Bundesliiga: tulikuuman Bayernin voittoputki jatkuu


Borussia Mönchengladbach 2.20, tasapeli 3.35, FC Augsburg 3.25

On turvallista sanoa, ettei Gladbach ole saanut ihan parasta mahdollista starttia kevätkaudelle. Joukkue ei ole voittanut otteluakaan vuodenvaihteen jälkeen. Joko kolmen peräkkäisen tasapelin jälkeen natsaa kovakuntoista Augsburgia vastaan? Lähtökohtaisesti haistelin tasapeliä, mutta vierasjoukkueelta puuttuu polvivaivojen takia keskikentän avainpelaaja Daniel Baier. Baier on juuri se pelaaja, joka yhdistää kaksi neljän pelaajan linjaa Augsburgin ryhmityksessä. Uutinen on siis huono, kun taas Gladbachin avainmiehet ovat pelikunnossa. Näin vaaka kallistuu isäntien suuntaan. Kotivoitto kertoimella 2,20.

Hamburger SV 2.50, tasapeli 3.40, Eintracht Frankfurt 2.70

Tappio "Nord-Derbyssä" Werder Bremenille palautti pessimismin Hampuriin. Maaottelutauko toi lisää huonoja uutisia: vasen pakki Marcell Jansen (polvi) ja hyökkääjä Pierre Michel Lasogga (lihasvamma) ovat sivussa. Myös Hakan Calhanoglun, Rafael van der Vaartin, Petr Jiracekin ja Milan Badeljin pelaaminen on epävarmaa. Toisin sanoen HSV on puilla paljailla.

Frankfurtilla ei ole uusia loukkaantumishuolia. Eintrachtin rahkeet riittävät vierasvoittoon, mutta myös omissa voi soida. Yli 2,5 maalin kerroin on 1,80.

Hannover 96 2.95, tasapeli 3.45, Bayer Leverkusen 2.30

Viiden ottelun tappioputki maksoi Robin Duttille työpaikan. Hänen seuraajansa Sami Hyypiä ei vielä ole kovinkaan suuren paineen alla. Suurin osa Bayeriin suunnatusta kritiikistä kohdistuu pelaajiin. Puolustaja Ömer Toprak on pelikiellossa. Emre Canin odotetaan pelaavan keskikentällä, josta Lars Bender saattaa olla sivussa.

Hannover jatkaa 4-4-2-ryhmityksellä, jossa Mame Diouf ja Artoms Rudnevs muodostavat kärkiparin. Leo Bittencourt korvannee Lars Stindlin (pelikielto) keskustassa. Vuosi alkoi hyvin fiiliksin uuden valmentaja Tayfun Korkutin alaisuudessa, mutta noste on nyt tipotiessään. Minun papereissani Leverkusen on selkeä suosikki, vaikka Hannover on vahva kotonaan. Peleihin vierasjoukkue tuplamahdollisuudella (1,67).

Schalke 04 1.80, tasapeli 3.75, TSG Hoffenheim 4.15

Yhteensä 11 maalia Bayern Müncheniä ja Real Madridia vastaan päästäneellä Schalkella on mahdollisuus pestä kasvonsa. Murskatappioiden jälkeen itseluottamus voi olla vähissä, eikä toppari Kyriakos Papadopoulosin pelikielto helpota asiaa. Kapteeni Benedikt Höwedes joutuu siirtymään laidalta keskelle ja Tim Hoogland tulee oikeaksi pakiksi. Viimeksi Wolfsburgin numeroin 6-2 voittanut Hoffenheim pääsee otteluun luottavaisena ja ilman loukkaantumishuolia. Pelin saa tässäkin ottelussa vierailija tuplamahdollisuudella (1,96).

VfL Wolfsburg 9.50, tasapeli 5.30, FC Bayern München 1.30

Kotijoukkueelta puuttuu Luiz Gustavo. Brassikeskikenttä on pelikiellossa ex-seuraansa vastaan, mikä on Wolfsburgille iso menetys. Myös oikea pakki Christian Träsch on pelikiellossa. Wolfsburgin hyökkäys on vaarallinen, mutta keskikenttä vaikuttaa ohuelta. Bayern on vahvimmillaan juuri siellä. Vierasjoukkue saattaa lepuuttaa joitakin pelaajia, todennäköisimmin Arjen Robbenia ja Dantea. Bundesliigassa mikään ei kuitenkaan ole pysäyttänyt Bayernia sitten lokakuun. Vetoihin Bayern -1 kertoimella 1,85.

VfB Stuttgart 1.63, tasapeli 3.75, Eintracht Braunschweig 5.35

Thomas Schneider on Stuttgartin penkin päässä varmasti viimeistä kertaa, jos kahdeksan ottelun tappioputki ei pääty voittoon lauantaina. Frankfurtille kärsityn 1-2-tappion jälkeen valmentaja sai lähes potkut, sen jälkeen seurajohdon tuen, melkein uudet potkut ja vielä uudelleen seurajohdon tuen 48 tunnin sisällä. Toista putoajaehdokas Braunschweigia vastaan Schneider saattaa siirtyä takaisin 4-4-2-ryhmitykseen.

Braunschweigilta puuttuu keskikenttäpelaaja Mirko Boland (pelikielto). Norman Theuerkauf tulee tilalle kolmen puolustavan keskikenttäpelaajan linjaan. Stadion on loppuunmyyty ja Stuttgart laittaa kaiken peliin. Se riittää voittoon (1,63).

1. FC Nürnberg 1.85, tasapeli 3.50, Werder Bremen 4.20

Nürnberg kärsi viime viikolla 0-3-murskatappion Dortmundille, mutta tulos oli rumempi kuin peliesitys. Talvitauon jälkeen joukkue on hävinnyt vain Bayern Münchenille ja Dortmundille. Kaikki neljä muuta otteluaan se on voittanut. Kotonaan Gertjan Verbeekin miehistö on suosikki Werderiä vastaan. Derbyvoitto HSV:stä antoi Bremenille hieman tilaa hengittää, mutta kyseessä on melko huono vierasjoukkue. Vain Freiburg, Braunschweig ja Hannover ovat huonompia vierailijoita. Kotivoitto (1,85).

Lyö vetoa Bundesliigasta täällä!