Bundesliiga: Schalken ahdinko syvenee


Bayer Leverkusen - Hertha BSC

Päävalmentaja Roger Schmidtin siirtymistä kesällä Red Bull Salzburgista Leverkuseniin pidettiin saksalaisseuran kannalta hyvänä asiana. Alkukauden perusteella näkemys oli oikea. Vakuuttava avausvoitto Dortmundista sekä Mestarien liigan lohkovaihepaikan varmistaminen ovat kovia näyttöjä Bayerin iskukyvystä.

Tähän mennessä nähdyn perusteella Leverkusenin ei pitäisi joutua suuriin vaikeuksiin Herthaa vastaan. Viikko sitten berliiniläiset menivät Werder Bremeniä vastaan 2-0-johtoon, kun Julian Schieber iski ensimmäiset liigamaalinsa sitten huhtikuun 2013. Hertha kuitenkin osoitti heikkoutensa, kun se romahti 2-2-tasapeliin. Hyvävireinen Leverkusen hyödyntää nämä heikkoudet.

Bayer Leverkusen -1, 2,23.

VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt

Junior Malanda muuttui viime perjantaina lupauksesta nettisensaatioksi. Wolfsburg-pelaaja itse olisi varmasti halunnut, että se olisi tapahtunut eri tavalla. Hänen ohilaukauksensa metrin päässä maalista maksoi Wolfsburgille yllätystasapelin Bayern Münchenin vieraana. Wolfsburgin toisen puoliajan esitys oli kuitenkin lupauksia antava. Maalivahti Diego Benaglio on todennäköisesti edelleen sivussa, joten Bayernia vastaan hyvin pelannut Max Grün jatkaa avauksessa.

Thomas Schaafin urakka Eintrachtin peräsimessä alkoi voitolla ja nollapelillä Freiburgia vastaan. Uusi hankinta Haris Seferovic iski debyytissään maalin. Tämä ottelu antanee paremman kuvan Frankfurtin nykytilanteesta, vaikka Alexander Meier onkin sivussa. Wolfsburgin voitto ei ole kaukaa haettu, kuten ei myöskään viime kauden vastaavan ottelun lopputulos.

Wolfsburg voittaa 2-1, 8,00.

Werder Bremen - Hoffenheim

Werder joutui avauskierroksella Herthaa vastaan 0-2-tappioasemaan, joten alku ei ollut hyvä. Toinen puoliaika oli kuitenkin rohkaiseva: joukkue nousi kahden maalin takaa tasoihin 126 sekunnissa.

Hoffenheim puolestaan osoitti jonkinlaisia merkkejä puolustuspelistä Augsburgia vastaan. Voitto baijerilaisista ei ollut yllätys, mutta nollapeli oli. Viime kaudella Hoffenheim piti nollan ensimmäistä kertaa helmikuussa. Maalivahti Oliver Baumannin ja puolustaja Ermin Bicakcicin hankinnat vaikuttavat onnistuneilta. Seuraavaksi Hoffen pitää parantaa surullista vierassaldoa (yksi voitto 10 edellisestä Bundesliigan vieraspelistä). Siihen on kaikki edellytykset.

Vierasvoitto, 2,10.

Hamburger SV - SC Paderborn

HSV aloitti kautensa maalittomalla Köln-tasapelillä, ja nyt vastassa on toinen nousijajoukkue. Köln-tasapeli ei välttämättä ollut huono tulos, mutta voitto kotiavauksessa olisi tärkeä virstanpylväs.

Tänään vastassa on sarjan kääpiöihin kuuluva Paderborn. Vain Mainzin lisäajalla saama rangaistuspotku ryösti nousijalta yllätysvoiton avauskierroksella. Päävalmentaja André Breitenreiter aloitteli 20 vuotta sitten HSV-uraansa pelaajana, ja hän on jo hehkuttanut paluutaan. Päätösvihellyksen soidessa luotsi ei välttämättä ole yhtä onnellinen.

Kotivoitto, 1,72.

VfB Stuttgart - 1. FC Köln

Stuttgart oli kosketusetäisyydellä voittoisasta alusta, mutta Borussia Mönchengladbachin Christoph Kramer iski tasoitusmaalin lisäajalla. Maalien päästäminen loppuhetkillä on jatkuva ongelma, josta Armin Vehin on päästävä eroon. Viime kauden loppu mukaanlukien Stuttgart on menettänyt viime minuuteilla pisteitä kolmessa edellisessä ottelussaan.

Myös Köln aloitti tasapelillä, kun HSV-ottelu päättyi 0-0. Vierasjoukkue sai ottelusta rohkaisua, ja lisää motivaatiota tuo keskinäisten otteluiden tilasto: yksikään joukkueiden 15:stä viime kohtaamisesta ei ole päättynyt kotivoittoon. Turvallisemmat peli-ideat suosivat kuitenkin vähämaalisia lopputuloksia.

Alle 2,5 maalia, 1,83.

Schalke - Bayern München

Schalke putosi Saksan Cupissa Dynamo Dresdenille ja aloitti liigakautensa tappiolla Hannoverissa. Bayern Müncheniä vastaan luvassa voi olla lisää ahdinkoa. Bayern teki Wolfsburgia vastaan vain tarvittavan. Mehdi Benatian hankinta karkotti kuitenkin huolet ringin laajuudesta ja loukkaantumisista. Kirjoitushetkellä myös Xabi Alonson siirto Baijeriin oli sinettiä vailla.

Schalken on parannettava peliään rutkasti viime kauden keskinäisiin kohtaamisiin verrattuna. Kahdessa liigakohtaamisessa maaliero oli Bayernille 1-0. Vasemman puolustaja Sead Kolasinacin kärsimä ristisidevamma tuo lisähuolia Jens Kellerille, ja Bayern-ottelun jälkeen Schalke-luotsilla on vielä enemmän mietittävää.

Vierasvoitto, 1,45.