Lauantain Bundesliiga-vihjeet


VfL Wolfsburg 2.10, tasapeli 3.40, TSG Hoffenheim 1899 3.35

Wolfsburg saalisti mukavan tasuripisteen viime viikolla Leverkusenia vastaan, mutta ryhmän kausi on käytännössä ohi: joukkue ei ole lähelläkään europelejä tai putoamista. Tiistaina edessä on paljon tärkeämpi cup-semifinaali Bayernia vastaan, joten katseet voivat olla jo siellä. Hoffenheim on parantanut peliään paljon Markus Gisdolin alaisuudessa. Gisdol on joukkueen seitsemästoista neljäs valmentaja tällä kaudella. Putoamiskarsintasijalle matkaa on piste, turvallisille vesille kuusi pinnaa. Hoffenheimia voi kokeilla vetoihin.

Mainz 05 2.00, tasapeli 3.40, Hamburger SV 3.60

Kotijoukkueen mehut ovat olleet lopussa talvitauon jälkeen. Sillä jaksolla Mainz on voittanut vain yhden kymmenestä ottelustaan. Nürnberg-tappiossa oli tosin hieman epäonneakin. Joukkue on suosikki kolme karmeaa tappiota putkeen kärsinyttä HSV:tä vastaan. Vierasluotsi Thorsten Fink on turvautunut epätoivoisiin tekoihin. Heiko Westermannilta vietiin kapteeninnauha, joka annettiin Rafael van der Vaartille. Epätoivoiset teot kertovat aina toivottomasta tilanteesta ja kyvyttömyydestä käsitellä oikeita ongelmia. Mainz voittaa.

FC Bayern München 1.18, tasapeli 6.75, 1. FC Nürnberg 14.00

Mestarien liigan voitto Juventuksesta sai Bayernin urheilujohtaja Matthias Sammerin vihjaamaan, että joukkue kierrättää pelaajistoaan: "tulevina viikkoina nähdään todennäköisesti pelaajia, jotka eivät ole pelanneet kovin paljoa", Sammer ilmoitti. Puolet vakioavauksen miehistä saattavat huilata ennen tiistain cup-välierää Wolfsburgia vastaan. Claudio Pizarro saanee tilaisuuden näyttää kyntensä silmälläpitäen Mestarien liigan välierän avausosaa, jossa Mario Mandzukic on pelikiellossa. Bayernilla ei ole juuri muuta panosta kuin paikallispelin voiton tuoma kunnia, mutta joukkuetta vastaankaan on vaikea lyödä vetoa, kun se on voittanut kaikki pelinsä talvitauon jälkeen. Nürnberg on puolestaan yllättäen pelannut yhdeksän tappiotonta peliä putkeen Michael Wiesingerin alaisuudessa. Jos olet rohkealla tuulella, lyö lapulle tasapeli, mutta turvallisin vaihtoehto on kotivoitto.

Fortuna Düsseldorf 2.75, tasapeli 3.30, Werder Bremen 2.45

"Teemme jatkuvasti virheitä. Nyt paineet ovat kovat", valitteli Fortunan urheilujohtaja Wolf Werner. Kuuden ottelun voitoton putki on pudottanut Düsseldorfin vaarallisen lähelle putoamisviivaa. Peli on hermostunutta. Lisäksi Dani Schahin ja Ken Ilsö ajautuivat harjoituksissa riitaan, jota muut pelaajat joutuivat selvittämään. Kaikkein pahinta on se, että joukkueen paras pelaaja Mathis Bolly on sivussa, samoin tärkeä puolustaja Adam Bodzek. Joukkuetta voi lohduttaa se, että Werderilläkin riittää ongelmia. Aaron Hunt on sivussa, kuten puoli tusinaa muutakin pelaajaa. Ottelu on vaikea veikattava, mutta Bremenin kerroin on hyvä. Joukkueen olisi jo aika voittaa.

Greuther Fürth 7.50, tasapeli 4.40, Borussia Dortmund 1.40

Dortmund-luosti Jürgen Klopp peluutti vahvasti kierrätettyä miehistöä 4-2-voitossa Augsburgista. Liigan huonointa joukkuetta vastaan voidaan nähdä hyvin vastaava kokoonpano. Muutamaa pelaajaa lepuutetaan varmasti. Fürth tavoittelee edelleen ensimmäistä (ja ehkä ainoaa) voittoaan Bundesliiga-tasolla, mutta valmentaja Frank Kramer on ilmoittanut, että loppukausi on kokeilujen aikaa.  Valmentaja haluaa peluuttaa vähälle peliajalle jääneitä pelaajiaan ja pohtia, onko heille käyttöä ensi kaudella alemmalla sarjatasolla. Ottelulla on harjoituspelin luonne, joten joukkueista se paljon parempi korjaa potin. Vierasvoitto. 

Schalke 04 2.40, tasapeli 3.40, Bayer Leverkusen 2.75

Schalken valmentaja Jens Keller puhui koko viikon joukkueensa loukkaantumishuolista, mutta Kuninkaansiniset saa silti jalkeille varsin hyvän kokoonpanon. Jermaine Jones on toipunut ajoissa, jotta hän voi korvata pelikiellossa olevan Roman Neustädterin. Keskikentällä Raffael korvaa Jefferson Farfanin ja Julian Draxler siirtyy laidalle. Leverkusenilta puuttuu pelikiellossa oleva laitapakki Sebastian Boenisch, jonka korvaa Michal Kadlec. Gonzalo Castro jatkaa keskikentällä, sillä myös Stevan Reinartz on pelikunnossa. Leverkusen pärjää hyvin juuri vierasotteluissa hyökkääviä joukkueita vastaan. Vierasmenestysten kautta pelaaminen vaikuttaa siis hyvältä ratkaisulta.

Lyö vetoa Bundesliigasta täällä!