Bundesliigan viikonlopun vihjeet


Bayer Leverkusen 1.50, tasapeli 3.90, Greuther Fürth 6.60

3-1-voitto Augsburgista toi kaivattua helpotusta Sami Hyypiän miehistölle: Leverkusen uskoo taas itseensä. Chelsean seurattavana oleva André Schürrle näyttää erityisesti olevan matkalla kohti parastaan. Häneltä vaaditaan taas hyvää esitystä, sillä kukaan muu joukkueesta ei ole samaa tasoa. Greuther Fürhtille viime viikot ovat olleet surullisia. "Jotkut pelaajamme pelaavat, kuin nousumme olisi ollut vahinko", sanoi alati hermostuneempi päävalmentaja Mike Büskens. Fürthillä ei ole kasassa pisteen pistettä eikä edes maalia kotikentällä. Heidän vastahyökkäyksiin perustuva pelitapansa toimii paremmin vieraissa, jos siitä on lohdutukseksi. Leverkusenilla tulee olemaan alussa vaikeuksia muurin rikkomisessa, mutta joukkueen pitäisi lopulta hoitaa homma.

TSG Hoffenheim 1.72, tasapeli 3.55, FC Augsburg 4.75

Hoffenheim on hieman mystinen joukkue. Se aloitti kauden todella huonosti, mutta on parantanut viime aikoina. Siitä kertoo esimerkiksi keskiviikon 3-0-voitto VfB Stuttgartista, jolla tosin menee vielä huonommin. Päävalmentaja Markus Babbel joutuu edelleen tulemaan toimeen ilman maalivahti Tim Wieseä, mutta se ei ole haitannut: puolustus näyttää itse asiassa vakaammalta. Kotijoukkueella ei ole vakavia loukkaantumishuolia. Augsburg taas joutuu otteluun ilman Sascha Möldersiä ja Koo Ja-Cheolia. Yksi piste viidestä ottelusta ei lupaa hyvää Augsburgin toiselle pääsarjakaudella. Tästä selvä tappio ja valmentaja Markus Weinzierlin palli alkaa keikkua.

FC Nürnberg 2.20, tasapeli 3.40, VfB Stuttgart 3.10

Stuttgartin esitys keskiviikkona Mercedes Benz Arenalla oli sekava. Martin Harnikin paluu tulee tarpeeseen. Stuttgartilla on enemmän yksilötaitoa kuin Nürnbergillä. Kotijoukkue on silti lievä suosikki. 1-4-tappio Hannoverille ei poista sitä tosiasiaa, että Dieter Heckingin suojattien alkukausi on ollut erinomainen. Nürnberg on joukkueena parempi kuin osiensa summa. Tyhmiin virheisiin ei kuitenkaan ole varaa: VfB yrittää hyödyntää mahdolliset heikkoudet puolustuspäässä, kun se ei joudu pelaamaan kotiyleisön paineen alla. Tämä voi päättyä miten tahansa. Varmaa on vain se, että ottelusta tulee runsasmaalinen.

Werder Bremen 6.00, tasapeli 3.85, Bayern München 1.55

Kerrankin Werder Bremen pelasi huonosti ja voitti eikä päinvastoin. Joukkue kaatoi Freiburgin vieraissa ja toivoo, että uusi Bremen on nyt löytänyt itsensä. Joukkueen hyökkäys on ehkä jopa liigan kolmanneksi paras Bayernin ja Dortmundin jälkeen, mutta 4-1-4-1-peliryhmitys jättää puolustavan keskikenttäpelaaja Zlatko Junuzovicin kovan paineen alle. "Meidän ei tarvitse olla puolustusvoittoisempia, mutta virheistä on opittava", vaati urheilujohtaja Klaus Allofs. Löytääkö valmentaja Thomas Schaaf koskaan oikean tasapainon?

Bayern joutuu alussa paineen alle, mutta linjojen välistä pitäisi löytyä tilaa syöttöpelille. Asiat sujuvat niin hyvin, että Jupp Heynckes voi huoletta pyörittää rotaatiota. Weserstadionilla Claudio Pizarro lienee avauksessa entistä joukkuettaan vastaan. Hän saattaa hyvinkin tehdä myös maaleja.

