Bundesliiga: Schalke hoitelee varamiehisen Frankfurtin


Borussia Dortmund 1.47, tasapeli 4.30. Mainz 05 6.70

Jürgen Klopp on luvannut, ettei Dortmund päästä valmentajansa entistä seuraa helpolla. Real Madrid tulee kuitenkin kylään keskiviikkona, joten pari muutosta avauskokoonpanoon tulee varmasti. Dortmundin pitäisi silti kukistaa Mainz, joka on voittanut talvitauon jälkeen vain kaksi ottelua ja nekin kotonaan. Jos vierasluotsi Thomas Tuchel pitää kiinni timanttimuodostelmastaan, Dortmund aiheuttaa Mainzille isoja ongelmia laidoilla, vaikka Marco Reus ei todennäköisesti olekaan avauksessa. Kotivoitto.

Hannover 96 5.75, tasapeli 3.80, Bayern München 1.60

Bayern nappasi jälleen helpon voiton, kun Wolfsburg kaatui cupissa. Valmentaja Jupp Heynckes tulee sekoittamaan pakkaa jälleen. Motivaatioedun perusteella Hannoverin pitäisi olla selkeä suosikki: Mirko Slomkan suojateilla on vielä realistiset mahdollisuudet yltää Eurooppa-liigaan, mutta se edellyttää voittoa mestareista. Urheilujohtaja Jörg Schmadtken potkut vahvistavat valmentajan asemaa organisaatiossa. On kuitenkin ihan toinen asia, auttaako se voittoon, kun vastustaja ei ole tämän vuoden puolella menettänyt pistettäkään. Over-vetojen kertoimet ovat todella alhaisia, mutta niitä kannattaa silti kokeilla; Hannover on vahva kotonaan, Bayernin keskittyminen ei välttämättä ole tässä ottelussa (joukkue kohtaa tiistaina Barcelonan) ja vierasjoukkue voi onnistua maalinteossa minä hetkenä hyvänsä.

Eintracht Frankfurt 3.10, tasapeli 3.40, Schalke 04 2.25

Eintracht luisuu kohti keskikastia. Yhdeksästä viime ottelusta on tullut vain yksi voitto, kun Greuther Fürth kaatui 3-2. Mikä pahempaa, loukkaantumishuolet eivät näytä helpottavan: ykköstykki Alexander Meierin pelaaminen on reisivaivan takia todella epävarmaa, keskikentän Pirmin Schwegler on varmasti sivussa ja oikea pakki Sebastian Jung pelikiellossa. Paikallinen sanomalehti Frankfurter Rundschau kutsui todennäköistä kokoonpanoa "hätäavaukseksi". Kaupungissa pelätään pahinta. Schalkella taas sujuu hyvin. Jefferson Farfan on sivussa, mutta vierasjoukkueen pitäisi silti voittaa.

Werder Bremen 2.15, tasapeli 3.40, VfL Wolfsburg 3.30

2-2-tasapeli Düsseldorfissa ei ollut kummoinen helpotus Werderille, mutta viime päivät ovat tulleet lisää rohkaisua. Sivussa olleet Lukas Scmitz, Sokratis Papastathopoulos, Mehmet Ekici, Nils Petersen, Aaron Hunt ja Clemens Fritz ovat kaikki palanneet harjoitusvahvuuteen. Wolfsburg haastoi Bayernin cupissa ensimmäisen 45 minuutin aikana, mutta kärsi lopulta 1-6-murskatappion - ei paras mahdollinen kenraaliharjoitus. Odotettavissa tasainen, mutta tapahtuma- ja maalirikas ottelu. Over-vedoille käyttöä.

Hamburger SV 1.80, tasapeli 3.45, Fortuna Düsseldorf 4.60

Se, että HSV on edelleen kisaamassa europaikoista, ei varsinaisesti kerro hyvää Bundesliigan tämän kauden tasosta. Thorsten Finkin jatkuvasti muuttuva, käsittämättömän epätasainen joukkue on ollut parhaimmillaankin keskinkertainen. Siitä huolimatta saumat elävät. Itseluottamuskin on aiempaa parempi, kiitos viime viikon Mainz-voiton (2-1). Kokoonpanokin pysynee kerrankin muuttumattomana. Kotijoukkue on suursuosikki ongelmissa olevaa Düsseldorfia vastaan. Tilanne on tosin ollut HSV:n kannalta aiemminkin tismalleen sama, ja aina joukkue löytää tavan tyriä saumansa (0-1-tappiot Augsburgille ja Freiburgille sekä 1-1-tasapeli Fürthia vastaan). Varovaisuus on siis paikallaan. Fortuna yltää tasapeliin.

Bayer 04 Leverkusen 1.50, tasapeli 4.25, TSG Hoffenheim 6.25

Hoffenheim-valmentaja Markus Gisdol on keksinyt uuden tavan motivoida pelaajiaan putoamistaistossa. "Kakkosbundesliigaan putoaminen ei ole niin paha asia", luotsi tokaisi yrittäen vähentää joukkueensa paineita. Pelaajat vastasivat hyvin. Valitettavasti puolustaja David Abrahamin sekä keskikentän Tobias Weisin ja Daniel Williamsin pelaaminen on kuitenkin erittäin epävarmaa. Leverkusen pelasi loistavasti Schalkea vastaan, mutta onnistui jotenkin jäämään tasapeliin. Keskittyminen ei varmasti herpaannu toistamiseen, vaikka Andre Schürrle loikkaakin Chelseaan. Kotivoitto.

Lyö vetoa Bundesliigasta täällä!