Bundesliigan keskiviikkovihjeet


Borussia Mönchengladbach 1.80 - Tasapeli 3.60 - Hamburger SV 4.20

HSV löysi uutta toivoa, kiitos Rafael van der Vaartin, maalivahti Rene Adlerin upean paluun ja hermostuneen 3-2-voiton Dortmundista. Se ei kuitenkaan tarkoita, että huolet olisivat ohi. Hampurilaiset ovat vaikeuksissa omassa päässään ja hyökkäyspäässä ei ole huippuluokan kärkeä. Gladbach on myös edelleen keskeneräinen Marco Reusin ja Roman Neustädterin lähtöjen jälkeen. Tosin Borussian lähtötilanne oli paljon parempi. Ottelusta tulee todennäköisesti avoin, mutta tasapeli on HSV:lle maksimitulos yhtenäisempää vastustajaa vastaan. Nappaa 2-2-tulos kertoimella 15,00.

VfB Stuttgart 1.80 - Tasapeli 3.60 - Hoffenheim 4.20

Viikonlopun kierros oli kummallekin joukkueelle hyvä, mutta vilkaisu sarjataulukkoon osoittaa kriisijoukkueiden tilanteen huonouden. Stuttgartin valmentaja Bruno Labbadia joutuu tulemaan toimeen ilman hyökkääjä Martin Harnikia, joka on pelikiellossa otettuaan tyhmän punaisen kortin Bremenissä. Hyvä uutinen on se, että Vedad Ibisevic palaa joukkueeseen pelikieltonsa jälkeen. Hoffenheim toivoo, että viikonlopun yllättävä 3-1-voitto Hannoverista kääntäisi kurssin, mutta tänään nähdään, onko toiveilla katetta. Stuttgartin pitäisi voittaa, mutta kannattajat käyvät levottomiksi ja muuttuvat taakaksi kotijoukkueelle, jos VfB ei johda toisen jakson puoliväliin mennessä. 0-0-tulos kertoimella 15,00 voi olla kokeilemisen arvoinen pankki. Uusi yleinen kapina on vain muutaman tappion päässä...

Hannover 96 2.20 - Tasapeli 3.40 - FC Nürnberg 3.10

Kotijoukkuetta saattaa syödä väsymys, sillä alla on kova otteluohjelma ja valmentaja Mirko Slomka ei ole juuri muutellut ryhmäänsä. Viikonlopun Hoffenheim-tappiosta puuttui keskittymistä ja asennetta. Unkarilainen pelintekijä Szabolcs Huszti palaa saatuaan punaisen kortin yliampuvista tuuletuksistaan. Hän tuo juonikkuutta ja malttia keskikentälle. Kotijoukkue saanee enemmän palloja ja syöttövaihtoehtoja. Nürnberg on kuitenkin hyvä puolustamaan ja vaarallinen sivuvapaapotkuista. Tasapeli ei olisi yllätys, vaikka Hannover onkin suosikki. Minä haen 1-1-tasapeliä kertoimella 6,75.

FC Augsburg 3.20 - Tasapeli 3.40 - Bayer Leverkusen 2.15

Nyt se on varmaa. Augsburg kärsii toisen kauden syndroomasta. Yksi piste neljästä ottelusta, maaliero 1-7. Pelottavaa luettavaa. Mikään ei mene valmentaja Markus Weinzierlin kannalta oikein, mutta selvimmät ongelmat ovat yläkerrassa: loukkaantuneille Koo-Ja Cheolille ja Sascha Möldersille ei ole kunnon korvaajia. Bayerillakin on ollut ongelmia maalin edessä: yleensä niin luotettava Andre Schürrle mokasi jopa pilkun Mönchengladbachia vastaan. Sami Hyypiän miehistöltä puuttuu tappajanvaistoa sekä rankkarialueelta että pääkopan sisältä. Vastahyökkäyspelaaminen sopii kuitenkin tässä ottelussa. Leverkusenilla on paljon vahvempi ja terve joukkue. Vinkki on 2-0-vierasvoitto kertoimella 10,50.

SC Freiburg 2.45  - Tasapeli 3.40 - Werder Bremen 2.75

Werderillä on vaikeuksia uskoa, että kasassa on vain neljä pistettä yhtä monesta ottelusta. 2-2-tasapeli Stuttgartia vastaan kertoo joukkueen kaudesta kaiken: kärjessä oli loistavaa liikettä, mutta nuoruuden naiivius omassa päässä ja 4-1-4-1-systeemin luontaiset heikkoudet - liikaa tilaa laitureiden takana - käyvät kalliiksi. Mage Solar Stadion on naurettavasta nimestään huolimatta pelottava paikka. Werder tarvitsee kuitenkin juuri sitä: hieman puolustusvoittoisempi ja varovaisempi asennoituminen. Päälle tehokas hyökkäys. Lapulle vierasvoitto.