Bundesliigan viikonloppuvihjeet


Schalke 04 1.42, tasapeli 4,50, VfL Wolfsburg 7.20

Schalke oli huolimaton menettäessään 2-0-johdon Fortuna Düsseldorfia vastaan. Samaa voi sanoa 2-1-johdon hukkaamisesta alivoimalla pelannutta Montpellieriä vastaan. Nyt on syytä miettiä, ovatko kuninkaansiniset tarpeeksi vahvoja henkisesti. Keskikentän Julian Draxler joutuu jättämään ottelun väliin murtuneen käden takia, Kyriakos Papadopoulosilla on vesirokko. Kaikki muut ovat kunnossa ennen Felix Magathin paluuta. Wolfsburg-valmentajalla on kotijoukkuetta isompia huolia. Taannoin joukkue juoksi metsässä, minkä jälkeen valmentaja vei joukkueelta vesipullot "opetustoimenpiteenä". Tempaus muistutti lähinnä siitä, miksi valmentajan muutaman vuoden takainen lempinimi oli "Saddam". Schalken pitäisi voittaa ottelu ailahtelustaan huolimatta.

SC Freiburg 2.20, tasapeli 3.35, 1 FC Nürnberg 3.15

Nürnbergin ei ainakaan tarvitse huolehtia epärealistisista odotuksista kolmen peräkkäisen tappion jälkeen. Valmentaja Dieter Hecking on shokissa puolustuspään yksilövirheiden määrästä ja toppari Per Nilssonin poissaolo aiheuttaa lisää ongelmia: Veteraani Timmy Simonson voi joutua laskeutumaan keskikentältä toppariksi tai nuori Noah Korczowski voi olla ensi kertaa avauksessa. Brasilialaiseen Marcos Antonioon ei vilkaistakaan, kiitos Stuttgart-ottelun kuudentoista kauhun minuutin. Freiburgilla on kotonaan mahdollisuus, vaikka isäntienkään itseluottamus ei ole pilvissä. Freiburg on hävinnyt kaksi peliä putkeen ja Karim Guede huilaa otettuaan tyhmän punaisen kortin Eintracht Frankfurtia vastaan. Niukka Freiburg-voitto rauhoittanee isäntien hermoja.

Greuther Fürth 2.60, tasapeli 3.40, Hamburger SV 2.55

Tekisi mieli kehua HSV:tä viime aikojen vireestä, mutta se olisi hieman kornia. Tyydyn toteamaan, että Rafael "pikku enkeli" van der Vaartin syyskuisesta paluusta lähtien kaikki on ollut paremmin. Puolustusorientoituneempi Petr Jiracek korvannee reisivaivaisen Ivo Illicevicin, mutta muuten Thorsten Fink voi lähettää kentälle kolme ottelua tappioitta pelanneen avauskokoonpanon. Greuther Fürth taas on hävinnyt kolme neljästä viime ottelustaan. Valmentaja Mike Büskens toivoo, että viikon hyvät harjoitukset kääntävät laivan, mutta ongelmat ovat yläpäässä: maalien puute tekee säilymisestä seurahistorian ensimmäisellä pääsarjakaudella vaikeaa. Kotijoukkue on onnekas, jos se saa pisteenkin.

Bayern München 1.13, tasapeli 7.50, TSG Hoffenheim 17.00

"FC Hollywoodia" odottivat sisäiset ristiriidat, kun kausi alkoi yhdeksällä peräkkäisellä voitolla. Urheilutoimenjohtaja Matthias Sammer ("joukkue on liian mukavoitunut") ja valmentaja Jupp Heynckes ("emme tarvitse populistisia lausuntoja") kiistelivät julkisesti ENNEN Bayernin 1-3-yllätystappiota BATE:lle. Voi kuitenkin olla, että pelaajia ei kinastelu juuri kiinnosta. Mario Gomezia, Arjen Robbenia ja David Alabaa lukuunottamatta Bayernilla on käytössään paras mahdollinen joukkue. Franck Riberyn pelaaminen on vielä kysymysmerkki. Hoffenheim toipuu vielä Boris Vukcevicin viikon takaisesta auto-onnettomuudesta, joka oli hengenvaarallinen. Mikä tahansa muu kuin selkeä tappio Münchenin-matkalta olisi yllätys.

