Bundesliigan lauantaivihjeet


Schalke 04 1.35, tasapeli 4.50, Greuther Fürth 9.00

Ciprian Marican polvivamma pakottaa Schalken 4-2-3-1-muodostelmaan, jossa Klaas-Jan Huntelaar pelaa yksinäisenä kärkenä. Schalke pelaa tällä ryhmityksellä paljon paremmin kuin muuten. Uusi hankinta Michel Bastos aloittaa ilmeisesti vasemmalla. Julian Draxler, jota paikalliset pitävät Lewis Holtbya lahjakkaampana, siirtyy puolestaan kymppipaikalle. Sarjajumbo Fürth on tiettävästi ottanut Megim Mavraj'ta kapteeninnauhan pois ja siirtänyt sen Thomas Kleinerin käsivarteen. Valmentaja Mike Büskensin on turvauduttava epätoivoisiin tekoihin, sillä joukkueen materiaali ei yksinkertaisesti riitä. Ainakin Fürth taistelee ja tulee tekemään pelistä Schalkelle vaikean. Tasapeli ei ole mahdottomuus, mutta Schalke on kotonaan suursuosikki.

VfL Wolfsburg 1.80, tasapeli 3.50, FC Augsburg 4.35

Mielenkiintoinen ottelu. Wolfsburg on jättiläinen verrattuna Augsburgiin, joka on kuitenkin ollut kovassa vireessä talvitauon jälkeen. Joukkueen hyökkäävä 4-1-4-1-muodostelma tuo paljon painetta vastustajille. Kärjessä Sascha Mölders ja Ja-Cheol Koo ovat niin hyviä, että joukkueen kehnohko puolustuslinja saa lepohetkiä. Wolfsburg (sarjasijoitus 13) ei välttämättä voi vielä peluuttaa uutta hankintaansa Ivan Perisiciä, eikä uusi valmentaja Dieter Hecking ole täysin saanut ajettua kuvioitaan sisään. Jos etsit isoja kertoimia, kokeile Augsburgia.

Mainz 05 7.50, tasapeli 4.50, FC Bayern München 1.40

Hyvävireinen Mainz on pelannut hienoja pelejä viime aikoina ja on ansaitusti sarjassa viidentenä. Joukkueella on kuitenkin iso ongelma ennen sarjakärjen kohtaamista: avainhyökkääjä Adam Szalai (11 maalia) on pelikiellossa. 19-vuotias Shawn Parker korvaa. Hän on lahjakas, mutta vielä raakile. Bayernin kohdalla suuri kysymys koskee sitä, palaavatko Mario Gomez ja Arjen Robben avaukseen. Ensitietojen mukaan Jupp Heynckes jättää kaksikon penkille. Jos olet riittävän rohkea lyödäksesi tällä kaudella vetoa Bayernia (15 voittoa 19 ottelusta) vastaan, tämä voi olla se hetki. Mainz saattaa yltää tasapeliin.

TSG Hoffenheim 2.55, the draw 3.40, SC Freiburg 2.60

Tammikuussa hankitut maalivahti Heurelho Gomes ja hyökkääjä Igor de Camargo saattavat tehdä Hoffenheim-debyyttinsä. On aivan toinen asia, onko sillä suurtakaan vaikutusta joukkueen tuloksiin. Marco Kurzin miehistössä riittää hyviä yksilöitä, muttei joukkuetta. Ryhmän eväät eivät tunnu riittävän putoamistaistoon. Freiburg (sarjasijoitus kahdeksas) osoitti kovan tasonsa pelaamalla viime viikolla maalittoman tasapelin Leverkusenia vastaan. Kotivoitto on odotettavissa. Cedrick Makiadi saattaa palata Afrikan mestaruuskisoista ja suuria loukkaantumishuolia ei ole.

Fortuna Düsseldorf 2.90, tasapeli 3.40, VfB Stuttgart 2.30 

Fortuna (sijoitus 14) on aloittanut vuoden kahdella tappiolla. Aiheuttaako Stuttgart jo kolmannen? VfB:ltä puuttuu kärjen työmyyrä Martin Harnik, mutta Bruno Labbadia saattaa kompensoida tämän siirtymällä 4-3-3-muodostelmaan paineen kasvattamiseksi ja vastaiskumahdollisuuksien lisäämiseksi. Düsseldorfin alkukauden hyvä vire tuntuu kadonneen. Erityisesti puolustus on haparoinut talvitauon jälkeen. Joukkue saattaa tehdä muutoksia takalinjoilleen herättelyn nimissä, mutta Stuttgart on sarjan neljänneksi paras vierasjoukkue ja vienee voiton.

Hamburger SV 2.30, tasapeli 3.40, Eintracht Frankfurt 2.95

Optimismi palasi Imtech Arenalle, kun HSV voitti derbyssä Werder Bremenin 3-2. Thorsten Fink on löytänyt vakiintuneen kokoonpanon. Vain puolustaja Michael Mancienne on sivussa, ja hänenkin poissaolonsa vakavuudesta voi olla montaa mieltä. Joukkue luottaa taas itseensä ja jopa hyökkääjä Artjoms Rudnevs on näyttänyt viime viikkoina futarilta. Voitto neljäntenä olevasta Frankfurtista kaventaisi eron Mestareiden liiga -paikkaan jo kahteen pisteeseen, joten tämä on pohjoissaksalaisille iso ottelu. Hyvävireinen Frankfurt on kuitenkin myös hyvässä tuloskunnossa ja liikkeellä parhaalla kokoonpanollaan. Odotettavissa on eeppinen taisto - ja tasapeli.

Lyö vetoa Bundesliigasta täällä.