Ed Malyonin Varma: Port Vale lyö Oxfordin


Oxford United lähti Kakkosliiga-kauteen jälleen nousijasuosikkina. Kun joukkue sai alkuun kolme voittoa, Chris Wilderin miehistö näytti olevan oikeassa kurssissa.

Sittemmin nousujuna on kuitenkin jämähtänyt täysin ja joukkue putoaa kohti jumbosijoja kuin kivi. Taannoin joukkue noteerasi kuusi peräkkäistä tappiota ennen voittoa vaikeuksissa olevasta Wimbledonista ja kunnioitettavaa tasapeliä sarjakärki Gillinghamia vastaan. Kun joukkue on vain muutaman pykälän verran putoamissijojen yläpuolelta, edes cup-voitto arkkivihollisesta Swindon Townista ei riittänyt lepyttämään kannattajia. Wilderin asema onkin kyseenalaistettu.

Toisin sanoen vaikea vierasmatka ei tule parhaimpaan mahdolliseen saumaan. Oxford saa olla tyytyväinen, jos ei joudu lähtemään Vale Parkilta tyhjin käsin. Port Vale hävisi kolmesta avausottelustaan kaksi, mutta on sittemmin mennyt päinvastaiseen suuntaan kuin illan vierasjoukkue. Port Vale on syöksynyt raketin lailla sarjataulukossa ylöspäin, kiitos useiden loistavien tulosten. Tällä hetkellä tappioton putki on neljän ottelun mittainen ja edellinen liigaottelu teki selväksi, miksi joukkueella menee niin hyvin.

Tom Popen kahden maalin ilta avitti joukkueen helpohkoon voittoon Exeteristä. Hyökkääjä kasvatti eroaan muihin maalipörssin kärjessä. Viime kaudella Pope teki vain viisi maalia 41 ottelussa, joten tämä kausi on ollut hänellekin täyskäännös. 27-vuotiaan maalit ovat nostaneet Valen sarjakakkoseksi.

Oxfordin ykköstykki on James Constable, joka on fanien suosiossa hylättyään rahakkaan tarjouksen inhokkiseura Swindon Townilta, joka pelaa nyt noususta Ykkösliigassa. Constable on laukonut Oxfordille 71 maalia 171 ottelussa, mutta tällä kaudella sihti on ollut hukassa. Kahdeksan ottelun jälkeen Constable on edelleen maaleitta.

Oxford on toki skarpannut viime aikoina, mutta tämän illan vastustaja on todella hyvässä vireessä. Viime kaudella tehottomuutensa takia fanien hampaisiin joutunut Pope on kuin uusi mies. Kummankin joukkueen otteluiden maalikeskiarvo on yli kolme osumaa per ottelu, joten odotettavissa on viihdyttävä 90-minuuttinen. Päivän veto menee Port Valen voitolle, kerroin 1,85.

Ed Malyon