Bundesliiga: Schalke ei voita vieläkään


VfL Wolfsburg - Hertha BSC

Nolla pistettä, nolla maalia. Siinä Wolfsburgin saldo kahdesta vierasottelusta. "Sudet" olivat niin kesyjä 0-2-tappioissa Hannoverille ja Mainzille, että joukkuetta oli vaikea uskoa samaksi, joka pieksi Schalken kotonaan 4-0. Ehkä Schalke oli niin huono, että Wolfsburg nostettiin liian korkealle jalustalle? Uusi hankinta Luiz Gustavo on Herthaa vastaan pelikiellossa, mikä on iso takaisku. Ilman todellisia kokoonpanohuolia otteluun tuleva Hertha on aloittanut loistavasti. Sen saldo on tappioton ja tilillä on seitsemän pistettä. Uskon putken saavan jatkoa. Peleihin Herhan voitto yhden maalin etumatkalta kertoimella 1,75.

FC Nürnberg - FC Augsburg 

Nürnberg ei ole vielä maistanut todellista menestystä tällä kaudella, vaikka 2-2-tasapelit Herthaa ja Hoffenheimia vastaan olivatkin kelpo tuloksia. Valmentaja Michael Wiesinger oli suhteellisen tyytyväinen peliesitykseen myös viime lauantain 0-2-tappioon päättyneessä Bayern München -ottelussa. Tällaiset ottelut Nürnbergin on kuitenkin voitettava, jotta putoamispeikko ei yllätä. Augsburgin kovan taistelun kautta irronnut 2-1-voitto Stuttgartista tuotti joukkueelle kauden ensimmäiset maalit ja sarjapisteet. Vieraiden itseluottamus on korkealla. Kummallakaan ei ole loukkaantumishuolia, joten todennäköisesti joukkueista se hieman vahvempi - Nürnberg - runnoo kotivoiton. Kerroin on 2,40.

Borussia Mönchengladbach - Werder Bremen 

Seitsemän maalia päästäneen Gladbachin puolustus on yllättäen vuotanut. Werderin kohdalla yllätys taas on se, että puolustus ei ole vuotanut. Bremen on viime vuosina ollut huonon puolustamisen sanakirjamääritelmä, mutta nyt takalinjoille on löytynyt kovuutta. Kapteeni Clemens Fritzin paluu antaa valmentaja Robin Duttille entistäkin enemmän vaihtoehtoja. Gladbach-luotsi Lucien Favre tuskin tekee muutoksia kokoonpanoonsa, vaikka joukkue hävisi vieraissa Leverkusenille 2-4. Kotijoukkue saa monen vedot puolelleen, mutta Werder on esityksillään osoittanut, että se pystyy nappaamaan pisteen. Tasapelikerroin 3,55 on houkutteleva.

Hamburger SV - Eintracht Braunschweig 

"Ei vain ole mahdollista, että häviämme taas, tai että saamme vain yhden pisteen", totesi HSV-valmentaja Thorsten Fink tällä viikolla. Lausunto oli optimistinen; kolme ensimmäistä kierrosta ovat osoittaneet, että tämän kauden HSV:lle kaikki on mahdollista - negatiivisessa mielessä. Positiivista on se, että keskikentän avainpelaaja Rafael van der Vaart on pelikunnossa. Lisäksi esitys 0-1-vierastappiossa Herthalle oli jokseenkin kelvollinen. Braunschweig on nollakerhossa ja joutuu otteluun ilman toppariaan Marcel Correiaa. Hänet korvaa veteraani Deniz Dogan. Ykköshyökkääjä Dombi Kumbela ei ole vielä avauskokoonpanokunnossa. Ehkä Fink onkin oikeassa: HSV:n on aika ottaa avausvoittonsa. Joukkue on huono, muttei niin huono, etteikö se voittaisi Braunschweigia kotonaan.

Hannover 96 - Mainz 05

Vihjeidemme vakituiset lukijat tietävätkin jo, että Hannover on todella vahva kotijoukkue. Hyvä osoitus siitä oli viime viikonlopun 2-0-voitto Schalkesta. Lauantaina vieraaksi tulee kuitenkin hyvävireinen, kovaa prässäävä Mainz, joka onkin edellinen joukkue, joka nappasi pisteen HDI Arenalta. Kolme maalia kaikissa kilpailuissa tehnyt Hannoverin pelintekijä Szabolcs Huszti on pelikiellossa saatuaan punaisen kortin Schalkea vastaan. Hänet korvaa Edgar Prib, joka ei ole samaa tasoa. Hannover tulee pelaamaan hyvin suoraviivaisesti. Mainz tuskin muuttaa kokoonpanoaan voittoisan Wolfsburg-ottelun jälkeen. Suosikkia on vaikea nimetä, mutta maaleja tullaan näkemään. Lapulle yli 2,5 maalia kertoimella 1,82.

Schalke 04 - Bayer Leverkusen

Kuninkaansiniset olivat lähellä nolata itsensä ja muun Bundesliigan Mestarien liigassa PAOK Thessalonikia vastaan. Puolustuspään loukkaantumistilanteen takia HSV:stä tullut Dennis Aogo ilmestyy suoraan avauskokoonpanoon vasemmaksi pakiksi. On aivan toinen juttu, onko se hyvä asia. Schalken kerroin ei varmaankaan miesmuistiin ole ollut yhtä suuri kuin nyt (3,15), mutta kaikki kolme otteluaan voittanutta Leverkusenia vastaan kerroinasettelu on oikeutettu. Leverkusen tyytynee puolustamaan ja iskemään vastahyökkäyksistä. Schalke saattaa puolestaan lähteä otteluun puolustusvoittoisella ryhmällä, johon kuuluu kolme puolustavaa keskikenttäpelaajaa. Alle 2,5 maalia (2,35) on siis hyvä valinta.

Lyö vetoa Bundesliigasta täällä!