Bundesliiga: Mönchengladbachin kurssi kääntyy


Hertha BSC-FSV Mainz 05

Hertha-fanit tuskin uskovat todeksi, että joukkue päättää vuotensa sarjakolmosena, jos Mainzilta irtoaa pistekin. Kaupan päälle berliiniläiset selvittivät viikolla tiensä Saksan cupin puolivälieriin.

Mainz on tosin ollut hyvässä vireessä etenkin vieraskentällä. Joukkue ei ole hävinnyt yhtäkään neljästä edellisestä matkapelistään. Mainzin itseluottamus on kunnossa, joten Hertha-luotsi Pal Dardain on löydettävä omiensa peliin oikea tasapaino. Hertha on kuitenkin ollut niin vakuuttava ja ryhmän itseluottamus on niin hyvä, että vedot menevät kotijoukkueelle.

Kotivoitto, 2,20

Borussia Mönchengladbach-SV Darmstadt 98

Gladbach on kolmen ottelun tappioputkessa kaikki kilpailut mukaanlukien, joten talvitauko tulee tarpeeseen. Pitkä loukkaantumislista vaati lopulta veronsa, vaikka joukkue sinnitteli pitkään hienosti.

Darmstadt kohtasi viikolla cupissa loukkaantumisten runteleman Bayern Münchenin ja hävisi vain 0-1. Ottelu oli hyvä esimerkki siitä, kuinka hyvin Darmstadt on kiusannut isompiaan tällä kaudella. Nousija on napannut Bundesliigassa tasapelipisteet Borussia Dortmundilta ja Schalkelta vieraskentillä.

Gladbachin bensa on lopussa, mutta todennäköisesti Borussia syttyy vielä viimeiseen rypistykseen ennen taukoa. Materiaaliero on kaikesta huolimatta selvä.

Kotivoitto, 1,53