Mainz 05 1.90, tasapeli 3.35, Fortuna Düsseldorf 4.05

Nousija-Fortuna päästi vihdoin maaleja Schalkea vastaan (2-2), mutta nousi hienosti tasoihin. Düsseldorf on edelleen yllättäen ainoa tappioton joukkue Bayernin ja Eintracht Frankfurtin ohella. Mainz puolestaan voitti sunnuntaina Wolfsburgin riemastuttavasti 2-0. Valmentaja Thomas Tuchel joutuu otteluun ilman hyökkääjä Eric Choupo-Moutingia. Avaukseen voi nousta ex-Bolton Ivan Klasnic. Todennäköisemmin kärjessä aloittavat kuitenkin Nikita Rukavytsya ja Ádám Szalai. Fortunan leirissä neljä maalia kuudessa ottelussa tehnyt Daniel Schahin aloittaa varmasti piikissä. Norbert Meierin joukkueen vahvuudet ovat kuitenkin puolustuspäässä. Edessä on keskikentän hermostunut väsytystaistelu.

Borussia Mönchengladbach 2.25, tasapeli 3.40, Eintracht Frankfurt 3.00

Isännillä on takanaan kaksi kammottavaa tappiota: 0-5 Dortmundille liigassa ja 2-4 Fenerbachelle Eurooppa-liigassa. Keskikentän Granit Xhaka ja maalivahti Marc-André Ter Stegen olivat torstaina tauolla kiinni toistensa kurkuissa. Koko joukkue vaikuttaa epävarmalta menetettyään selkärankansa (Danten, Roman Neustädterin ja Marco Reusin) kesällä. Frankfurt on monin tavoin uusi Gladbach: loistava vastahyökkäysjoukkue, joka pelaa yhteen. Alex Meier hallitsee hyökkäävää keskikenttää. Vierasjoukkueen pitäisi onnistua maalinteossa.

VfB Stuttgart 2.50, tasapeli 3.40, Bayer Leverkusen 2.65

Nämä joukkueet eivät osaa päättää, olisivatko aika hyviä tai tosi huonoja. Leverkusen on laadukkaampi joukkue kuin Stuttgart, mutta ei aina pelaa potentiaalinsa edellyttämällä tavalla. Kolme peräkkäistä voittoa kaikki kilpailut mukaan lukien viittaa kuitenkin siihen, että Leverkusen on oppinut raapimaan tuloksia. Stuttgartista ei voi valitettavasti sanoa samaa: kaksi voittoa 10 viime ottelusta. Vinkiksi vierasvoitto ja syvenevä kriisi Mercedes Benz Arenalla.

Hannover 96 4.50, tasapeli 3.80, Borussia Dortmund 1.70

Tämä ottelu voi kulminoitua siihen, kumpi joukkue on väsyneempi: Mirko Slomkan miehistö kaadettuaan torstaina Levanten alivoimaisena vai Dortmund, joka oli vähällä kaataa Manchester Cityn keskiviikkona? Hannoverin stadionin raskas kenttä ei tue hyvää syöttöpeliä. Tässä ottelussa nähdään yleensä paljon maaleja: edellisessä 42 ottelussa ei ole kertaakaan tehty alle kahta maalia. Dortmundin Mats Hummelsin (lonkka) pelaaminen on epävarmaa. "Juuri nyt en pystyisi pelaamaan edes boccia-ottelua", puolustaja huikkasi ontuessaan Etihad Stadiumin lehdistöalueen läpi. Ilkay Gündoganin (selkä) pelaaminen on myös kysymysmerkki. Dortmund sai kuitenkin luottamustaan kuntoon Manchesterissä ja sen penkkimiehitys on vastustajaa laadukkaampi, joten ottelun pitäisi päättyä vierasvoittoon.

Raphael Honigstein