Hamburger SV 2.25, tasapeli 3.40, Hannover 96 3.00

Edessä on hieno pohjois-Saksan paikallisottelu Volksparkstadionilla. 2-2-tasapeliin jääminen Borussia Mönchengladbachin vieraana turhautti hampurilaisia, mutta siitä huolimatta ottelu näytti, että HSV on saattanut astua askeleen eteenpäin. Rafael van der Vaart on ollut todella hyvä paluunsa jälkeen. Ajoittain hän raahaa joukkuetta yksin eteenpäin. HSV on kuitenkin edelleen haavoittuvainen puolustuspäässä ja hyökkääjäosasto on kapea, joten Hannoveria ei voi ylenkatsoa.

Mirko Slomkan miehistö toipui hyvin pienestä notkahduksestaan ja voitti Nürnbergin 4-1. Kulttikeskikenttäpelaaja Leon Andreasen on kuitenkin pitkään sivussa saatuaan ristisidevamman. Syyllinen on tiettävästi Coldplay, joka esiintyi AWD Arenalla ennen loukkaantumista. Muuten joukkue on terve. Vierasvoitto on arvokkain valinta.

Borussia Dortmund 1.38, tasapeli 4.25, Borussia Mönchengladbach 8.00

Mitä puolustavalle mestarille on tapahtunut? Kuusi päästettyä maalia yhden viikon aikana on huonoin saldo Jürgen Kloppin valmennuskaudella, eikä kukaan tunnu tietävän, mitä on tekeillä. Joukkueen kovatempoinen syöttöpeli ei ole toiminut kahdesti saman viikon aikana. Onko kyseessä keskittymisen puute vai perustavanlaatuisempi ongelma? Yksi asia on varmaa: Dortmund ei voi menettää pisteitä tätä tahtia, sillä Mestareiden liiga -karsintaan on pakko päästä. Toinen Borussia haikailee edelleen Marco Reusin luovuuden ja liikkeen perään hyökkäyksessä. Lucien Favren ideoima vastahyökkäyksiin perustuva tyyli ei toimi yhtä hyvin ilman Reusin nopeusominaisuuksia. On täysin mahdollista, että Gladbach pystyy laittamaan kampoihin, mutta Dortmundin pitäisi kyllä voittaa tämä ottelu.

Eintracht Frankfurt 1.80, tasapeli 3.50, SC Freiburg 4.30

Eintracht Frankfurt oli hyökkäyspäässä suorastaan loistava 3-3-tasapelissä Dortmundia vastaan. Pääseekö joukkue samaan huomattavasti vaatimattomampaa ja enemmän vastustajan peliin reagoivaa joukkuetta vastaan? Armin Vehin joukkue on terve ja henki loistava. On mielenkiintoista nähdä, pystyykö syksyn yllättäjä luomaan yhtä paljon maalintekopaikkoja Christian Streichin syvällä kyntävää miehistöä vastaan. Freiburgilta puuttuu itseluottamusta, mutta joukkue pystyy silti aiheuttamaan vaikeuksia isännille. Dortmund-tasapelin yhteydessä unohdettiin laajalti, että Frankfurtin puolustaminen ei ollut hääviä. Tasapelikerroin näyttää arvokkaalta.

VfL Wolfsburg 2.25, tasapeli 3.40, Mainz 05 3.00

Felix Magath on reagoinut heikkoihin esityksiin ainoalla tavalla, jonka hän osaa: harjoittelun intensiteetti on nostettu Full Metal Jacket -tasolle. Hänen puheensa "taistelun puutteesta" ja "laiskuudesta" ovat kuitenkin vain pintaa: Wolfsburgilla ei ole mitään muuta toimivaa pelisysteemiä kuin ohjeistus "syötä pallo Diegolle". Joukkueessa ei ole leveyttä. Jos brassipelinrakentajaa vartioidaan tarkasti, pelistä katoaa juonikkuus. Thomas Tuchelin voisi olettaa voittavan taktisen taiston helposti. Vierasjoukkueen ainoa huoli on henkilökohtaiset virheet omassa päässä. Wolfsburg tulee todennäköisesti tekemään maalin, mutta Mainz saanee ainakin tasapelin ja mahdollisesti enemmänkin, kiitos paljon paremman taktisen lähestymisensä.