Ed Malyonin Varma: Sekä Brasilia että Kolumbia osuvat


Brasilia ja Kolumbia iskevät yhteen New Yorkissa torstain vastaisena yönä Suomen aikaa. Ottelu on yksi illan kiinnostavimmista maaotteluista.

Ottelu on Brasilialle tärkeä, sillä se pelaa lähinnä harjoitusotteluita valmistautuessaan vuoden 2014 MM-kisaisännyyteen. Joissakin aiemmissa harjoitusotteluissa urheilullinen puoli on uhrattu, jotta maan jalkapalloliitto voi tehdä tuohta otteluilla. Siksi Selecao on pelannut esimerkiksi Irakia, Qataria ja Kiinaa vastaan.

Nyt edessä on kuitenkin todellinen testi, sillä menoaan parantanut Kolumbia on oikeasti kova haaste.

Maat eivät kohdanneet Copa Americassa 2011, mutta kummankin kilpailu meni vihkoon. Brasilian Mano Menezes sai jatkaa valmentajana, mutta Kolumbian Hernán Dario Gomez ei ollut yhtä onnekas. Hänet korvasi entinen Argeniinan päävalmentaja José Pekerman.

Pekerman on laajalti arvostettu hahmo. Hänen vaikutuksensa Kolumbian joukkueeseen on ollut jo tähän mennessä valtava. Copa American puolustava joukkue on muuttunut vapautuneesti pelaavaan ja ennen kaikkea voittoisaan joukkueeseen.

Tällä hetkellä Kolumbia on MM-karsintalohkonsa kolmas. Matkaan mahtuu upea voitto maanosan mestari Uruguaysta sekä vaivaton kolmen pisteen ilta Chilessä. Kolumbia on hylännyt vanhan 4-5-1-ryhmityksen ja ottanut käyttöön neljän miehen "neliökeskikentän", jossa kaksi puolustavaa keskikenttäpelaajaa pelaa kahden pelintekijän takana. Pelintekijöiden tehtävä taas on luoda paikkoja dynaamiselle kärkikaksikolle.

Koko joukkueessa on sekä laatua että sisäistä kilpailua etenkin hyökkääjäosastolla. Kolumbialla on riveissään ehkä maailman tämän hetken paras hyökkääjä Radamel Falcao ja iso kasa vaihtoehtoja, kuten Teo Gutierrez, liekeissä oleva Porto-hyökkääjä Jackson Martinez sekä räjähtävä nuori tykki Dorlán Pabón.

Brasilia on saanut pelinsä toimimaan Mano Menezesin alaisuudessa ja pelannut hyvin rahanteko-otteluissaan, mutta Kolumbia on MM-karsintojen musta hevonen. Ottelussa varmaa on vain se, että maaleja tullaan näkemään.

Me laitamme lapulle kummankin joukkueen maalin (1,67) ja yli 2,5 maalia (1,72). Tulososastoon emme koske, mutta totean silti, että Kolumbia on draw no bet -kohteessa aliarvioitu. Kerroin 4,05 on maukas.

Avausmaalin tekijäksi kannattaa harkita Neymaria (4,50). Hän on osunut Brasilian neljässä viime ottelussa.

Päivän Varma: Kumpikin joukkue tekee maalin, 1,67.

Ed Malyon