Bundesliiga: viikonlopun vihjeet


Mainz 05 1.80, tasapeli 3.45, 1. FC Nürnberg 4.40

Mainzin viime viikon 1-2-vierastappio Werder Bremenille oli erittäin epäonninen. Ratkaisumaali syntyi aivan loppuhetkillä. Joukkuetta voi tosin syyttää huolimattomuudesta: Mainz mokasi muutaman loistavan maalintekopaikan ja toisessa päässä maalivahti Christian Wetklo teki pahan virheen. Esitys oli kokonaisuudessaan kuitenkin sellainen, että paljoa muutoksia ei ole luvassa. Nürnberg tuskin tekee myöskään merkittäviä muutoksia Wolfsburg-voiton jälkeen. Argentiinalainen takatukka Javier Pinola, vakioavauksen vasen pakki, saattaa palata avaukseen pelikieltonsa jälkeen. Mainz on parempi joukkue ja ennakkosuosikki. Over-vedotkin ovat lupaavia: Nürnberg on allerginen korkealle prässille ja nopeille suunnanmuutoksille, joita Mainz hyödyntää.

Bayern München 1.15, tasapeli 7.25, Eintracht Frankfurt 15.00

Kotijoukkue on vastustamattomassa vireessä. Maaleja tulee joka puolelta, jopa Manuel Neuer oli vaarallinen viime hetken nousussaan Leverkusenia vastaan. Franck Riberyn ja Arjen Robbenin kuntoutumiset ovat tietysti vahvistaneet joukkuetta, mutta tärkein tekijä saattaa silti olla vasen pakki David Alaba. Itävaltalainen tuo peliin paljon enemmän nopeutta ja leveyttä kuin loukkaantunut vaihtoehto Holger Badstuber, joka pelaa paljon keskemmällä. Frankfurt on hyvä joukkue ja ovela Alex Meier on loistavassa vireessä, mutta selkeä kotivoitto on erittäin todennäköinen.

Fortuna Düsseldorf 2.65, tasapeli 3.30, TSG Hoffenheim 2.55

Hoffenheimin kannattajat huusivat maalivahti Tim Wiesen nimeä yllättäen 3-2-voittoon päättyneen Schalke-ottelun aikana. Maalivahti ansaitsi kehunsa pelattuaan kerrankin hyvin, mutta tulos oli osittain myös onnenkantamoinen. Schalke oli parempi osapuoli pitkiä jaksoja. Kaikesta huolimatta psykologinen tilanne näyttää kääntyneen. Nyt joukkueessa on oikeasti uskoa siihen, että Fortuna on kaadettavissa sen kotikentällä huolimatta puolustuksen ongelmista - keskikentän Daniel Williams joutuu tuuraamaan topparina. Fortuna on hävinnyt neljä liigaottelua putkeen ja joutuu peliin ilman tärkeintä hyökkääjäänsä Dani Schahinia. Valmentaja Markus Babbel saattaa hyvinkin saada nimiinsä toisen vierasvoittonsa.

SC Freiburg 2.10, tasapeli 3.45, Hamburger SV 3.30

18-vuotiaan toppari Matthias Ginterin, Freiburgin tämän kauden avainpelaajan, poissaolo tulee näkymään edelleen breisgaulaisten pelissä. Tuuraaja Pavel Krmas on kokenut, mutta pallollisena huonompi. Keskikentälle särmää ja erilaisuutta tuova Jan Rosenthal on toipunut yllättävän nopeasti. HSV:n puolella entinen Wigan-puolustaja Paul Scharner korvaa Michael Manciennen (flunssa). Vasen pakki Dennis Aogo lienee avauksessa ensi kertaa sitten elokuun. Marcell Jansen siirretään keskikentällä. "Tappio Hampurille ei olisi maailmanloppu", sanoi Freiburgin valmentaja Christian Streich, mutta mitään syytä pessimismiin ei ole. Freiburgin pitäisi yltää tasapeliin.

