Ed Malyonin Varma: Belenenses voittaa Portugalissa


Portugalin kakkostaso koki mullistuksen täksi kaudeksi, kun paikallinen liitto salli joidenkin suurseurojen kakkosjoukkueiden liittymisen sarjaan.

Kukaan ei oikein ollut varma, miten päätös vaikuttaisi sarjan tasoon. Vaikkapa Benfica B ei toki saisikaan nousta pääsarjaan, mutta maassa pelättiin, että suurseurojen (etenkin Porton ja Benfican) politiikka hankkia läjäpäin pelaajia johtaisi siihen, että divarin kärki koostuisi läjästä reservijoukkueita. Näin ei kuitenkaan ole käynyt.

Sarjakärki onkin Belenenses, jonka haaveet paluusta pääsarjaan kolmen vuoden tauon jälkeen näyttävät realistisilta. Seurahistorian paras sijoitus on viides sija pääsarjassa ja vuoden 2007 paikka Portugalin cupin finaalissa. Myöhemmin seura hävisi europeleissä Bayern Münchenille ja tappio aloitti seuran taantumisen, joka johti putoamiseen vuonna 2010. 

Tällä kaudella joukkue on kuitenkin liekeissä. Kahdeksan peräkkäisen voiton saldo on paras putki koko maassa.

Tänään Belenenses matkustaa Freamunden vieraaksi. Kotijoukkue on putoamisviivan alapuolella, joten on hyvinkin mahdollista, että vieraiden yhdeksän pisteen kaula sarjan kärjessä kasvaa.

Freamunde on parantanut viime aikoina ja voittanut neljästä viime ottelustaan kolme. Joukkue on silti 31 pistettä jäljessä vieraitaan ja puolustus on sarjan huonoin.

Belenensesin erinomainen puolustuslinja on pitänyt yhdeksän nollaa kymmeneen viime otteluun. Vaikka Freamunde nousi pois jumbosijalta viime ottelun voitollaan, ottelun pitäisi päättyä sarjakärjen voittoon. Kun kerroinkin on loistava 1,75, Belenensesin voiton on pakko olla päivän Varma.

Ed Malyon