Ed Malyonin Varma: Burton tyrmää Barnetin


Perjantain vihje tulee Englannin Kakkosliigasta, jossa pudotuspelisijoitusta havitteleva Burton Albion matkustaa sarjajumbo Barnetin vieraaksi.

Vierailla on riveissään vaarallinen hyökkääjä Calvin Zola, jonka ruokkiminen on taitavan Jacques Maghoman tehtävä. Maghoma edusti juniorina Tottenhamia, muttei koskaan saanut tilaisuutta seuran edustusjoukkueessa. Alemmissa sarjoissa hänestä on tullut vakiomies. Maghoma on pelannut Burtonin paidassa yli 130 ottelua ja edustanut Kongoa kahdessa maaottelussa. Kahdella viime kaudella hän teki neljä maalia kummallakin, mutta tällä kaudella hän on jo nyt ylittänyt lukeman. Heikkoa Barnet-puolustusta vastaan maalilukemat voivat kaunistua entisestään.

Edgar Davidsin kohusiirto Barnetiin ei ole juuri parantanut joukkueen tuloksia. Maalinteko on tosin ollut isompi ongelma kuin puolustuspeli. Kuuden maalin Jack Hyde on joukkueen ykköspyssy, mutta kukaan muu ei ole pystynyt ampumaan kahta maalia enempää. Tehottomuuden ansiosta Barnetin paikka koko jalkapalloliigassa on viime vuosien tavoin vaarassa.

Barnet ei yksinkertaisesti vaikuta tarpeeksi hyvältä joukkueelta voidakseen estää Albionin aikeet. Kolmesta viime ottelustaan kaksi voittaneen vierasjoukkueen pitäisi hoitaa ottelu kotiin. Kerroin 2,50 Burtonin voitolle on komea, mutta me varmistelemme ja otamme tasapelin pois yhtälöstä. Burtonin voitto ilman tasapelimahdollisuutta on tarjolla kertoimella 1,80.

Ed Malyon