Schalke 04 1.48, tasapeli 4.00, Werder Bremen 6.90

Werder ilmoitti viikolla tehneensä lähes 14 miljoonan euron tappion. "Emme ole tyytyväisiä", sanoi toimitusjohtaja Klaus Allofs, joka saa yleensä esitellä paljon parempia lukuja. Tappio lisää joukkueen paineita karsiutua europeleihin, mutta Mainz-voitosta (2-1) huolimatta joukkue on ailahteleva ja taspainoton. Schalkelta puuttuvat oikea pakki Atsudo Uchida (reisivenähdys) ja keskikenttäpelaaja Marco Höger (nilkan nivelside), joten Benedikt Höwedes siirretään oikeaksi puolustajaksi. Kyriakos Papadopoulos on taas mukana, joten Schalken takalinjojen pitäisi olla kunnossa. Schalke on suosikki, mutta saattaa olla väsynyt Arsenal-tasapelin (2-2) jäljiltä. Peleihin tasapeli.

FC Augsburg 5.90, tasapeli 3.90, Borussia Dortmund 1.55

Dortmundin ilta Mestareiden liigassa oli taas mahtava, mutta kotimaassa tulokset ovat olleet huonoja. Henkisestä väsymyksestä, loukkaantumisista ja ehkä pienestä keskittymisen herpaantumisesta johtuva pirullinen kombinaatio on johtanut alisuorittamiseen liigassa. Jürgen Klopp halunnee piristystä muutosten kautta, joten Ivan Perisicin ja Moritz Leitnerin kaltaiset pelaajat saanevat tilaisuuden. Paperilla Dortmund on tarpeeksi hyvä voittaakseen. Augsburg pääsee kuitenkin otteluun parhaalla avauskokoonpanollaan oikeastaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Ohipeli Dortmundista näyttää ehkä hieman uskaliaalta, mutta se on itse asiassa hyvä haku.

VfL Wolfsburg 3.10, tasapeli 3.40, Bayer Leverkusen 2.20

Bayer pystyi leputtamaan Stefan Kiesslingiä ja Gonzalo Castroa helpossa 3-0-voitossa Rapid Wienistä. Sivussa ovat kuitenkin kapteeni Simon Rolfes (pelikielto), maalivahti Bernd Leno ja mahdollisesti tärkeä toppari Philipp Wollscheid (flunssa). Kokoonpanot kannattaa tarkistaa, sillä loukkaantumistilanteet ovat hieman epäselvät. Wolfsburgilla näitä huolia ei ole. Leveyden ja luovuuden puuttuminen - pelintekijä Diegoa lukuunottamatta - on ongelma, mutta kotiottelussa pisteille pitäisi päästä. Niukka kotivoitto.

Greuther Fürth 2.55, tasapeli 3.40, Borussia Mönchengladbach 2.60

Gerald Asamoahin pelaaminen on epävarmaa, mutta Greuther Fürthillä on vaihtoehtoja hyökkäykseen. Kolme peräkkäistä tasapeliä ovat parantaneet Mike Büskensin joukkojen itseluottamusta, mutta putoamisen välttämiseen tarvitaan myös voittoja. Ensimmäinen kotivoitto sunnuntaina on realismia. Gladbach lienee väsynyt pelattuaan kovan ottelun Marseillea vastaan Eurooppa-liigassa (2-2-tasapeli). Fürthille niukka voitto.

VfB Stuttgart 2.00, tasapeli 3.40, Hannover 96 3.55

Tästä voi kehkeytyä hyökkääjien välinen maalintekokilpailu: Vedad Ibisevic ja Martin Harnik jatkavat isäntien maalitehtailua, Mame Biram Diouf on tehnyt kuusi maalia viidessä ottelussa kaikki kilpailut mukaanlukien eikä ilmeisesti osaa lopettaa. Hannover on parempi joukkue ja lähtisi suosikkina, mutta ryhmä teki torstain Helsingborg-ottelun itselleen vaikeaksi. Stuttgart on hävinnyt vain kaksi 13 viime ottelustaan kaikki kilpailut mukaanlukien. Lopputulos voi olla mitä tahansa, joten kohdetta kannattaa lähestyä over-vetojen kautta.

Raphael Honigstein