Ed Malyonin Varma: Lanús lanaa Uniónin


Tänään alkaa Argentiinan sarjakauden ensimmäisen puoliskon eli Torneo Inicialin kymmenes kierros. Puoliväli on ylitetty, joten jonkinlaisia johtopäätöksiä sopii jo tehdä. Sarjataulukko voi kuitenkin muuttua roimastikin, jos jokin joukkue saa hyvän vireen päälle.

Guillermo Barros Schelotton valmentama Lanús on yksi niistä joukkueista, joilta hyvää virettä voi odottaa. Barros Schelottovei tullut seuraan edeltäjänsä epäonnistumisen vaan Gabriel Schurrerin valtakaudella alkaneen paikallaan polkemisen takia.

Joukkue ei ole muuttunut paljoa, mutta Barros Schelotton tulon myötä sen ympärillä on aivan eri henki, vaikka alun sarjaohjelma on ollut vaikea. Lanús kohtasi sarjan kärkiseitsikon jo ensimmäisen kahdeksan ottelun aikana. Joukkue on vielä jotenkuten kärkiryhmän kyydissä, mutta voittovireen pitäisi löytyä nyt.

Joukkue kohtaa sopivasti sarjassa vihoviimeisenä olevan Unión Santa Fen. Unión on saanut yhdeksästä ottelusta kasaan vain kolme tasapelipistettä. Ryhmä on jo nyt suurissa vaikeuksissa, eikä joukkueessa ole kuin pari pelaajaa, jotka pystyisivät korjaamaan sekasotkun. Kaiken lisäksi ne harvat pisteetkin ovat tulleet rouva Fortunan häikäilemättömällä avustuksella.

Lanúsin on vain pakko voittaa tänään. Heidän kertoimensa on 1,65. Poimi peleihin myös Lanúsin nollapeli (2,05).