kertoimen 1,80.

Eintracht Frankfurt - Mainz 05

Frankfurtin Alex Meier ja Marco Russ ovat käytettävissä derbyssä. Mainz-valmentaja Thomas Tuchel jännittää vielä puolustaja Nikolce Noveskin pelikuntoa.

Mainz menetti tilaisuutensa nousta lähemmäs europaikkoja, kun se hävisi Eintracht Braunschweigin vieraana 1-3. Se oli kuitenkin vasta toinen kerta tällä kaudella, kun Mainz häviää toisen liigaottelun peräkkäin.

Mainzin taso riittää nimekkäämmän naapurin yllättämiseen. Vierasvoitto, 2,75.

Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg 

Dortmundin lannistava 0-3-tappio Real Madridin vieraana ei auta Wolfsburgia tippaakaan. Dortmund haluaa reagoida tappioon vahvasti, eikä Jürgen Kloppilla ole syytä kierrättää pelaajistoaan, kun Mestarien liiga -ottelupari on käytännössä ratkennut.

Joukkueiden välillä on aina hieman pahaa verta. Dortmundilaiset pitävät Wolfsburgia muovisena seurana ja ovat tehneet mielipiteensä selväksi. Diego Benaglion (sormi) ja Timm Klosen (nilkka) loukkaantumiset eivät helpota vierasjoukkueen tilannetta.

Lyödään peleihin Dortmundin selkeä voitto yhden maalin takaa-ajoasemasta kertoimella 2,33.