Bundesliiga: Schalkelle lisää tuskaa Bayernin vieraana


Borussia Dortmund - 1. FC Nürnberg 

Nürnberg on voittanut viidestä talvitauon jälkeisestä ottelustaan neljä ja hävinnyt vain Bayernille. Lauantaina edessä on kuitenkin tappio.

Toppari Per Nilsson on pelikiellossa, keskikenttäpelaajat Timo Gebhart ja Makoto Hasebe sairastuvalla ja pitkäaikaispotilas Daniel Ginczek on yhä sivussa hyökkäyksestä.

4-2-voitto Zenitistä nosti Dortmundin itseluottamusta, samoin Mats Hummelsin lauantainen paluu. Peleihin Borussia -1 (1,73).

Bayer 04 Leverkusen  - 1. FSV Mainz 05

Leverkusen on hävinnyt yhdeksästä edellisestä ottelustaan seitsemän Bundesliigassa ja Mestarien liigassa. Kukaan ei oikein tunnu tietävän, missä ongelma piilee. Mainz voi kuitenkin hyödyntää Leverkusenin itseluottamusvajeen.

Emir Spahic ja Gonzalo Castro ovat isänniltä sivussa, mutta nykyvireessään heitä ei tule ikävä. Mainzilta puuttuu joukkueen parhaimpiin pelaajiin kuuluva hyökkääjä Nicolai Müller.

Leverkusen voi repiä voiton, mutta veikkaan, että Mainz nappaa pisteen. Tasapelin kerroin on 3,60.

Werder Bremen - Hamburger SV 

HSV-luotsi Mirko Slomka toivoo joukkueensa jatkavan "Nord-Derbyssä" siitä, mihin 3-0-voitossa Dortmundista jäi.

Kokoonpanossa suurin kysymysmerkki on Rafael van der Vaart. Onko kapteeni avauksen kunnossa ja jos on, peluuttaako Slomka häntä? Myös puolustava ryhmitys ilman hollantilaista on vaihtoehto. Puolustaja Heiko Westermann on varmasti sivussa, mutta tilanne voisi olla huonompikin.

Luca Caldirolan ja Felix Kroosin pelikiellot pakottavat Werder-luotsi Robin Duttin muokkaamaan jo ennestään hataraa puolustusnelikkoa, joten Werder on kaadettavissa. Vierasvoitto, 2,55.

FC Augsburg - Hannover 96

Jeong-Ho Hong korvaa Jan-Ingwer Callsen-Brackerin (pelikielto) Augsburgin topparina, mutta muita muutoksia Augsburgin avauskokoonpanossa tuskin tapahtuu.

Viidestä talvitauon jälkeisestä ottelustaan 10 pistettä kerännyt Augsburg on yksi liigan kovakuntoisimmista joukkueista, ja lento jatkunee tässä ottelussa. Hannover on pienessä nousussa voitettuaan kaksi ensimmäistä otteluaan Tayfun Korkutin alaisuudessa. Sen puolustus on kuitenkin haavoittuvainen ja keskikenttä ideaköyhä. Kotivoitto, 1,80.

Eintracht Braunschweig - Borussia Mönchengladbach

Eintracht-luotsi Thorsten Lieberknechtin sopimusta jatkettiin perjantaina vuoteen 2017. Kyseessä on hieno luottamuksen osoitus valmentajalle, jonka joukkueen putoaminen on lähes varmaa.

Kun työpaikka on varma, Lieberknecht saattaa viimeisillä kierroksilla siirtyä aiempaa hyökkäävämpään pelityyliin. Eintracht pääsee otteluun parhaalla miehistöllään ja yrittänee yllättää Gladbachin 4-4-2-ryhmityksellä. Vierasjoukkue on toki suosikki, mutta Gladbach ei ole voittanut yhtäkään ottelua talvitauon jälkeen.

Ottelussa nähtäneen maaleja. Yli 2,5 maalin kerroin on 2,00.

FC Bayern München - Schalke 04

Schalke-luotsi Jens Keller vitsaili peluuttavansa maalivahtina joukkueen bussia. Riittääkö sekään pitämään Bayernin maalilukemat yksinumeroisina?

Schalke oli 1-6-kotitappiossaan Real Madridille niin huono, että Allianz Arenalla ei auta kuin pelätä pahinta. Toppari Felipe Santana on sivussa, mikä ei keskiviikon perusteella ole huono juttu. Takareisivamman jälkeen paluuta tekevä Julian Draxler ei välttämättä ole avauksessa. Myös kapteeni Benedikt Höwedesin pelikunto on arvoitus.

Bayernilta ovat sivussa Thomas Müller ja Franck Ribéry, mutta Josep Guardiolalla on muutenkin liikaa valinnanvaraa. Bayern -1, 1,52.

Lyö vetoa Bundesliigasta täällä!