Ed Malyonin Varma: Lille lyö Rennesin


Rennes isännöi Lilleä viikonlopun ensimmäisessä Ligue 1 -ottelussa, josta odotetaan upeaa tapahtumaa.

Rennes on ollut viime vuosina sarjataulukon ylemmän puoliskon joukkue, mutta nyt huono strategia siirtomarkkinoilla ja alisuorittavat pelaajat ovat tehneet Frederic Antonettin valmentaman joukkueen kauden alusta vaikean. Ainoa positiivinen asia alkukaudessa on voitto nousijajoukkue Bastiasta.

Jean Il Makounin, Yann M'Vilan ja Julien Feretin muodostama keskikenttä kuuluu liigan parhaimmistoon, mutta puolustus vuotaa. Vain kaksi joukkuetta liigassa on päästänyt enemmän maaleja. Joukkueesta puuttuu johtajuutta ja puolustuksesta kokemusta. Kader Mangane jätti joukkueen kesällä, jolloin 25-vuotiaista Onyekachi Apamista ja John Boyesta tuli joukkueen vanhimmat puolustajat.

Lillenkään kauden alku ei ole ollut voittokulkua. Oli alusta alkaen selvää, että Rudi Garcian olisi vaikeaa yhdistää ökyrikkaan PSG:n haastaminen mestaruustaistossa ja Mestareiden liiga. Joka tapauksessa viime kauden Lille olisi kääntänyt nähdyt Nantes-, Nice- ja Troyes-tasapelit voitokseen. Eden Hazardin lähtö oli ikävä menetys, mutta asialle ei ollut tehtävissä mitään.

Chelseaan lähteneen Hazardin korvaamisen ei pitänyt olla kenenkään yksittäisen pelaajan taakka. Ranskan maajoukkuepelintekijä Marvin Martin tuli Sochaux'sta ja Salomon Kalou vaihtoi päittäin Hazardin kanssa, mutta kumpikaan ei ole vielä yltänyt parhaaseensa. Erityisesti Martin on ollut pettymys. Loukkaantuminen pitää hänet sivussa illan ottelusta, mikä voi kääntyä hyväksikin asiaksi, jos todennäköinen korvaaja Benoit Pedretti onnistuu tuomaan ryhtiä keskikentälle.

Lillen laatua ei kuitenkaan voi kyseenalaistaa. Tasapeleihin on silti tuhlattu liian monta pistettä. Vaikka viikolla on edessä Mestareiden liigan vierasottelu Valenciaa vastaan, Garcia on todennut, että tämä ottelu on voitettava. Lille on paljon Rennesiä kovempi nippu. Vaikka vedoista jätettäisiin tasapelivaihtoehto pois, Lillen voittokerroin (draw no bet) on 1,86. Siitä on helppo poimia päivän Varma.