Ed Malyonin varma: Livorno voittaa Cesenan


Italian Serie B:ssä vastakkain on kaksi joukkuetta, jotka tappelivat isommilla hiekkalaatikoilla vielä hetki sitten. Sitten koittivat vaikeammat ajat.

Cesena oli Serie A:ssa viime kaudella, mutta sesonki oli seuralle onneton ja todella vahingollinen. Joukkue sijoittui viimeiseksi ja matkaa putoamissijojen ulkopuolelle jäi peräti 20 pistettä. Kaikki tämä siitä huolimatta, että muille joukkueille jaettiin kosolti pistevähennyksiä.

Tämän kauden puolellekin muistoksi on jäänyt monumentaalinen krapula. Jos rehellisiä ollaan, niin Cesena oli liian kovassa kyydissä, kun se alun perinkään nousi pääsarjaan. Nyt seura on pohjalla jopa Serie B:ssä. On aika ryhdistäytyä tai matka sarjajärjestelmässä alemmas jatkuu.

Livorno pelasi kahdeksasta viime kaudesta viisi pääsarjassa ja saavutti kertaalleen jopa UEFA Cup -paikan. Nyt Livorno on kuitenkin Serie B:ssä kolmatta peräkkäistä kautta.

Livornon laadusta kertoo lista pelaajista, jotka ovat edustaneet seuraa 10 viime vuoden aikana: Giorgio Chiellini, Marco Amelia, Alessandro Diamanti, Cristian Lucarelli, Francesco Tavano, Diego Tristán ja niin edelleen. Nyt joukkue on kuitenkin varsin eri kaliiberia.

Luca Siligardi nousi miesten tasolle Inter Milanin junioreiden kautta. Nyt hän on yksi Serie B:n tehokkaimmista hyökkääjistä kuuden osuman saldollaan. Tulitukea on antanut brassikärki Paulinho, joka on ollut Livornon omistuksessa vuodesta 2005. Lukuisten lainojen vuoksi Paulinho on kuitenkin pelannut Amaranton riveissä vain viitisenkymmentä ottelua.

Kaksikon tulivoiman ansiosta Livorno on liigan vaarallisin joukkue hyökkäyspäässä. Cesenalla taas on Serie B:n huonoin maaliero. Lopputulos alkaa näyttää melko selvältä.

Viikonloppu alkaa vedolla kotivoiton puolesta, kerroin 1,70.

Ed Malyon