Ed Malyonin Varma: Estudiantes kukistaa San Martínin


Estudiantesin olisi pelaajamateriaalillaan pitänyt pystyä tällä kaudella nähtyä parempaan, mutta Juan Sebastian Verónin kaltaisen hahmon lähtö ja uuteen valmentajaan sopeutuminen vaativat aina aikaa. Moni sarjassa paremmin sijoittunut joukkue valmistautuu alkuvuoden Copa Libertadores -mittelöihin. Se voi antaa Estudiantesille paljon tätä kautta paremmat saumat menestykseen kotimaassa. Valmentaja Diego Cagna ei tingi vaatimustasostaan nyt tippaakaan.

Verónin saappaiden täyttäminen annettiin Román Martinezin tehtäväksi. Harva epäili viime vuonna loistokauden Tigressä pelanneen Martinezin kykyjä. Hänen vaikutuksensa on ollut juuri niin suuri kuin odotettiinkin, sillä Estudiantesin peli pyörii hänen ympärillään. Martinez on tällä hetkellä joukkueen toiseksi maras maalintekijä. Myös ykköstykki oli aikamoinen löytö. Duvan Zapata on yksi harvoista kolumbialaisista, jotka ovat tehneet vaikutuksen Argentiinan pääsarjassa tällä kaudella. Zapata onkin Estudiantesin ykköshyökkääjä ennen ylipalkattua, mutta alisuorittavaa Gata Fernandezia.

Illan vierailija San Martín de San Juan on yksi liigan huonoimmista joukkueista, mutta joukkue oli hetken hyvässä tuloskunnossa kauden keskivaiheilla. Vire ei tosin kantanut kaupungin rajojen ulkopuolelle. San Martín on voittanut koko kaudella vain yhden vierasottelun, silloinkin sarjajumboa ja voitoitta pelannutta Uniónia vastaan. Buenos Airesin-vierailuilla on ollut tarjolla 15 pistettä, San Martín on tuonut niistä mukanaan kotiinsa länteen vain kaksi. Uskomme siis Estudiantesin kotivoittoon kertoimella 1,75.

Ed Malyon